Dodaj do ulubionych

Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo

• Gość: Kacha Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.06, 20:35
      Książka jest godna uwagi. Sama czytałam ją kilka razy i za każdym razem wciąga
      mnie coraz bardziej. Jednak jej treść może stać się przestrogą lub zachętą dla
      innych dla innych osób. Uwagę zwraca także ekranizacja powieści na dużym ekranie.
    • Gość: emilkazdw Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.06, 19:14
      czytalam ta ksiazke chyba z cztery razy i co cytalam dowiadywalam sie nowych
      wstrzasajacych rzeczy. ale szczerze mowiac film jest do bani:( a szkoda
    • Gość: seba Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 10:56
      czytalem ta ksiazke juz dwa razy i wiele innych ksiazek o narkomanach ale
      opowiesc Christiane F. przejela mnie najbardziej ze wszystkich. Chociaz uwazam
      ze byla glupia biorac kwas czy cpajac hel a potem po detoksie wracajac do tego.
      Osobiscie nie bralem helu ani kwasu i nie chce. pale ziolko dropsy czasem jakas
      kreska grzybki ale nie wpie.. sie nigdy w wieksze gowno...ta ksiazke powinny
      przeczytac wszystkie dzieciaki...polecam
    • Gość: j Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.06, 17:25
      Książka "My, dzieci z dworca Zoo" nadciekawa. Czyta się ją znacznie przyjemniej
      od "Pamiętnika Narkomanki" B. Rosiek. Więcej w niej tragizmy i prawdziwej wizji
      świata uzależnień. Całkiem szczerze polecam ją.
      • Gość: Daria Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.chello.pl 21.10.06, 17:11
        bardzo poruszyła mnie ta książka...
        myślę że trzeba do niej dorosnąć, gdyż realizm może młodego czytelnika
        przerazić. Ale to chyba lepiej! Książka jest przestrogą.

P.S. Do dzis mam maila ktorego nazwalam od imienia glownej bohaterki, z sympatii
        a nie z autopsji :)
        • annajustyna Biografia Christiane... 21.10.06, 21:26
          de.wikipedia.org/wiki/Christiane_Vera_Felscherinow
    • Gość: Anonim spr po ip;) Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.master.pl 08.11.06, 21:44
      Ja mysle tak jestem 13 latkiem który nie jest jakos wybitnie grzeczny każdy
      prendzej czy później weźmie dragi tylko innym pisane jest wziasc i przestac a
      innym to co opisuje ta ksiazka przeczytalem ta ksiazke z 10 razy i wiecie co nie
      musicie jechac do berlina zeby to zobaczy wystarczy jechac do warszawy na
      dworzec główny :p I napisac ksiazke MY LUDZIE Z DWORCA .... Głownego w Warszawie
      by byla napewno tak samo ciekawa jak to tylko pewnie dłóższa bo tam wiecej
      cpunów i prostytutek niz wam sie wszystkim zdaje;)
      • Gość: anonim ten sam Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.master.pl 08.11.06, 21:50
        Chcialem jeszcze dodac bo przeciesz nikt nie dal mozliwosci edytowania ze
        wiadomo ze ksiazka jest leprza ale film zawsze warto zobaczyc ja bynajmniej
        chcialem zobaczyc to dziewczyne i moim zdaniem nawet ładna byla ale czy wy
        wszyscy nie zastanawialiscie sie no moze nie wszyscy macie problemy w zyciu ale
        niektórzy moze maja i czy nie zastanawiaja sie jak to moglo by byc fajnie
        przebywac w takiej paczce palic sobie chasz czy lykac pigóly moim zdaniem to by
        bylo piekne ale nie na dłógo,.,.....
    • Gość: Ada Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 17:42
      Książka jest super ! Nie lubię książek ale ta mnie naprawdę wciągła
      • Gość: :) Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:12
        >Nie lubię książek ale ta mnie naprawdę wciągła

Oj widać, że nie lubisz książek, ale dobre jest to, że chociaż ta ciebie
        WCIĄGŁA:>

• Gość: lilith Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: 80.85.235.* 26.12.06, 16:57
      zarąbista książka, filmrównież wciągajacy Polecam ogladnąć i przeczytać
    • Gość: klaudia13 Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.algo.radman.pl 28.12.06, 10:34
      czytałam tą ksiażkę ok. rok temu i przyznaje że bardzo mnie wciągnęła.Miałam
      wtedy 12 lat.Przeczytałam ją w trzy dni i na początku trochę mnie to przerażało
      lecz później uświedomiłam sobie że to jest twarda rzeczywistość.Przeczytanie
      jej zaproponował mi tata.Stwierdził że lepiej abym przeczytała taką książkę niż
      żebym spotkała sie z takim czymś.Christiane F. to bardzo wytrwała dziewczyna bo
      mimo to że była tak naprawde dzieckiem potrafiła z pomoca innych poradzić sobie
      z tym problemem.Zawsze sądziłam że jeżeli ktoś już wejdzie w to bagno to sie w
      nim utopi fakt że są wyjątki lecz jest ich niewiele. Lecz jeśli ktoś wyjdzie z
      tego to będzie wzorem do naśladowania.Będzie mógł pokazać żenie warto się w to
      pakować.minął rok a ja i tak mam przed oczyma te zdjęcia z ksiąki i sytuacje
      które utworzyły się w mojej wyobraźni.Bardzo chciałam obejrzeć film który jest
      oparty na faktach przez ten cały rok nie mogłam go nigdzie dostać aż w końcu
      udało mi się.
    • Gość: kinga Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 20:01
      zajebisty film i ksiazka warto obejzec i przeczytac............polecam
    • Gość: winona Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:40
      teraz,ostatnio siegnelam po ta wstrzasajaca ksiazke i troche zaluje. ciagle
      mysle, ze ktos z moich znajomych cpa albo bierze.
      KSIAZKA DUZO MNIE NAUCZYLA!wiem, czego mam sie wystrzegac.jednak osobom o
      slabej psychice nie radze.
      mam pytanie, gdzie mozna dostac film "my,dzieci z dworca zoo"??
      czekam na odpowiedz.moj mail rock-monkey@wp.pl
    • Gość: winona Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.07, 11:44
      ej, juz nie piszcie mam film!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: agravka Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.eranet.pl 25.02.07, 16:20
      po przeczytaniu tej książki przeżyłam szok. nawet sobie nie wyobrażałam że takie
      sytuacje mogą mieć miejsce... książka warta poświęcenia uwagi. właśnie ściąga mi
      sie film, mam nadzieje że za bardzo sie na nim nie zawiodę...
    • Gość: Asia15 Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.07, 09:54
      książka jest super
      347537 moje gg
    • Gość: ff Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.bm.cm-uj.krakow.pl 10.05.07, 12:24
      Ludzie! Ale niechlujnie piszecie! Fakty są zawsze prawdziwe. Nie ma fałszywych.
      Głównie pisze się przez o z kreską, historii przez dwa ii itd.
      • Gość: klaudia Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.09, 20:52
        mi ta ksiązka dała do zrozumienia że nie ma po co żyć
    • Gość: Pocket Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.chello.pl 17.05.07, 19:20
      Po przeczytaniu tej książki dowiedziałam się jak naprawde wygląda życie
      narkomana.
      Co robią, żeby mieć pieniądze na narkotyki.
      Ta książka pokazała mi cały obraz życia narkomana.
      Dziewczyna w wieku 12 lat sięgnęła po papierosy i haszysz a skończyło się to na
      heroinie.
      Christine miała problemy w domu z rodzicami dlatego zaczęła brać. Wciągnęło ją
      to.
      Książka świetnie opisuje życie młodej narkomanki.
      Polecam przeczytać wszystkim od lat 11 lub 12.
      Pozdrawiam.
      • Gość: Ja:-) Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:11
        Książkę przeczytałam w tym roku, mając 14 lat. Mimo tego że czytałam ją już
        kilka razy za każdym razem odkrywam coś nowego i podoba mi się jeszcze
        bardziej. Natomiast nigdy ( po przeczytaniu książki ) przez myśl mi nie
        przeszło, że chciałabym zaćpać ! Przeciwnie, wiem że dzięki między innymi tej
        książce nigdy nie wezmę do ust tego świństwa i z całych sił będę się starała by
        nikt z moich przyjaciół też tego nie zrobił. W książce jest dokładnie opisane
        jak Christiane stacza się w dół. Najbardziej podobał mi się wątek miłości
        Christiane i Detlefa. Niestety nigdy nie zobaczyłam filmu, choć jestem pewna
        że książka jest tysiąc razy lepsza. Żałuję tylko że książka kończy się w
        momencie kiedy Christiane nie zakańcza swojej przygody z narkotykami. W
        rzeczywistości pobyt w Norderstedt był jej najdłuższą przerwą od narkotyków.
        Naprawdę skończyła z nałogiem w 1996r. kiedy to na świat przyszedł jej syn. Po
        wydaniu pamiętnika w 1979 r., stała się sławna. Nowi przyjaciele pomogli jej
        znaleźć pracę w księgarni w pobliżu Hamburga.Po powrocie do Berlina pracowała
        przez jakiś czas jako niania w domu Daniela Keela, właściciela dużej firmy
        wydawniczej. Następnie podróżowała po całym świecie. W latach 1981–1982
        próbując zrobić karierę muzyczną, wydała kilka piosenek. W filmie Decoder
        Klausa Maecka zagrała dziewczynę lekkich obyczajów. Ekranizacji jej pamiętnika
        podjął się w 1981 r. Ulrich Edel. Główną rolę zagrała w nim Natja Brunckhorst
        (miała wtedy 15 lat i była to jej pierwsza rola). Dziś Christiane ma 45 lat i
        11 letniego synka Jana Niklasa, mieszka w Neukolln, nie jest bogata, jak
        twierdzi jest zwykłą kobietą, mieszka w małym mieszkaniu, była tylko sławną
        narkomanką. Ojciec dziecka, dziesięć lat młodszy od Christiane Pantogis nie
        żyje, oskarżony o posiadanie heroiny i kradzieże. Ale nawet kiedy żył nie
        opiekował się synkiem. Oboje nie potrafili znaleźć pracy. Christiane obawiała
        się nawet że opieka społeczna będzie starała się odebrać jej dziecko. Jednak
        odrzuca wsparcie jakie chce zaoferować jej państwo, ale aby zapewnić swojemu
        synowi lepsze życie zatrzymała pieniądze ( 30 000 marek ofiarowanych przez
        państwo). Twierdzi że uśmiech jej synka jest dla niej najważniejszy.Christiane
        F. otrzymuje listy od fanów. Sądzi, że jest to zarówno fascynujące jak i
        przerażające. Pewnego dnia otrzymała wiadomość od bogatego mężczyzny, który
        chciał się z nią ożenić. Odmówiła.
        Detlef ma dziś 47 lat, zerwał z nałogiem. Jest kierowcą autobusu i ma
        dziewczynę. Nie jest z Christiane ponieważ twierdzi że jego związek z
        Christiane opierał się tylko na narkotykach, nie na miłości ( SZOK ).
        Catherine Schabeck, czyli Stella po długim, alkocholowym nałogu umarła w 2000
        roku.

Jeżeli ktoś chciałby otrzymać bardziej szczegółowe informacje lub pogadać o
        książce :
        Gg: 6105699
        Mail : emi8@op.pl

• Gość: zoe. Re: Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.07, 14:02
      książka żenująca generalnie. co to za sztuka?. czy wpłynęło to na
      życie któregoś z Was?. grafomania.
      jest w porządku ewentualnie, jako dokument.

sztuką a propos tej tematyki jest 'Trainspotting'.
      i o.
      dziękuję.

btw. droga beti!. fakty są zawsze prawdziwe;)
    • Gość: wielbicielka Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.tktelekom.pl 03.10.07, 19:41
      to ciekawa ksiazka mnie osobiscie badzro wciagneła czytałam ja pare
      razy to ile ona chrisiane przezyła na dworcu i z detlefem to
      historia .......chce znalesc wiecej takich ksiacek:P najpierw zioło
      potem hasz amfa i here i po tobie...to autentyczne przezycia....
    • Gość: Kasia 14 Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.belchatow.msk.pl 23.03.08, 19:44
      Czytałam książke i chciłabym obejrzeć film. Czytając prawie czas
      płakałam. Ciagle mysle jak to jest być taką christiane
    • Gość: mrowka :) Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.mmpnet206.tnp.pl 12.05.08, 13:26
      hej! Jestem zwolenniczką książek o tematyce narkomanii. Ten temat
      strasznie mnie fascynuje... Najlepsze jest to, że nigdy nie brałam
      narkotyków, a wiadomości jakie posiadam na ten temat są kolosalne.
      Jestem tegoroczną maturzystką i dlatego, iż tak fascynuje mnie ta
      tematyka napisałam prace o niej... Jedną z ksiązek jakie zamieściłam
      w pracy jest książka pt. "My dzieci z dworca ZOO" Książka
      rewelacyjnie odzwierciedla problem narkomanii. Pokazuje jak łatwo
      zmienić beztroskie życie dziecka w koszmar, pokazuje nam "inny
      świat " świat upodenia. Polecam ją każdemu dzieciakowi który
      skończył 12 rok życia. Może dzięki temu, że przeczyta właśnie tę
      książke nie pokusi się sprubowania tej używki....
    • Gość: Anka Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.aster.pl 02.07.08, 21:30
      gdzie można dostać ten film??
    • Gość: malarka077 Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.08, 18:01
      jestem ciekawa gdzie mozna zdobyc film bo musze obejrzec
    • Gość: Babsi Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.08, 19:51
      Niesamowity film i rewelacyjna ksiazka. Polecam!!!
    • Gość: Agata Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.08, 17:37
      Ta książka jest dla mnie pewnego rodzaju Biblią - czytam ją kilka
      razy w roku. Jest zarówno przestrogą dla tych, którzy stoją przed
      wyborem "brać czy nie?" oraz udowadnia wszystkim tym, którzy już
      biorą jaką głupotę popełniają.
      Ostatnio czytałam, że Christiane mimo tego, iż wychowuje synka
      wróciła do nałogu i można często spotkać ją na jednym z berlińskich
      dworców, nie jest to jednak ani Zoo ani Kudamm.
    • Gość: Czarna Christiane F. - My, dzieci z dworca Zoo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 13:03
      Mam 17 lat i czytałam ta ksiazke 2 razy :D tak mi sie podoba .. jest super i
      bardzo chetnie obejrzala bym film ... :D:
    • Gość: Id Christiane F. wróciła do ćpania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.08, 21:58
      pisze to jak by ktoś jeszcze nie wiedział, w tym roku Christine wróciła do
      ćpania, spowodowała to, że odebrano jej dziecko.
      • princesin1985 Re: Christiane F. wróciła do ćpania 06.12.08, 14:57
        e tam ogladalam film w niemieckim orginale...nic ciekawego,pomijaja duzo.ksiazka
        lepsza

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka