Dodaj do ulubionych

wicker man w kinach

IP: *.icpnet.pl 16.11.06, 11:50
Czy ktoś juz widział ten film z Cagem?Słyszałam różne sprzeczne opinie o
fimir. Mi się wydaje, że może miec niezły klimat, moze tez ze względu na
muzykę- robił ją Bedelamenti, ten od Twin Peaks. Ale się chyba trochę za
bardzo stylizują na jakiś mroczny film. A orginał wcale nie był taki straszny.
Obserwuj wątek
    • Gość: jaija Re: wicker man w kinach IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.11.06, 23:28
      Bo straszność orYginału wcale nie polegała na jego horrorowatości, tylko na
      tragizmie głównego bohatera. Sytuacji, w której się znalazł. Zderzenia postaw
      życiowych, itp. Na mnie oryginał wywarł olbrzymie wrażenie, a coś czuję, że w
      tym nowym filmie poszli w efekty i wydumane historyje. Niektóre rzeczy nie
      zasługują na to, żeby je po latach szargać, bo najczęściej właśnie do tego
      sprowadza się ich remake'owanie.
      • braineater Re: wicker man w kinach 17.11.06, 07:04
        Ja się boję
        że to będzie tak udany rimejk jak Wzgórza mają oczy albo Mgła...
        Niektórych tytułów naprawdę nie powinno sie odnawiać

P:)
      • Gość: Wrecekrzepki Re: wicker man w kinach IP: 195.136.112.* 17.11.06, 10:11
        Zgadzam sie. Oryginal jest jednym z moich ulubionych
        horrorow/thrillerow/dramatow (zawsze przypomina mi "Spoorloos" Sluizera).
        Uwielbiam w nim wszystko - atmosfere, muzyke (!), fabule, Woodwarda,
        Christophera Lee (!), plonaca "hand of glory" no i samego "wicker mana".

Mysle ze ten film ma tak malo wad, ze jego remake jest absolutnie zbedny,
        niezaleznie kto bylby jego rezyserem, kompozytorem, itd.
        • braineater Re: wicker man w kinach 17.11.06, 10:30
          poczytałem i boję się jeszce bardziej
          Nic to, że Kejdż, który <no dobra, nie znosze chopa>:)
          ale to się zmienia w jakąs fikcje erotyczną z matriarchatem w tle, dzieje się w
          Stanach i poszła gruba kasa w efekty...
          Wróży to dość średnio, szczególnie, że wszyscy z poprzedniej ekipy wy hahali
          pomysł udziału w tym rimejku...

P:)
          • cagligostro Re: wicker man w kinach 17.11.06, 11:43
            ten film to niestety dno-wogole nie jest straszny,raczej smieszny.cage
            potrzebowal chyba kasy.nie ogladalem oryginalu i nie znalem historii wczesniej
            wiec poczulem sie oszukany i ograbiony z 50zetow.
            • Gość: malina Re: wicker man w kinach IP: *.icpnet.pl 22.11.06, 15:45
              No to teraz zastanawiam się, czy pójśc do kina - aby nie zbeszcześcic swojej
              wersji oryginału. ale z drugiej strony nęci mnie ta muza Bedelamenti.Poczekam
              jeszcze na inne komentarze jak film wejdzie do kina. Szkoda byloby sobie humor
              zepsuc, ale chyba nie moze byc az tak zle:)
            • Gość: Wrecekrzepki Re: wicker man w kinach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 20:46
              Ale to nie jest jego najgorszy film w tym roku. Poczekaj az wyjdzie...
              (tada-dada-da!) "Ghost Rider"!
    • charade Re: wicker man w kinach 24.11.06, 12:50
      Po raz drugi zjadło mi posta ! Co się dzieje z tym forum ?

Należę do tych szczęśliwców, którzy mieli przyjemność klasycznego "The Wicker
      Mana". Ten film to zupełnie nieprawdopodobne połączenie dreszczowca, horroru,
      dramatu obyczajowego i do tego z elementami musicalu ! Podobnie oryginalnego
      filmu ze świecą szukać.
      Remake miał od początku złą prasę, a wielbiciele klasyka psioczyli
      na "szarganie świętości". Chyba niewiele się pomylili, bo wszędzie czytam, że
      remake jest głupawym horrorkiem, pozbawionym napięcia i odartym z klimatu
      oryginału. Może jednak przez fakt istnienia remake'u ludzie dowiedzą się, że
      był kiedyś, dawno temu taki film, który warto wyciągnąć z mroków zapomnienia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka