garrett76 13.10.08, 18:08 i ni słowa o zjawisku dylatacji czasu, ktore dla "Wiecznej wojny: jest kluczowe? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 18:40 genialny komiks. Odpowiedz Link Zgłoś
capricorn-it Re: Ridley Scott wraca do science fiction 13.10.08, 19:04 Genialna historia (oczywiście opisana w książce)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zouz Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: 89.16.83.* 13.10.08, 19:37 nie to że troluję ,ale co to znaczy "Powraca on do domu na planecie, której nie rozpoznaje." brak składni i sensu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: houk Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.4pr.pl 13.10.08, 19:57 jeden z najlepszych komiksów jakie czytałam! z pomysłem niedostosowania do nowej rzeczywistości trochę podobnym do "Powrotu z gwiazd" Lema Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrecki80 Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: 89.204.201.* 13.10.08, 20:37 miałem przyjemność czytać ze dwa komiksy i były świetne. to taka wojna jak w wietnamie tylko w kosmosie :) komiks był smutny i brutalny, mam nadzieję że film utrzyma ten klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pg Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.231.46.194.ie.dsl.dyn.u.tv 13.10.08, 22:10 Nareszcie! Jedna z najgenialniejszych historii. Jeśli zekranizuje ją Scott powinna trzymać poziom (także ten wizualny), choć się boję że producenci będą wsadzać łapy do jego dzieła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wfc Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 23:00 "..Powraca on do domu na planecie, której nie rozpoznaje..." dość idiotycznie i niejednoznacznie sformułowane zdanie plus beznadziejna interpunkcja daje prawdziwego potworka. Powinno być chyba raczej "..Powraca on do domu, na planecie której nie rozpoznaje.." co również brzmi idiotycznie ale odrobinę mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemek Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.acn.waw.pl 13.10.08, 23:12 Czytalem zarowno komiks, jak i ksiazke (ksiazke ponownie, kilka tygodni temu :) ) - komiks zubozyl strasznie te historie. Serdecznie polecam ksiazke, ktora jest po prostu rewelacyjna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zniesmaczony Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.08, 23:23 Powinno być: "Powraca do domu, znajdującego się na planecie której już nie rozpoznaje" - i wtedy wszystko jasne... ile gazeta.pl płaci autorom za artykuł ? 2 złote ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maxs Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.vlan127.corcoran.lubman.net.pl 14.10.08, 07:59 TAAAAAAK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steFAN Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.08, 08:02 Wielki Szacun dla tego, kto sfilmuje FUNDACJĘ I.Asimowa (całą 5+2) . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: foszczak Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.kolornet.pl 14.10.08, 09:11 EE, tam.Wieczna Wojna jest zbyt wietnamska. Najgenialniejsza jest Broń Chaosu Colina Kappa. To jest dopiero obrazoburcze dzieło! niezły jest też Szpital kosmiczny Jamesa White'a. To są książki- gotowe scenariusze do filmów sci-fi. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Ridley Scott wraca do science fiction 14.10.08, 09:58 Tytuł na stronie głównej GW: "Ridley Scott stworzy kolejnego obcego"? Tytuł tutaj: "Ridley Scott wraca do Science-Fiction" O Obcym, poza pierwszym zdaniem, ani słowa. Brawo za brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
fiszdik Re: Ridley Scott wraca do science fiction 14.10.08, 10:23 A czy ktoś z szanownym forumowiczów pamięta Komiks-Fantastykę, gdzie poraz pierwszy ukazał się ten 3-częściowy komiks? Jak na lata 80te, to było wydarzenie...A wojna? Cóż, ten temat nigdy nie należy do lekkich i przyjemnych...Cała historię stworzył weteran wojny w Wietnamie, leżąc w szpitalu...Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczery Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 13:53 no ja z komiksu fantastyki mam gdzies dalej w jakiejs szafie nie podobala mi sie ten komiks nigdy za zpecjalnie, za krwawy byl a za malo fabuly wolalem funky kovala czytac po raz 1000ny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ej Re: Ridley Scott wraca do science fiction IP: *.ip.netia.com.pl 20.10.08, 10:31 Co z "Grą Endera"? koloryt.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś