Dodaj do ulubionych

Kolejne pytanie o serial

IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 03.05.07, 16:30
Leciał pare lat temu, pamiętam niewiele a męczy mnie to od paru dni.
Rzecz działa się na statku kosmicznym (chyba), w każdym razie ludzie byli
daleko od domu. Bohaterami było parę osób, chyba jakaś jednostka, kobiety i
mężczyźni. Mieszkali razem, nosili szare podkoszulki i chyba wypełniali
jakieś misje. Pamiętam dość przystojnego faceta i kobietę z długimi ciemnymi
włosami, chyba kręcili między sobą. Ktoś kojarzy co to może być?
Obserwuj wątek
    • Gość: katarzyna.k7 Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.aster.pl 03.05.07, 22:20
      moze chodzi Ci o Star Trek?
    • mhadau1 Re: Kolejne pytanie o serial 04.05.07, 10:29
      albo Sea Quest - ale to pod wodą!
      • Gość: taka Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 04.05.07, 16:03
        Niestety, to nie Star Trek i nie Sea Quest :/ Nie działo się to pod wodą, nawet
        nie wiem czy to był kosmos. Pamiętam jakąś misje na pustyni, może to byli
        żołnierze...
        • Gość: ja Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.chello.pl 04.05.07, 16:22
          może kosmos 1999?
          • Gość: izik Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.05.07, 21:39
            Może chodzi o "earth 2" ziemia 2? Leciało kiedyś na polsacie i chyba na tvp1.
    • Gość: smiglostopy Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.dyn.optonline.net 04.05.07, 22:08
      jest jakas nagroda w tym konkursie?

jesli na pustyni to moze gwiezdne wrota..., a moze czeski serial fantastyczny
      pt. latajacy cestmir?
      • Gość: taka Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 05.05.07, 01:13
        Nadal nic z tego :/
        Gwiezdne wrota to coś podobnego, niby jest jakaś jednostka specjalna i pustynia
        i te ciuchy, ale aktorzy inni...
        Serial był amerykański, bo aktora kojarzę z jakichś podrzędnych filmów,
        oczywiście z jakich to nie pamiętam. Trochę podobny do Patricka Swayze był.
        Może źle strzeliłam z tym kosmosem. To nie musiał być statek kosmiczny, ale w
        ich pokojach żadnych okien nie kojarzę, tylko surowe wnętrza.
        Znajomi zaczynają podejrzewać, że ten serial sobie wymyśliłam. Dla zdrowia
        psychicznego muszę dociec prawdy ;)
        A nagroda...beżowo-czerwono-czarny szaliczek robiony na drutach przez osobę
        która nigdy w życiu na drutach nie robiła ale rzuca palenie i musi czymś ręce
        zająć. Kolory do uzgodnienia, końcowy efekt niekoniecznie.
        • smiglostopy Re: Kolejne pytanie o serial 05.05.07, 21:18
          > A nagroda...beżowo-czerwono-czarny szaliczek

jesli bezowo(bialo)-czarno-czerwony szalik to ja wymiekam i nie bawie sie
          dalej. nie dosc, ze to barwy odwiecznego rywala to teraz cieniuja w 2giej
          lidze;)
        • misiania Re: Kolejne pytanie o serial 07.05.07, 16:09
          a może ci się serial stargate (z makgajwerem, czyli richardem deanem
          andersonem) zlepił z filmem stargate (z kurtem russelem). dlatego aktorzy są
          inni chociaż ogólnie to "coś podobnego". a kurt russel rzeczywiście przypomina
          patricka swayze - taka uroda przodownika pracy socjalistycznej...
    • Gość: a może... Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:12
      ... Firefly? Był statek, pustynia chyba też;) Kobieta z długimi ciemnymi
      włosami i dość przystojny facet też. Niestety co do szarych podkoszulków to już
      mam duże wątpliwości. No i nawet nie wiem, czy to w Polsce kiedyś leciało.
      • Gość: a może... Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:13
        z tym, że ten serial to raptem ma jakieś 5 lat, więc jest dość nowy;)
    • kate-gun Re: Kolejne pytanie o serial 08.05.07, 01:04
      chyba wiem, o ktory serial chodzi. mam kilka pytan:
      1) czy bohaterami byli Marines?
      2) czy wsrod bohaterow byli m.in: Azjata, czarnoskora kobieta, dlugowlosa ladna
      brunetka, jakis koles, ktory na karku mial mala blizne bo podobno byl poczety
      metoda 'in vitro' i przez caly serial walczyl o 'rowne' traktowanie? to on
      krecil z brunetka
      3) czy walczyli z jakimis kosmitami i w ostatnim odcinku wszyscy [chyba]
      zgineli?

jesli tak, to tez chcialabym wiedziec jak sie nazywal ten serial. napewno nie
      jest to 'Ziemia 2'
    • kate-gun Re: Kolejne pytanie o serial 08.05.07, 01:15
      dobra, ja juz wiem.
      www.filmweb.pl/Gwiezdna+Eskadra+1995+o+filmie,Film,id=95908
      • Gość: taka Re: Kolejne pytanie o serial IP: *.89-161.tel.tkb.net.pl 08.05.07, 10:56
        Tak to to!!!!! Częściowo :) Mając w końcu nazwisko aktora mogłam pogrzebać i
        chyba dwa seriale w których grał zmieszały mi się w jeden, stąd moje powikłane
        zeznania. Z Gwiezdnej Eskadry i Bazy Pensacola zrobił mi się jeden serial :/
        W każdym razie dzięki, nie wiem jak na to wpadłaś, znajomi w końcu mi uwierzyli
        ale mówią, że w życiu by nie zgadli.
        Szalik ma być w jakich kolorach? ;)
        • kate-gun Re: Kolejne pytanie o serial 08.05.07, 21:17
          to wszystko przez te szare podkoszulki :) no i sama sie meczylam juz od paru
          miesiecy z tym serialem, fajny byl no i nieglupi jak na amerykanska produkcje.
          mogliby go jeszcze raz puscic. na filmwebie jest zaawansowana wyszukiwarka,
          wpisalam serial, sci-fi, lata 90'te, USA. a potem wystarczylo przejrzec tych
          kilkaset wynikow i eureka. szalik oczywiscie szary ;)
          • aiczka Re: Kolejne pytanie o serial 11.05.07, 16:39
            > miesiecy z tym serialem, fajny byl no i nieglupi jak na amerykanska produkcje.
            Aha, tyklo szkoda, że co chwila padało coś w rodzaju "Semper Fidelis!", "Marines
            zawsze wracają po swoich poległych (a może rannych?)" (albo "nigdy nie
            wracają?") i tym podobne hasła reklamowe. Chyba musiał być kręcony przy wsparciu
            amerykańskiej armii.
            • kate-gun Re: Kolejne pytanie o serial 11.05.07, 21:09
              nie wymagajmy zbyt wiele, ale skoro ja to ogladalam to naprawde musial byc
              dobry, bo nie znosze amerykanskiego badziewia :)
    • daggy4 Re: Kolejne pytanie o serial 08.05.07, 10:55
      Battlestar Galactica
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka