Dodaj do ulubionych

Zakładnik

IP: 195.205.45.* 01.10.04, 18:37
Panie Bossak! nasz "wilk" nie wsiada na lotnisku!!! tylko w centrum miasta,
prosze ogladac filmy przed recenzja a nie kopiowac materialy pseudo-prasowe
ktore zwykle sa o kant gazety potluc. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: karolina Re: Zakładnik IP: *.chello.pl 01.10.04, 19:27
      ja kupiłam płytę z filmem na stadionie i u mnie wsiada na lotnisku
      • Gość: Zakładniczka Nie ma co się czepiać szczegółów IP: *.chello.pl 02.10.04, 00:36
        Może nie ważne gdzie wsiada, ale dokąd jedzie. Jazda jest już na całego!
        Troszke gorsza końcówka, ale i tak kawałek porządnego kina akcji. Z reguły sie
        z Mossem zgadzam, tym razem nie.
        • jumar1 Re: Nie ma co się czepiać szczegółów 02.10.04, 18:49
          Film jest rzeczywiście bardzo dobry!Na poczatku byłem zdania że Cruise znów
          zagra buca w ciemnych okularkach(M.Impossible),ale przyjemniej sie
          rozczarowałem.Dobra rola,dobre kino akcji.Polecam
          Ps.A wsiada pod jedym z wielkich biurowców,gdzie pani prokurator(Jada Pinkeit-
          Smith)ma swój gabinet.Ot co:)
          • Gość: Maciej Re: Nie ma co się czepiać szczegółów IP: *.net.flashnet.pl 03.10.04, 12:25
            a m nie się film średnio podobał, na początku się dłuży i jest nudny, potem sie
            rozkręca troszeczkę; Tomek wygłasza kilka tekstów o życiu do taksiarza, który
            nie zrealizował swoich życoiwych planów; jedynym mocnym punktem tego filmu jest
            aktor grający taksówkarza niejaki Foxx
          • Gość: jezykolog Re: Nie ma co się czepiać szczegółów IP: 217.79.145.* 19.11.04, 18:35
            A wcale że nie, bo wsiada w Klewkach.
      • Gość: Bleblack Re: Zakładnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:15
        > ja kupiłam płytę z filmem na stadionie(...)

To wszystko wyjasnia...

npzdr.
        Bleblack
      • Gość: zamieszanie Re: Zakładnik IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.11.04, 21:13
        Może to akurat nie jest najwazniejsze ale fakt - co za beznadziejna recenzja!
        Po prostu widać, ze kolo tego nie widział... Zatem Panie "krytyk" - może byś
        tak zaczął ogladać co opisujesz?
    • Gość: Maciej Re: Zakładnik IP: *.net.flashnet.pl 03.10.04, 12:15
      oczywiście, że Vincent nie wsiada na lotnisku; ciekawe, jak recenzent może
      popełniac takie błędy ?
      • Gość: adam Re: Zakładnik IP: *.aster.pl 03.10.04, 16:55
        Mann nie kręci słabych filmów - Gorączka, Informator.
    • Gość: ms Re: Zakładnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 08:57
      nie wsiada na lotniusku LAX, wsiada do taksowki w centrum !
    • Gość: dzika Re: Zakładnik IP: 217.153.193.* 04.10.04, 09:35
      gorszego filmu dawno nie widziałam. pół sali zrywała boki i nie chodzi tu o
      sensacje z odrobiną inteligentnego humoru. ludzie śmiali się, niewierząc, co
      widzą na ekranie. Tomek stracił moje zaufania. myślę sobie, Tomek gra, więc
      film na pewno będzie w porządku. o zgrozo! co autor miał na myśli? nawet
      porządnej akcji nie było. no nic, absolutnie nic. no może przychylę się do
      opinii, że taksiarz był w porządku. Tomek, co się stało? nie było lepszych
      propozycji? czy może gdzieś samokrytyka umknęła lub może konto w banku wyschło?
    • Gość: trejo Re: Zakładnik IP: *.rzeszow.mm.pl 04.10.04, 22:55
      Ktos gdzies napisal,ze jest to film oryginalny.Nie zgadzam sie.Dwadziescia lat
      temu pewien pan ,James Cameron nakrecil TERMINATORA.Film pod tytulem Zakladnik
      jest wariacja na temat wymienionego powyzej tytulu.Mann chcial pozbyc sie
      otoczki scifi uzywajac cyfrowej kamery video,mialo to niby nadac filmowi powiew
      autentycznosci.Jesli chodzi o klimat opowiesci wszystko sie zgadza ,jesli
      chodzi o fabule to bzdura.Czy ktos kiedykolwiek czytal nastepujace naglowki
      gazet?PROCES KARTELU NARKOTYKOWEGO NIE ODBEDZIE SIE-CZTERECH KLUCZOWYCH
      SWIADKOW ORAZ PROKURATOR ZOSTALO ZAMORDOWANYCH W TAJEMNICZYCH OKOLICZNOSCIACH W
      CIAGU JEDNEJ NOCY.Zamiast zwyklej rozrywki-wtedy widz patrzylby na wydarzenia
      dziejace sie na ekranie przez palce,dobrze sie przy tym bawiac-mamy do
      czynienia z filmowa hybryda.Tom Cruise is the shortest hitman ever jak napisano
      na jakims anglojezycznym portalu,malo przekonujacy,chociaz dziwna sprawa,wbrew
      sobie kibicowalem jego postaci-zapewne przyzwyczailem sie do pozytywnych
      rol,ktore odtwarzal w innych filmach.Jamie Foxx niezly jako taksowkarz,ale
      tylko niezly,wolalbym w tej roli jakiegos bialego ekscentryka.Ponoc Adam
      Sandler byl przymierzany do tej roli.Nie przepadam za tym komikiem,ale
      pojedynek Cruise-Sandler bylby duzo ciekawszy.Ogolnie film niezly na czworke z
      minusem,swoje "ale" jednak musialem wyszczegolnic.
      • Gość: dzio Re: Zakładnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:26
        "Tom Cruise is the shortest hitman ever"
        :D śliczny komentarz. :D
      • Gość: Arvo Dolam Re: Zakładnik IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 03.11.04, 02:29
        >Mann chcial pozbyc sie otoczki scifi uzywajac cyfrowej kamery video,
        >mialo to niby nadac filmowi powiew autentycznosci.

Wierzysz w to? To z oszczednosci tylko! Żenujący poziom zdjec, dzwieku i montazu
        dowodzi, ze budzet byl bardzo ograniczony.
    • Gość: marcin Re: Zakładnik IP: 217.153.6.* 05.10.04, 12:55
      dodam swoje 5 groszy.
      film sredni. niezal rozrywka, nic wiecej. osobiscie nie znosze
      psudointeligentncyh gadek w filmie sensacyjnym. no, ale amerykanie chca widziec
      w nim cos wiecej niz strzelanke.
      a propos wejscia do taksowki. to jest b.nielogiczne. dlaczego cruiz nie bierze
      taksowki juz na lotnisku? jak sie dostal do centrum, pod budynek pani
      prokurator? dlaczego nie zaczyna od niej? zreszta nielogicznosci jest wiecej.
      super cyngiel, a naraz sie jezdzac potluczona taksowka...idiotyzmow jest wiecej,
      no ale tak mozna by wydziwiac w kazdym filmie. najgorsze sa jednak te pogadanki
      o zyciu...mdlilo mnie. tylko dla fanow Cruza
    • Gość: as Re: Zakładnik IP: *.bolix.pl / *.bolix.pl 05.10.04, 15:12
      rzadko sie zdarza, zeby recenent ogladal film.

wypisuja takie bzdury, ze jest ewidentne, ze filmu nie ogladali, lub ogladali
      we fragmentach.
    • Gość: roberto Re: Zakładnik IP: *.bphpbk.pl 05.10.04, 16:52
      dobre kino w określonej konwencji, której Mann jest wierny. Pomińmy więc pewne
      naciągane i mało prawdopodobne sytuacje, płytką "psychologię" i rwaną logikę a
      zauważmy ruch kamery i ujęcia, niezłe zdjęcia w tym miasta aniołów nocą,
      naprawdę dobrą muzę jak i sam dźwięk (szczególnie mocne sekwencje strzelaniny -
      pamiętacie także Gorączkę i tą realistyczną strzelaninę na ulicy robiącą duże
      wrażenie??). Do tego dołóżmy naprawdę dobre aktorstwo (nie ma racji ten kto
      temu zaprzecza!!!) i już wiadomo, iż ten kto kupuje taką konwencję filmu na
      pewno będzie go polecał... gdy inni będą się czepiać dupereli jakby one
      decydowały o ogólnym obrazie..sic!
    • ignatz Re: Zakładnik 05.10.04, 22:27
      Niezła rozrywka, ale jakoś nic więcej. Prowadzenie kamery, ujęcia, bohaterowie -
      wszystko sprawne nad podziw. Jednakże wszak to tylko strzelaninka. Bohaterowie
      przerzucają się racjami i choć jeden drugiemu może dac do myślenia, to i tak
      wiadomo że racja będzie po stronie Maxa - wszak on jest Tym Dobrym.
    • Gość: demaskator kup straszna kupa IP: *.acn.waw.pl 06.10.04, 00:57
      film jest cienki jak d. węża! Takich dłużyzn to ja dawno nie ogladałem w kinie
      akcji, bo to jest właśnie kino rozwlekłej akcji. Calosc tak nieprawdopodobna i
      w warstwie akcji, psychologii i realiów, że ja się dziwię, że taki wilk kinowy
      jak MOssakowski daje temu czemus 4 gwiazdki, chyba tylko ze względu na dawne
      zasługi reżysera i fakt, ze zdaje sie nie widzial calego filmu. Oj Panie PAwle,
      nieladnie!
    • ad1969 Bardzo kiepski 07.10.04, 09:23
      Przez ponad godzinę wynudziłem się strasznie. Odradzam.
      • Gość: mateo Re: Bardzo kiepski IP: 80.53.157.* 08.10.04, 00:11
        Zakładnik jest dobry. Rewelacyjna praca kamery i nesamowite (wręcz magiczne)
        ujęcia LA. Do tego "duszny" klimat filmu jakże charakterystyczny dla Manna. Tak
        na marginesie to scena w nocnym klubie jest the best (a muzyka wymiata!).
        Zachęcam do obejrzenia. W kinie oczywiście.
    • Gość: 100krotka Re: Zakładnik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.10.04, 18:35
      Hehe, zastanawialam sie czy isc na ten film i po przeczytaniu paru pierwszych
      opinii wiem że na pewno pójde- chociażby po to żeby sie dowiedzieć czy to
      lotnisko czy środek miasta:))))))
      Pozdrawiam
    • Gość: dekris Re: Zakładnik IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 08.10.04, 20:06
      Lubię Cruise'a ale ten film mnie nie przekonał. Naiwny taksówkarz, zbyt pewny
      siebie "morderca".

No i jeszcze to tłumaczenie tytułu: Zakładnik.
      Lepszy byłby "Jazda", "Zlecenie"

Szkoda gadać.

KS
    • Gość: kamień Re: Zakładnik IP: 213.186.77.* 08.10.04, 20:34
      Poszłam na film z nastawieniem żadnym, nie czytałam wczesniej zadnych recenzji
      i powiem ze spedziłam naprawde fajnie czas. Bardzo dobre kino akcji, ani przez
      moment się nie nudziłam, ma swój klimat, polecam.
      • Gość: jaga26 Re: Zakładnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.04, 12:50
        według mnie przecietne kino akcji, jak juz wszystko zobaczycie i bedziecie
        chcieli iść do kina, to ostatecznie mozecie sie na to wybrac, ale ogólnie nie
        polecam. ja sie wynudziłam, jedyne co jest w filmie fajne to rewelacyjna muzyka
        i fajne zdjecia miasta noca.
        • Gość: go Re: Zakładnik IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 17.10.04, 19:04
          cienizna! film przewidywalny jak malo ktory, BEZNADZIEJNIE zagrany - Tom jak to
          Tom, stara sie robic groźne miny, ale kto mu tam uwierzy? Jada gra tez źle i
          pan taksówkarz też, jedyna w miare nieźle zarysowana postacią jest policjant
          (nie pamietam jak sie nazywal). ale tylko w miare.
          najlepsza jest scena w dyskotece, ale wydawac 19 zł na jedna dobra scenę???

brak logiki powala

miał to byc film w zamysle chyba na miare Goraczki, ale środków zabrakło...
          szkoda, bo pomysl był niezły
    • Gość: DOMEL Re: Zakładnik IP: *.asternet.pl / 213.155.191.* 21.10.04, 17:54
      FILM BARDZO DOBRY - MOŻE Z MAŁYM BŁĘDEM ALE EFEKT KOŃCOWY NA DUŻY PLUS. FAKT
      GORĄCZCE NIE DORÓWNAŁ JESZCZE ŻADEN FILM ALE TAK CHYBA JUŻ ZOSTANIE.
    • Gość: NeOn Re: Zakładnik IP: *.mrozy.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 01:29
      jeden z leprzych filmow jakie obejrzalem
      POLECAM!!!
    • Gość: anonimowy film zupelnie przecietny IP: *.ds2.uw.edu.pl 04.11.04, 12:55
      Film nie trzyma w napieciu, od poczatku do konca jest przewidywalny. jest pare dobrych scen, pare smiesznych tekstow, ale to stanowczo za malo. postacie sa niedorobione, muzyka jest taka sobie. przeminie bez echa.
    • Gość: dziunia Re: Zakładnik IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 13.11.04, 16:45
      Film do bani Tom nie nadaje sie do takich scenariuszy....powinien grać
      kochasiów...a może to scenariusz jest do bani...poprostu po wyjści z kina
      usiłowałam znależć kilka dobrych scenek (musiałam mocno chcieć aby sie
      znalazły )Ps doszukała sie dwóch pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka