Gość: re IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 18:42 jakie sa wg was życiowe role waszych ulubionych aktorów? moje typy: nicolas cage: "zostawić las vegas" i " miasto aniołów" jean reno " leon zawodowiec" kevin spacey" " american beauty" Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
colossus Re: życiowe role 23.08.06, 18:59 Można by wymieniać i wymieniać ale wiem,że nie o to chodzi.Więc tylko taka próba: 1.Robert de Niro-Przebudzenie,Taksówkarz 2.Al Pacino-Życie Carlita,Gorączka 3.Brad Pitt-Kalifornia,Podzięmny Krąg 4.Tom Cruise-Wywiad z wampirem 5.Anthony Hopkins-Milczenie owiec,Okruchy życia... ...no i chyba wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martincool Re: życiowe role IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:10 Z polskiego piekiełka: Wojciech Pszoniak-Ziemia Obiecana. Jan Nowicki-Wielki Szu (choć i Magnat mnie tu kusił) Bogusław Linda-Psy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.verte Re: życiowe role IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:56 Pazura-(choć to nędzny aktor ale nie wybieramy najlepszych tylko role)-Wiaderny w Krollu. Odpowiedz Link Zgłoś
madelon1 Re: życiowe role 23.08.06, 20:06 Marlon Brando 'Ojciec Chrzestny' Cate Blanchet 'Elizabeth' Samule L. Jackson 'Pulp Fiction' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe17 Re: życiowe role IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 13:10 Anthony Hopkins powiedzial niedawno, ze rola w jego ostatnim filmie "Prawdziwa historia" jest rolą jego zycia. Podobo swietny film - w K-cach leci w kinie studyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_stomatolog Re: życiowe role 23.08.06, 20:09 Tom Hanks - Forest Gump (Forest Gump) John Travolta - Vincent Vega (Pulp Fiction) Samuel L. Jackson - Jules Winnfield (Pulp Fiction) Uma Thurman - Czarna Mamba (Kill Bill vol.1 i 2) Mickey Rourke - Marv (Sin City) itd, itd, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
ruda.farbowana Re: życiowe role 23.08.06, 20:14 1. Charlize Theron: "Monster", "Adwokat diabła" 2. Robert de Niro: "Przebudzenie" 3. Robin Williams: "Stowarzyszenie Umarłych Poetów" 4. Edward Norton: "Podziemny krąg", "Więzień nienawiści" 5. Anthony Hopkins: "Milczenie owiec" 6. Kevin Spacey: "American beauty" 7. Shirley MacLaine: "Czułe słówka" 8. Jack Nicholson: "Lepiej być nie może", "Lśnienie" Uff... długo by jeszcze wymieniać, ale to moje ulubione role moich ulubionych aktorów...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
crazy.berserker Re: życiowe role 23.08.06, 20:59 Johnny Depp - Jack Sparrow, Edward nozycoreki John Malkovich - Niebezpieczne zwiazki Jack Nicolson - Lot nad kukułczym gniazdem Daniel Day Lewis - Moja lewa stopa Anthony Hopkins - Milczenie owiec Christopher walken - Łowca jeleni i last but not least - Wojciech Pokora - Poszukiwany poszukiwana :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niki Re: życiowe role IP: *.i24.pl 24.08.06, 23:19 Ej! Miałam tak pisać o Johnnym Deppie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: życiowe role IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:59 jennifer conelly- requiem for a dream Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liko Re: życiowe role IP: *.chello.pl 25.08.06, 01:22 ojej, do niedawna myślałam że życiową rolą duetu reeves-bullock był speed, ale obejrzałam "dom nad jeziorem" i zmieniłam zdanie. tak cudownego filmu to dawno nie widziałam. i oni tam! fantastyczni som po prostu!!! :D to ich zyciowa rola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dor Re: życiowe role IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.06, 01:54 Rutger Hauer - Roy Batty (Łowca androidów / Blade Runner) Ale Pacino - Człowiek z blizną Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Frank Silva. 25.08.06, 15:59 Frank Silva - i tu już w zasadzie nie muszę pisać jaka rola bo wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: C E Eastwood IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 21:44 c. eastwood -dirty harry Odpowiedz Link Zgłoś
dr.verte Re: Eastwood 29.08.06, 03:26 Gość portalu: C E napisał(a): > c. eastwood -dirty harry Taa a który?z łaski swojej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziorkka Re: Eastwood IP: *.loonar.pl 29.08.06, 09:41 Anthony Hopkins "Milczenie owiec" Jean Reno "Leon zawodowiec" Charlize Theron "Monster" Odpowiedz Link Zgłoś
arwene Re: życiowe role 29.08.06, 12:46 Patrick Swayze - dirty dancing Harrison Ford - Gwiezdne wojny Tom Hanks - Forrest Gump Tomasz Kot - Skazany na bluesa Odpowiedz Link Zgłoś
uwaga_tramwaj Re: życiowe role 29.08.06, 15:16 yyy? chyba raczej "Co gryzie Gilberta Grape'a". Di Caprio błysnął jasną iskrą po czym poszedł na dno z titanikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
laura95 Re: życiowe role 29.08.06, 15:45 oj chyba nie widziałeś "Aviatora"(nominacja do Oscara i zloty glob) czy np."złap mnie jesli potrafisz"(nominacja do zlotego globu).A to są filmy po Titanicu.Takze grubo sie mylisz pisząc że błysnąl tylko jedną rolą.Chyba w ogole nie znasz jego filmow. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: życiowe role 02.09.06, 01:28 Dla mnie życiowa rola Di Caprio to Rimbaud w "Całkowitym zaćmieniu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrew223 Re: życiowe role IP: 212.76.58.* 30.08.06, 13:33 Z całym szacunkiem dla osób wypowiających się tu, ale chyba nie wszyscy rozumieją określenie "życiowa rola" - według mnie oznacza ono rolę aktora, który gra na określonym poziomie, i nagle błyśnie w jakimś filmie grą zdecydownie przewyższającą swoje dotychczasowe oraz późniejsze produkcje. W tym kontekście ciężko mówić o życiowych rolach Ala Pacion czy Kevina Spacy, którzy są klasą dla siebie w niemal każdym firmie. Albo o życiowej roli Eda Nortona, który nie skończył jeszcze 40 lat, i wiele przed nim. Moje typy: Travolta jako Vincet Vega w "Pulp Fiction", Joe Pesci jako Tommy w "Goodfellas", Sean Penn w "Dead man walking", Geend Davis w "Thelma & Louise" Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: życiowe role 02.09.06, 01:31 W kategorii "świetna rola przeciętnego aktora": Travolta w "Pulp Fiction" Hanks w "Zielonej mili" Cruise w "Wywiadzie z wampirem" Kidman w "Godzinach" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: życiowe role IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.06, 01:41 1 film 2 zyciowe:Proces w Norymberdze-Spencer Tracy i Burt Lancarster Odpowiedz Link Zgłoś
venuuss Re: życiowe role 03.09.06, 14:55 Johnny Depp - Jack Sparrow "piraci z karaibów"..2 częsci - Mort Rainey "sekretne okno" - Ichabod Crane "Jeździec bez głowy" - ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Peter Re: życiowe role IP: *.dip.t-dialin.net 03.09.06, 16:31 uwazam ze krzywdzisz J Depp-a ta komercje zrobil tylko do kasy a jako aktor zrobil naprawde duzo dobrych filmow,radze zobacz.Karaiby to nie kino to obrazki Odpowiedz Link Zgłoś