Dodaj do ulubionych

Ridley Scott wraca do science fiction

13.10.08, 18:08
i ni słowa o zjawisku dylatacji czasu, ktore dla "Wiecznej wojny: jest kluczowe?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 18:40
      genialny komiks.
    • capricorn-it Re: Ridley Scott wraca do science fiction 13.10.08, 19:04
      Genialna historia (oczywiście opisana w książce)!
    • Gość: zouz Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: 89.16.83.* 13.10.08, 19:37
      nie to że troluję ,ale co to znaczy "Powraca on do domu na planecie, której nie rozpoznaje." brak składni i sensu
    • Gość: houk Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.4pr.pl 13.10.08, 19:57
      jeden z najlepszych komiksów jakie czytałam!
      z pomysłem niedostosowania do nowej rzeczywistości trochę podobnym do "Powrotu z gwiazd" Lema
    • Gość: piotrecki80 Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: 89.204.201.* 13.10.08, 20:37
      miałem przyjemność czytać ze dwa komiksy i były świetne.
      to taka wojna jak w wietnamie tylko w kosmosie :)
      komiks był smutny i brutalny, mam nadzieję że film utrzyma ten klimat.
    • Gość: pg Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.231.46.194.ie.dsl.dyn.u.tv 13.10.08, 22:10
      Nareszcie! Jedna z najgenialniejszych historii. Jeśli zekranizuje ją Scott powinna trzymać poziom (także ten wizualny), choć się boję że producenci będą wsadzać łapy do jego dzieła...
    • Gość: wfc Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 23:00
      "..Powraca on do domu na planecie, której nie rozpoznaje..." dość idiotycznie i niejednoznacznie sformułowane zdanie plus beznadziejna interpunkcja daje prawdziwego potworka.
      Powinno być chyba raczej "..Powraca on do domu, na planecie której nie rozpoznaje.." co również brzmi idiotycznie ale odrobinę mniej.
    • Gość: Przemek Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 23:12
      Czytalem zarowno komiks, jak i ksiazke (ksiazke ponownie, kilka tygodni temu :) ) - komiks zubozyl strasznie te historie. Serdecznie polecam ksiazke, ktora jest po prostu rewelacyjna!
    • Gość: Zniesmaczony Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 23:23
      Powinno być: "Powraca do domu, znajdującego się na planecie której już nie rozpoznaje" - i wtedy wszystko jasne... ile gazeta.pl płaci autorom za artykuł ? 2 złote ?

• Gość: Maxs Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 14.10.08, 07:59
      TAAAAAAK :)
    • Gość: steFAN Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 08:02
      Wielki Szacun dla tego, kto sfilmuje FUNDACJĘ I.Asimowa (całą 5+2) .
    • Gość: foszczak Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.kolornet.pl 14.10.08, 09:11
      EE, tam.Wieczna Wojna jest zbyt wietnamska. Najgenialniejsza jest Broń Chaosu Colina Kappa. To jest dopiero obrazoburcze dzieło! niezły jest też Szpital kosmiczny Jamesa White'a. To są książki- gotowe scenariusze do filmów sci-fi.
    • y.y Re: Ridley Scott wraca do science fiction 14.10.08, 09:58
      Tytuł na stronie głównej GW: "Ridley Scott stworzy kolejnego obcego"?

Tytuł tutaj: "Ridley Scott wraca do Science-Fiction"

O Obcym, poza pierwszym zdaniem, ani słowa. Brawo za brednie.
    • fiszdik Re: Ridley Scott wraca do science fiction 14.10.08, 10:23
      A czy ktoś z szanownym forumowiczów pamięta Komiks-Fantastykę, gdzie poraz pierwszy ukazał się ten 3-częściowy komiks? Jak na lata 80te, to było wydarzenie...A wojna? Cóż, ten temat nigdy nie należy do lekkich i przyjemnych...Cała historię stworzył weteran wojny w Wietnamie, leżąc w szpitalu...Polecam.
    • Gość: szczery Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 13:53
      no ja z komiksu fantastyki mam gdzies dalej w jakiejs szafie

nie podobala mi sie ten komiks nigdy za zpecjalnie, za krwawy byl a za malo fabuly

wolalem funky kovala czytac po raz 1000ny ;-)
    • Gość: ej Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.ip.netia.com.pl 20.10.08, 10:31
      Co z "Grą Endera"?
      koloryt.blox.pl/html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka