Dodaj do ulubionych

Upiór w operze

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 16:58
hmm... brzmi ciekawie... pojde napewno!! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Bronek Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.05, 01:34
      Byłem na Upiorze i zdecydowanie polecam, oczywiście jeśli ktoś lubi tego typu
      rozrywki. W skrócie: znakomita muzyka, znakomite aranże i coś w rodzaju bajki,
      w którą się wpada, by się obudzić na sam koniec filmu z myślą... szkoda, że już
      koniec :-)
      • Gość: xyz Re: Upiór w operze IP: *.poznan.uw.gov.pl 14.01.05, 15:26
        wcześniejsza ekranizacja była lepsza,
        upiór niczego sobie, przystojniaczek,
        scenografia z rozmachem, efektowna,
        muzyka też, sprwaiająca wrażenie
        ale nie ma tego napięcia i klimatu jak w tamtej ekranizacji
        • Gość: brass Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 09:26
          Więc tak: muzyka musiała byc fajna ze wzgledu na to, ze upior w wydaniu Andrew
          Lloyed Webera od lat jest hitem musicalowym. Mówiąc o aktorach
          pierwszoplanowych, to Christine się sprawdziła, jeśli chodzi o warunki
          głosowe.Upiorowi zato trochę brakowało. To nie ten głos!! Zgadzam się z
          opinia,że poprzedni upiór był ciekawszy pod względem akcji, może dlatego, ze
          większość ludzi juz zna tę historię i dlatego pozostaje tak naprawdę 1 pytanie
          czy zabiją go na końcu czy nie.
    • Gość: Jola Re: Upiór w operze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 08:40
      Film jest NIESAMOWITY!!! Byłam wczoraj i nadal jestem pod wrażeniem. Aranżacje
      choreografia kostiumy a przede wszystkim MUZYKA tworzą niesamowitą atmosferę.
      Tego nie da się opisać słowami. Gorąco polecam!!!
      • Gość: asia Re: Upiór w operze IP: *.uminho.pt / *.scom.uminho.pt 14.01.05, 11:47
        Bylam - super muzyka!
        Polecam goraca. Planuje wybrac sie jeszcze raz:-)
    • Gość: sto.krotki Re: Upiór w operze IP: *.poczta / *.poczta-polska.pl 14.01.05, 14:52
      Tak, jeśli ktoś lubi opery, musicale i barwne przedstawienia to film
      niezwyczajny. Wielki rozmach, wspaniała scenografia, ogrom barw, gra kolorami,
      etc. Cudowna muzyka i pieśni płynące z ekranu wręcz wciskają w fotel. A
      sam "Upiór" jest tak przystojny (nawet bez maski), że wyzwala więcej sympatii
      niż piękny i dobry hrabia. Co za film, było nas pięć na filmie i wszystkie
      wyszłyśmy pod wrażeniem, ja osobiście chętnie chciałabym dopisać następny akt.
      Odczuwam potrzebę pójścia na film. Nie jest to może wybitne dzieło, niemniej
      coś innego a dodatkowo cudowna muzyka.
    • konefka76 Re: Upiór w operze 14.01.05, 21:34
      widziałam i gorąco polecam !!
    • Gość: Kinia Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 23:11
      A co w tym filmie jest takiego, że jest od 18 lat?
    • Gość: maranka Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 10:15
      fantastyczny !!! siedziałam wbita w fotel przez dwie godziny , obudziłam się z
      postanowieniem , że idę drugi raz
    • Gość: Aga Re: Upiór w operze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 11:59
      przepiekny musical,pojde jeszcze raz!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Gosia Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:12
      Ktoś zapomniał dodać w recenzji, że wszystkie teksty są śpiewane, jak w
      operze!!! Z trudem usiedziałam do końca, ale byli tacy co wyszli w trakcie
      filmu. nie polecam...
      • kora.munroe Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra 15.01.05, 19:41
        Gość portalu: Gosia napisał(a):

> Ktoś zapomniał dodać w recenzji, że wszystkie teksty są śpiewane, jak w
        > operze!!! Z trudem usiedziałam do końca, ale byli tacy co wyszli w trakcie
        > filmu. nie polecam...

Boszszsz... Poszla dziewuszka na musical i sie dziwi, ze caly czas spiewali ;-
        )))

LOL! Mega ROTFL! Dawno sie tak nie usmialam :-D
        • kubissimo Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra 18.01.05, 00:28
          nie wierze
          jak musical to nie mogli spiewac!!!!
          :D
      • Gość: Madzia Nudne , że głowa boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:51
        Okropny ten film nudny i ta muzyka aż głowa boli to dobre dla miłośników opery
        a ja do takich nie należę wolę filmy akcji,żadnych dialogów mówionych tragedia
        ledwie usiedziałam tyłek mnie strasznie bolał żałuję,że poszłam ,ale ja od
        początku nie chciałam znajomi mnie namówili miałam rację ,że to beznadzieja !
        Osobom preferującym normalne filmy nie polecam osobom, które lubią opere
        polecam jak najbardziej !
        • Gość: kinomanka K I C Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 19:56
          Robią z tego filmu jakiś wielki hit, a to największy kicz jaki widziałam od
          roku.
        • Gość: Upiór Re: Nudne , że głowa boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 20:31
          biedne dziewcze, tyłek boli... tragedia 0 dialogów, nie latają z teksańską piłą
          łańcuchową, krew nie tryska, tkanki mózgowej na ścianach brak, co za nuda, brak
          akcji, a dotego śpiewają jak w operze. Skandal,powinni Ci zwrócić za popcorn,
          myślę, że powinnaś się przejść na RH+ to dopiero akcja! Z pewnością nie
          będziesz się nudzić
          • Gość: hehehe Re: Nudne , że głowa boli !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.05, 16:24
            hehehehehe ;>
      • Gość: zawiedziny Szkoda czasu, muza do połowy filmu -beznadziejna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 10:41
        Szkoda czasu, muza do połowy filmu - po protu beznadziejna, głosy
        przeciętne ... - przereklamowany kicz .
      • Gość: Henry D Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra IP: 207.16.136.* 17.02.05, 22:37
        Czesto spotykamy sie z takimi wypowiedziami w Kanadzie.
        Zawsze myslalem ze w Polsce ludzie sa inteligentniejsi,
        ale widze ze i tam glabow nie brakuje.
        Przciez wystarczyloby przeczytac ze film ten jest oparty na Musical Andrew
        Loyd Webber " Phantom of the Opera" a byloby jasne ze wszystkie dialogi beda
        spiewane.

Pozdrowienia z Calgary
        • ania4730 Re: Wszystkie teksty śpiewane!!! Masakra 29.06.05, 22:31
          Gość portalu: Henry D napisał(a):

> Czesto spotykamy sie z takimi wypowiedziami w Kanadzie.
          > Zawsze myslalem ze w Polsce ludzie sa inteligentniejsi,
          > ale widze ze i tam glabow nie brakuje.
          > Przciez wystarczyloby przeczytac ze film ten jest oparty na Musical Andrew
          > Loyd Webber " Phantom of the Opera" a byloby jasne ze wszystkie dialogi beda
          > spiewane.
          >
          > Pozdrowienia z Calgary

Cześć! ;-) Wiesz co? Boję się, że jak piszesz o Webberze to większość nie ma
          pojęcia, że któś taki istnieje i co robi... Niestety taki kraj ;-(
    • Gość: dordo Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 14:56
      Ten film to jakiś prawdziwy Upiór,nudny, i jak dla mnie zabardzo śpiwający.Jak
      ktoś liczy na jakieś dialogi mówione to niech raczej się nie wybiera na ten
      film.
    • Gość: abc Re: Upiór w operze IP: *.lubin.dialog.net.pl 17.01.05, 08:28
      Nie jestem fanką ani znawczynią filmów typu 'musical', ale po wyjściu z kina
      stwierdziłam "musze to zobaczyć raz jeszcze". OCzywiścia płyta z muzyka
      z "Upiora" musi być moja :-)
      REWELACAJA to za małe słowo aby określić to co widziałam!!!
    • Gość: Lisa Re: Upiór w operze IP: 212.244.29.* 17.01.05, 09:44
      A jak zinterpretujecie zakończenie?
    • crazy.berserker Re: Upiór w operze 17.01.05, 15:46
      Hmm, nie bardzo rozumiem te wszystkie zachwyty nad filmem, moim zdaniem nie był
      ciekawy, raczej nużący. Nie odebrałam go emocjonalnie - aktorzy grali bez
      uczucia, drętwo. Najciekawiej wypadły role drugoplanowe - szczególnie starej
      primadonny i dwóch sympatycznych starszych panów-nowych właścicieli opery.
      Ogólne wrażenie jak po obejrzeniu ostatnich produkcji Walta Disneya - widowisko
      wizualnie piękne ale bez duszy
    • Gość: v. Re: Upiór w operze IP: *.acn.waw.pl 18.01.05, 00:05
      Hah!

Wlasnie wrocilam z opery - tfu! - z kina ;) i chce napisac ze baaaaardzo mi sie
      podobalo. Piekne widowisko, zrealizowane z wielkim rozmachem, zapierajaca dech
      w piersiach muzyka. Troche nie przypadla mi do gustu aktorka grajaca Christine
      (cielece oczy i miejscami bezmyslna mina).. za to Upior - miodzio ;)
      Oczywiscie jesli ktos nie lubi opery, lub tez nie mial z nia do tej pory do
      czynienia - stanowczo odradzam, bo sie raczej wymeczy :)

Pozdrawiam wszystkich - zwlaszcza osoby skazone Pratchettowskim ujeciem
      problemu ;)P
      • kubissimo Re: Upiór w operze 18.01.05, 00:29
        hehe
        wlasnie sobie odswiezylem pratchettowska maskarade :)))
      • Gość: chicagowiak Re: Upiór w operze IP: *.client.comcast.net 18.01.05, 04:01
        Poszedlem z dwoma kolezankami...dla towarzystwa. O, Panie co za nudne
        pierdoly!!!!! Na szczescie chyba go nie nagrodzili.
      • grail Re: Upiór w operze 11.02.05, 23:38
        He he... dobrze, że nie ja jeden szukałem wzrokiem Niani Ogg
    • Gość: agatka Re: Upiór w operze IP: *.radioeska.pl 18.01.05, 07:54
      uwielbiam musicale !

ale "Upior w operze" .... to porazka!
      Sam poczatek bardzo obiecujacy.....ale potem, z minuty na minute, film stawal
      sie coraz nudniejszy. Jak dla mnie, ta historia nie miala ani poczatku, ani
      konca.
      Muzyka - owszem w kinie bylo glosno, (heheh) ale mialam wrazenie, ze spiewaja
      jeden i ten sam kawalek...i jeszcze ten bit, ktory dodali w jednej ze scen!
      A ten "dzwiek", (ta da da da) kiedy pojawial sie upior....hehehe
      Nie wiedziec czemu za kazdym razem kiedy byl w poblizu, jego wybranka serca
      miala opad szczeki, w pelnym tego slowa znaczeniu! Ciagle ta sama mina z lekko
      rozchylonymi wargami...bosz, nie do wytrzymania....
      Zdjecia poprawne, ale bez rewelacji, a szkoda. Jedynie scenografia jakos sie
      wybronila, ale to w koncu film kostiumowy, trudno byloby zatem oddac ducha
      epoki bez odpowiedniej scenografii.

O wiele bardziej podobala mi sie telewizyjna wersja "Upiora w operze" z 1985
      roku, z Teri Polo, Burtem Lancasterem i Charlesem Dancem

nie udalo sie chyba Panu Schumacherowi

pozdrawiam
      agat

• Gość: Spider Upiór w operze IP: *.sti.net.pl 18.01.05, 13:06
      Polecam

Film 3/5 gwiazdek
      Muzyka 5+/5 gwiazdek

Dla miłośników bajki i dobrej muzyki
    • Gość: zadra Re: Upiór w operze IP: *.aster.pl 19.01.05, 00:01
      Upior straszy nie w operze, ale w kinie... A film nie jest najwiekszym, ale
      niestety najdluzszym wydarzeniem kulturalnym tego roku... Nie wyobrazam sobie
      niczego glosniejszego - nawet doslownie... Straszna dluzyzna. Moze gdyby
      realizowano go na podstawie dobrego streszczenia bylby choc troche
      interesujacy. A tak godna uwagi jest tylko rola Minnie Driver, jednak nie na
      tyle by w kinie spedzic dlugie dwie i pol godziny.
      • Gość: zosia84* Re: Upiór w operze IP: *.bg.us.edu.pl 19.01.05, 15:50
        Czesc z Was nie doczytala chyba,że wybiera sie na musical!!!!A tam wszystko
        przeciez musia zostac wyspiewane,a spiewa sie dluzej niz mowi:)Mnie osobisci
        wbilo w fotel i ide jeszcze raz!NIESAMOWITY SPEKTAKL!!!!!!!!
    • Gość: miłośniczka Re: Upiór w operze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 21:31
      właśnie jestem po ogladnięciu filmu.serce z wrazenia wali mi do tej pory
      polecam film wszystkim i sama pojde jeszcze raz
    • Gość: xyz Re: Upiór w operze IP: *.visp.energis.pl 22.01.05, 23:20
      Ale gó...
      • Gość: chopin Re: Upiór w operze IP: 81.210.69.* 02.02.05, 00:02
        Moim zdaniem w tym miusicalu najlepsza jest muzyka, a w szczegulność song pod
        tytułem ''All i ask of you '' jeżeli chodzi o muzyketo gorąco polecam ale
        wielbicielom miusicali i operetek czy oper.
    • Gość: mab Re: Upiór w operze IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.01.05, 20:51
      Początek fajny, ale potem za długi i nudny. Upiór najlepszy. Panna mdła,
      narzeczony mdły. Muzyka poza motywem upiora mało porywająca. Od połowy filmu
      czekałam, kiedy wreszcie ten upiór spuści ten cholerny żyrandol.
    • Gość: Mikołaj Re: Upiór w operze IP: 62.29.254.* 23.01.05, 23:49
      Klimat filmu wgniata w fotel! Ja i moja notoryczna narzeczona jestemy jeszcze
      pod wrażeniem, a bylismy na filmie w piątek. Może nie każdemu odpowiada forma
      musicalu, ale sądzę, że jakby aktorzy nie śpiewali tylko mówili, to nie wyszło
      by to tak dobrze; wszak akcja dzieje się (uwaga niespodzianka!) w operze, stąd
      "wyśpiewywanie" tekstów tylko wzmaga klimat. Jedno jest pewne: idziemy jeszcze raz!
    • Gość: Mońka Re: Upiór w operze IP: *.mcnet.pl / *.mcnet.pl 24.01.05, 13:44
      Moim zdaniej film jest rewelacyjny!! Nie przepadam ze takim gatunkiem ale
      polecam wszstkim. Warto zobaczyc ze wzgledu na muzyke i slowa do
      piosenek.Bardzo dobrze zrobiny film.
      • Gość: lalique Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:01
        generalnie bardzo mi sie podobalo, a najbardziej Christine, przesliczna
        dziwczyna, bez kilograma tapety wygladała pięknie i świeżo. Trzymam kciuki za
        te aktorke, jest taka młodziutka... 18 lat... a nasze polskie aktorki w jej
        wieku to rozwydrzone gó..ary... bleeh. Emmie czy Emily ma klasę!
      • Gość: priemyslaw Re: Upiór w operze IP: *.org / *.org 25.01.05, 19:58
        Tak jest to jest w 100% bomba
      • Gość: Zachwycona Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.05, 12:54
        Film jest cudowny, ale jak widac z wypowiedzi nie wszyscy powinni go ogladac.
        Aha, a do tych wszystkich, ktorzy poszli na musical i dziwia sie, ze spiewali
        chcialabym powiedziec, zeby sie nie osmieszali... To tak jakby ktos poszedł na
        balet i dziwił sie, ze tanczyli.

A ja z pewnoscia pojde raz jeszcze, bo warto. Polecam!!!! Muzyka, aktorzy
        niepowtarzalni
    • Gość: kama Re: Upiór w operze IP: *.crowley.pl 27.01.05, 14:37
      może nie jest to najorginalniej zrobiona wersja filmu, ale dla samej muzyki,
      która jest przepiękna, porywająca i trzymająca za serce to polecam każdemu
      pójście do kina
    • Gość: o. Rewelacja i tyle !!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 29.01.05, 01:24
      O opiniach krytków filmowych - bez komentarza.
    • Gość: A Re: Upiór w operze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.05, 11:58
      Bardzo chciałabym pójść na ten film lecz Pani która odebrała mój telefon w
      Kinie Przedwiośnie nie mogła określić czy w ogóle będą wyświetlać "Upiora w
      operze". Jestem bardzo zdegustowana tym faktem. Czy doszło do tego że na tego
      typu filmy będziemy musieli jeździć do innych miast????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka