Gość: mag IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 09:00 ktos poleci jakas dobra komedie? niekoniecznie najnowsza, niekoniecznie taka ktora leci u nas, byle byla dobra i bez durnego watku romantycznego dziekuje :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarka63 Re: dobra komedia nie romantyczna??? 30.05.06, 09:16 Cały Monty Python, Absolutely Fabulous,The Office. Odpowiedz Link Zgłoś
syd2 Re: dobra komedia nie romantyczna??? 31.05.06, 12:49 "Lepiej być nie może" - niby jest jakiś wątek miłosny, ale moim zdaniem nie jest beznadziejny :) Poza tym uwielbiam film "Fakty i akty". Nie jest typową komedią, ale ja zawsze płaczę przy nim ze śmiechu :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: dobra komedia nie romantyczna??? 30.05.06, 09:37 ja bardzo lubie komedie z lat 70-tych polecam tytuly: Nieme kino Zabity na smierc Suita kalifornijska Kasia Ballou (no dobra, to jeszcze lata 60-te) Dick i Jane (pierwowzor niedawnej powtorki z Jimem Caryem) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nan Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.chello.pl 30.05.06, 12:44 jest co prawda male romansidlo, ale ten film odbiega od kanonow kom.romatycznej.raczej jest to kom. kryminalna czyli rybka zwana wandą Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: dobra komedia nie romantyczna??? 30.05.06, 15:01 np. "Bezlitośni ludzie". w piątek o 20 na TVP2... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dagna Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.polkomtel.com.pl 06.06.06, 16:42 świetna komedia!Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :O) Defo, dude!!! IP: 170.65.192.* 06.06.06, 11:37 It's definitely a classic flick!!! The dude is big and still alive!!! Love the pendejo Turturro in it as well. :O) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joleczka Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 18:41 TYLKO NIE BIG LEBOWSKI...błagam. Jak to jest komedia to ja jestem Andrzej Lepper. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 20:22 1. Jeśli nie jest to komedia, to co? 2. Cholera Cię tam wie, na oczy Cię nie widziałem... Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.berserker Re: dobra komedia nie romantyczna??? 01.06.06, 16:02 Przekręt i Porachunki - komedie w stylu gangsterskim Odpowiedz Link Zgłoś
gdotb Re: dobra komedia nie romantyczna??? 02.06.06, 04:55 Austin Powers and Gold Memeber, zis movie ist very toight! yesh, yesh, toight like a toiger! :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.echostar.pl 06.06.06, 11:37 "Inwazja Barbarzyncow" - nie do konca komedia, ale duzo inteligentnego humoru. "Kumple" Jest wprawdzie watek romantyczny, ale nie o to tu naprawde chodzi! "Opowiesc o zwyczajnym szalenstwie" jak wyżej "Human Traffic" - to na pewno nie jest komedia romantyczna:)Nie wszystkim jednak odpowieda ten rodzaj humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbick inwazja barbarzyncow to komedia? IP: 212.160.172.* 06.06.06, 17:05 wolne zarty... przeciez to jest dramat, choc w lekkim, francuskim, stylu (film bodajże kanadyjski) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbick Re: inwazja barbarzyncow to komedia? IP: 212.160.172.* 06.06.06, 17:07 dramat o umieraniu na raka, zeby rozwiac wszelkie watpliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: inwazja barbarzyncow to komedia? IP: *.echostar.pl 06.06.06, 23:38 Chyba nie zrozumiales do konca filmu! A gatunek to komedio-dramat zob www.filmweb.pl Jezeli dla Ciebie to jest film o umieraniu na raka to wspolczuje. Facet umiera, ale nie to jest glownym watkiem filmu. Chyba takie zycie Ci jest obce! Dla mnie ten film jest o zyciu i radosci zycia i pelno w nim inteligentnego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
mehundo Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 12:09 jak juz ktos napisal: przekret (brad pitt jakiego nie znacie) porachunki a ze starszych - zadlo - niezapomniany duet paul newman i robert redford Odpowiedz Link Zgłoś
deana Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 13:22 Nie wiem czy seriale też wchodzą w rachubę,ale skoro piszesz,że ta komedia niekoniecznie musi u nas lecieć,to baaardzo polecam amerykański serial Arrested Development. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 19:32 ooooooo ktos wreszcie kojarzy Arrested Development :D uwielbiam ten serial Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 22:16 A to nie zespół jest? Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 22:29 nie bede sie zapieral, ze nie jest ale to tez tytul bardzo dobrego serialu niestety przerwali go w polowie 3 sezonu, bo byl chyba troszke zbyt inteligentny dla masowej amerykanskiej widowni :/ Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 23:02 Kurcze, nic o tym serialu nie słyszałem. A i obsada niewiele mi mówi. Trzeba będzie się przyjrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
quistista Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 13:26 Guzikowcy nie maja konkurencji:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 06.06.06, 13:44 sprzedawcy z dzej dzejem:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 23:56 O tak, "Sprzedwacy" było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaaaaaa Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.06.06, 13:41 polecam "Jabłka Adama" - czarna komedia... świetna, dawno sie tak nie uśmiałam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 06.06.06, 13:59 "Dziewczyny z kalendarza", "Joint Venture" oraz z innej beczki: "Shrek" - wątek romantyczny co prawda jest, "Epoka lodowcowa" - tu nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polecanka Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 14:16 Dwie częsci Poznaj moich rodziców, Robert de Niro, Dustin Hoffman i barbara Streisand, boki zrywać a jakie pouczajace!Uwielbima komedie z podtekstem satyrycznym a ta taka jest!!! i oczywiscie wszystkie komedie Jack Lemmon i Walter Mattau choc tematyka dla osób starszych to śmieszy też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjhawk Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:39 ..to prawda... Poznaj moich rodzicow to najlepszy wybor. Ogladalam to kilka razy, za kazdym razem jeszcze bardziej sie ubawiłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renifer Lopez Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: 158.75.4.* 07.06.06, 09:22 Czy mozesz wyjasnic, co to znaczy, ze komedia jest 'z podtekstem satyrycznym'? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszyhu Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.teta.com.pl 06.06.06, 14:25 Rybka zwana Wandą i Lemur zwany Rollo. Odpowiedz Link Zgłoś
tallinn Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 14:50 Операция Ы и другие приключения Шурика. www.filmweb.pl/Film?id=102466 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: 81.219.117.* 06.06.06, 16:27 finski film po angielsku tytuł szedł "upswing" polskie tlumacznie to chyba sport ekstremalny ,ale na filmwebie znajdziesz opis Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joleczka Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 18:45 Nie, nie słuchajcie ..najlepsza komedia to CIAŁO. i ZRÓBMY SOBIE WNUKA (ten z M.Kożuchowską - jesli ktos lubi) nie są romatyczne i są zabawne. Zwłaszcza CIAŁO - padałam na dywan ze śmiechu :) a trudno mnie rozszmieszyć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joleczka Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 18:46 ...no i maja inteligentną fabułkę... :) to tez się liczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.echostar.pl 06.06.06, 23:40 Dla mnie "Cialo" to kompletne dno! Wyszlam z tego filmu po 15 minutach. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatz Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 23:55 Święte słowa. Dobrze że to miałem w divxie, bo bym nie odżałował forsy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:29 "Moje wielkie greckie wesele" "Depresja gangstera", pierwsza część "Oskar" Luis de Finnes (nie wiem czy to prawidłowa pisownia). Chociaż im jestem starsza tym mniej mnie śmmieszą jego komedie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlem Czacha dymi IP: *.btk.net.pl 06.06.06, 19:08 "Czacha dymi". Jak dla mnie swietna, zwariowana komedia, gdzie mozna serdecznie posmiac sie z komizmu slownego jak i sytuacyjnego. Taka komedia na odstresowanie sie i rozluznienie. Bardzo polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjhawk Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.06, 19:36 Ja polece taka obyczjowke... Pod słoncem Toskanii z Diane Lane w roli głównej. To ekranizacjia powiesci o tym samaym tytule. Bosko sie przy tym relaksuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tygru_mrau Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 19:50 moje ulubione: dzień świra sprzedawcy wszystko pozostaje w rodzinie czerwony kapturek. prawdziwa historia. the office hotel zacisze allo allo (choć tu wątków romantycznych było kilka...) cztery wesela i pogrzeb (no dobra, jest niby-romantycznie, ale mi się podoba) jest tego więcej, ale chwilowo te mi przychodzą do głowy pozdrawiam. idę sobie włączyć "dzień świra" :o) ----- miau miau Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tete Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.echostar.pl 06.06.06, 23:43 Tez polecam "Pod sloncem Toskanii" Bardzo przyjemny film. Odpowiedz Link Zgłoś
lila69 Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 21:46 "święci z bostonu"! a to juz naprawdę niemłode ale widzialam ze 20 razy;) "ci wstrętni naciągacze" vel "parszywi dranie" Odpowiedz Link Zgłoś
lila69 Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 21:47 a moze by tak "los chłopakos"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
skandy5 Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 21:51 zoolander oraz starsky i hutch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k4323 Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.eranet.pl 06.06.06, 21:59 po zachodzie słońca z Salmą Hayek Są tropiki, złodzieje na emeryturze, humor, zabawne dialogi i szybka akcja Odpowiedz Link Zgłoś
nahoff Re: dobra komedia nie romantyczna??? 06.06.06, 22:09 Ocean's Eleven/Twelve, Przekręt, Jak zabić psa sąsiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muni Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: *.citymedia.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.06, 22:23 Orędzie prezydenta IV RP, Premówienie prezesa, Wystapienie marszałka itp. Cały serial. Nieromantyczne pod warukiem, że nie ma Romana G. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Re: dobra komedia nie romantyczna??? IP: 83.17.42.* 06.06.06, 22:19 "Męska rzecz", naprawdę się uśmiałam, mimo że nie przepadam za takimi filmami ale gorąco polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś