Gość: malutka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:58 hmm... brzmi ciekawie... pojde napewno!! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bronek Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:34 Byłem na Upiorze i zdecydowanie polecam, oczywiście jeśli ktoś lubi tego typu rozrywki. W skrócie: znakomita muzyka, znakomite aranże i coś w rodzaju bajki, w którą się wpada, by się obudzić na sam koniec filmu z myślą... szkoda, że już koniec :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Upiór w operze IP: *.poznan.uw.gov.pl 14.01.05, 15:26 wcześniejsza ekranizacja była lepsza, upiór niczego sobie, przystojniaczek, scenografia z rozmachem, efektowna, muzyka też, sprwaiająca wrażenie ale nie ma tego napięcia i klimatu jak w tamtej ekranizacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brass Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:26 Więc tak: muzyka musiała byc fajna ze wzgledu na to, ze upior w wydaniu Andrew Lloyed Webera od lat jest hitem musicalowym. Mówiąc o aktorach pierwszoplanowych, to Christine się sprawdziła, jeśli chodzi o warunki głosowe.Upiorowi zato trochę brakowało. To nie ten głos!! Zgadzam się z opinia,że poprzedni upiór był ciekawszy pod względem akcji, może dlatego, ze większość ludzi juz zna tę historię i dlatego pozostaje tak naprawdę 1 pytanie czy zabiją go na końcu czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Upiór w operze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 08:40 Film jest NIESAMOWITY!!! Byłam wczoraj i nadal jestem pod wrażeniem. Aranżacje choreografia kostiumy a przede wszystkim MUZYKA tworzą niesamowitą atmosferę. Tego nie da się opisać słowami. Gorąco polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Upiór w operze IP: *.uminho.pt / *.scom.uminho.pt 14.01.05, 11:47 Bylam - super muzyka! Polecam goraca. Planuje wybrac sie jeszcze raz:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sto.krotki Re: Upiór w operze IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 14.01.05, 14:52 Tak, jeśli ktoś lubi opery, musicale i barwne przedstawienia to film niezwyczajny. Wielki rozmach, wspaniała scenografia, ogrom barw, gra kolorami, etc. Cudowna muzyka i pieśni płynące z ekranu wręcz wciskają w fotel. A sam "Upiór" jest tak przystojny (nawet bez maski), że wyzwala więcej sympatii niż piękny i dobry hrabia. Co za film, było nas pięć na filmie i wszystkie wyszłyśmy pod wrażeniem, ja osobiście chętnie chciałabym dopisać następny akt. Odczuwam potrzebę pójścia na film. Nie jest to może wybitne dzieło, niemniej coś innego a dodatkowo cudowna muzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinia Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:11 A co w tym filmie jest takiego, że jest od 18 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maranka Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:15 fantastyczny !!! siedziałam wbita w fotel przez dwie godziny , obudziłam się z postanowieniem , że idę drugi raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Upiór w operze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 11:59 przepiekny musical,pojde jeszcze raz!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:12 Ktoś zapomniał dodać w recenzji, że wszystkie teksty są śpiewane, jak w operze!!! Z trudem usiedziałam do końca, ale byli tacy co wyszli w trakcie filmu. nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
kora.munroe Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra 15.01.05, 19:41 Gość portalu: Gosia napisał(a): > Ktoś zapomniał dodać w recenzji, że wszystkie teksty są śpiewane, jak w > operze!!! Z trudem usiedziałam do końca, ale byli tacy co wyszli w trakcie > filmu. nie polecam... Boszszsz... Poszla dziewuszka na musical i sie dziwi, ze caly czas spiewali ;- ))) LOL! Mega ROTFL! Dawno sie tak nie usmialam :-D Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra 18.01.05, 00:28 nie wierze jak musical to nie mogli spiewac!!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Nudne , że głowa boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:51 Okropny ten film nudny i ta muzyka aż głowa boli to dobre dla miłośników opery a ja do takich nie należę wolę filmy akcji,żadnych dialogów mówionych tragedia ledwie usiedziałam tyłek mnie strasznie bolał żałuję,że poszłam ,ale ja od początku nie chciałam znajomi mnie namówili miałam rację ,że to beznadzieja ! Osobom preferującym normalne filmy nie polecam osobom, które lubią opere polecam jak najbardziej ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinomanka K I C Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:56 Robią z tego filmu jakiś wielki hit, a to największy kicz jaki widziałam od roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Upiór Re: Nudne , że głowa boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:31 biedne dziewcze, tyłek boli... tragedia 0 dialogów, nie latają z teksańską piłą łańcuchową, krew nie tryska, tkanki mózgowej na ścianach brak, co za nuda, brak akcji, a dotego śpiewają jak w operze. Skandal,powinni Ci zwrócić za popcorn, myślę, że powinnaś się przejść na RH+ to dopiero akcja! Z pewnością nie będziesz się nudzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Nudne , że głowa boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:24 hehehehehe ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawiedziny Szkoda czasu, muza do połowy filmu -beznadziejna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:41 Szkoda czasu, muza do połowy filmu - po protu beznadziejna, głosy przeciętne ... - przereklamowany kicz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry D Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra IP: 207.16.136.* 17.02.05, 22:37 Czesto spotykamy sie z takimi wypowiedziami w Kanadzie. Zawsze myslalem ze w Polsce ludzie sa inteligentniejsi, ale widze ze i tam glabow nie brakuje. Przciez wystarczyloby przeczytac ze film ten jest oparty na Musical Andrew Loyd Webber " Phantom of the Opera" a byloby jasne ze wszystkie dialogi beda spiewane. Pozdrowienia z Calgary Odpowiedz Link Zgłoś
ania4730 Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra 29.06.05, 22:31 Gość portalu: Henry D napisał(a): > Czesto spotykamy sie z takimi wypowiedziami w Kanadzie. > Zawsze myslalem ze w Polsce ludzie sa inteligentniejsi, > ale widze ze i tam glabow nie brakuje. > Przciez wystarczyloby przeczytac ze film ten jest oparty na Musical Andrew > Loyd Webber " Phantom of the Opera" a byloby jasne ze wszystkie dialogi beda > spiewane. > > Pozdrowienia z Calgary Cześć! ;-) Wiesz co? Boję się, że jak piszesz o Webberze to większość nie ma pojęcia, że któś taki istnieje i co robi... Niestety taki kraj ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dordo Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:56 Ten film to jakiś prawdziwy Upiór,nudny, i jak dla mnie zabardzo śpiwający.Jak ktoś liczy na jakieś dialogi mówione to niech raczej się nie wybiera na ten film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Upiór w operze IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.01.05, 08:28 Nie jestem fanką ani znawczynią filmów typu 'musical', ale po wyjściu z kina stwierdziłam "musze to zobaczyć raz jeszcze". OCzywiścia płyta z muzyka z "Upiora" musi być moja :-) REWELACAJA to za małe słowo aby określić to co widziałam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lisa Re: Upiór w operze IP: 212.244.29.* 17.01.05, 09:44 A jak zinterpretujecie zakończenie? Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.berserker Re: Upiór w operze 17.01.05, 15:46 Hmm, nie bardzo rozumiem te wszystkie zachwyty nad filmem, moim zdaniem nie był ciekawy, raczej nużący. Nie odebrałam go emocjonalnie - aktorzy grali bez uczucia, drętwo. Najciekawiej wypadły role drugoplanowe - szczególnie starej primadonny i dwóch sympatycznych starszych panów-nowych właścicieli opery. Ogólne wrażenie jak po obejrzeniu ostatnich produkcji Walta Disneya - widowisko wizualnie piękne ale bez duszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v. Re: Upiór w operze IP: *.acn.waw.pl 18.01.05, 00:05 Hah! Wlasnie wrocilam z opery - tfu! - z kina ;) i chce napisac ze baaaaardzo mi sie podobalo. Piekne widowisko, zrealizowane z wielkim rozmachem, zapierajaca dech w piersiach muzyka. Troche nie przypadla mi do gustu aktorka grajaca Christine (cielece oczy i miejscami bezmyslna mina).. za to Upior - miodzio ;) Oczywiscie jesli ktos nie lubi opery, lub tez nie mial z nia do tej pory do czynienia - stanowczo odradzam, bo sie raczej wymeczy :) Pozdrawiam wszystkich - zwlaszcza osoby skazone Pratchettowskim ujeciem problemu ;)P Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Upiór w operze 18.01.05, 00:29 hehe wlasnie sobie odswiezylem pratchettowska maskarade :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicagowiak Re: Upiór w operze IP: *.client.comcast.net 18.01.05, 04:01 Poszedlem z dwoma kolezankami...dla towarzystwa. O, Panie co za nudne pierdoly!!!!! Na szczescie chyba go nie nagrodzili. Odpowiedz Link Zgłoś
grail Re: Upiór w operze 11.02.05, 23:38 He he... dobrze, że nie ja jeden szukałem wzrokiem Niani Ogg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agatka Re: Upiór w operze IP: *.radioeska.pl 18.01.05, 07:54 uwielbiam musicale ! ale "Upior w operze" .... to porazka! Sam poczatek bardzo obiecujacy.....ale potem, z minuty na minute, film stawal sie coraz nudniejszy. Jak dla mnie, ta historia nie miala ani poczatku, ani konca. Muzyka - owszem w kinie bylo glosno, (heheh) ale mialam wrazenie, ze spiewaja jeden i ten sam kawalek...i jeszcze ten bit, ktory dodali w jednej ze scen! A ten "dzwiek", (ta da da da) kiedy pojawial sie upior....hehehe Nie wiedziec czemu za kazdym razem kiedy byl w poblizu, jego wybranka serca miala opad szczeki, w pelnym tego slowa znaczeniu! Ciagle ta sama mina z lekko rozchylonymi wargami...bosz, nie do wytrzymania.... Zdjecia poprawne, ale bez rewelacji, a szkoda. Jedynie scenografia jakos sie wybronila, ale to w koncu film kostiumowy, trudno byloby zatem oddac ducha epoki bez odpowiedniej scenografii. O wiele bardziej podobala mi sie telewizyjna wersja "Upiora w operze" z 1985 roku, z Teri Polo, Burtem Lancasterem i Charlesem Dancem nie udalo sie chyba Panu Schumacherowi pozdrawiam agat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spider Upiór w operze IP: *.sti.net.pl 18.01.05, 13:06 Polecam Film 3/5 gwiazdek Muzyka 5+/5 gwiazdek Dla miłośników bajki i dobrej muzyki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadra Re: Upiór w operze IP: *.aster.pl 19.01.05, 00:01 Upior straszy nie w operze, ale w kinie... A film nie jest najwiekszym, ale niestety najdluzszym wydarzeniem kulturalnym tego roku... Nie wyobrazam sobie niczego glosniejszego - nawet doslownie... Straszna dluzyzna. Moze gdyby realizowano go na podstawie dobrego streszczenia bylby choc troche interesujacy. A tak godna uwagi jest tylko rola Minnie Driver, jednak nie na tyle by w kinie spedzic dlugie dwie i pol godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zosia84* Re: Upiór w operze IP: *.bg.us.edu.pl 19.01.05, 15:50 Czesc z Was nie doczytala chyba,że wybiera sie na musical!!!!A tam wszystko przeciez musia zostac wyspiewane,a spiewa sie dluzej niz mowi:)Mnie osobisci wbilo w fotel i ide jeszcze raz!NIESAMOWITY SPEKTAKL!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miłośniczka Re: Upiór w operze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:31 właśnie jestem po ogladnięciu filmu.serce z wrazenia wali mi do tej pory polecam film wszystkim i sama pojde jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chopin Re: Upiór w operze IP: 81.210.69.* 02.02.05, 00:02 Moim zdaniem w tym miusicalu najlepsza jest muzyka, a w szczegulność song pod tytułem ''All i ask of you '' jeżeli chodzi o muzyketo gorąco polecam ale wielbicielom miusicali i operetek czy oper. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mab Re: Upiór w operze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 20:51 Początek fajny, ale potem za długi i nudny. Upiór najlepszy. Panna mdła, narzeczony mdły. Muzyka poza motywem upiora mało porywająca. Od połowy filmu czekałam, kiedy wreszcie ten upiór spuści ten cholerny żyrandol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mikołaj Re: Upiór w operze IP: 62.29.254.* 23.01.05, 23:49 Klimat filmu wgniata w fotel! Ja i moja notoryczna narzeczona jestemy jeszcze pod wrażeniem, a bylismy na filmie w piątek. Może nie każdemu odpowiada forma musicalu, ale sądzę, że jakby aktorzy nie śpiewali tylko mówili, to nie wyszło by to tak dobrze; wszak akcja dzieje się (uwaga niespodzianka!) w operze, stąd "wyśpiewywanie" tekstów tylko wzmaga klimat. Jedno jest pewne: idziemy jeszcze raz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mońka Re: Upiór w operze IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 24.01.05, 13:44 Moim zdaniej film jest rewelacyjny!! Nie przepadam ze takim gatunkiem ale polecam wszstkim. Warto zobaczyc ze wzgledu na muzyke i slowa do piosenek.Bardzo dobrze zrobiny film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:01 generalnie bardzo mi sie podobalo, a najbardziej Christine, przesliczna dziwczyna, bez kilograma tapety wygladała pięknie i świeżo. Trzymam kciuki za te aktorke, jest taka młodziutka... 18 lat... a nasze polskie aktorki w jej wieku to rozwydrzone gó..ary... bleeh. Emmie czy Emily ma klasę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: priemyslaw Re: Upiór w operze IP: *.org / *.org 25.01.05, 19:58 Tak jest to jest w 100% bomba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zachwycona Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:54 Film jest cudowny, ale jak widac z wypowiedzi nie wszyscy powinni go ogladac. Aha, a do tych wszystkich, ktorzy poszli na musical i dziwia sie, ze spiewali chcialabym powiedziec, zeby sie nie osmieszali... To tak jakby ktos poszedł na balet i dziwił sie, ze tanczyli. A ja z pewnoscia pojde raz jeszcze, bo warto. Polecam!!!! Muzyka, aktorzy niepowtarzalni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kama Re: Upiór w operze IP: *.crowley.pl 27.01.05, 14:37 może nie jest to najorginalniej zrobiona wersja filmu, ale dla samej muzyki, która jest przepiękna, porywająca i trzymająca za serce to polecam każdemu pójście do kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Rewelacja i tyle !!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 29.01.05, 01:24 O opiniach krytków filmowych - bez komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:58 Bardzo chciałabym pójść na ten film lecz Pani która odebrała mój telefon w Kinie Przedwiośnie nie mogła określić czy w ogóle będą wyświetlać "Upiora w operze". Jestem bardzo zdegustowana tym faktem. Czy doszło do tego że na tego typu filmy będziemy musieli jeździć do innych miast???? Odpowiedz Link Zgłoś