Dodaj do ulubionych

Przed premierą: Madagaskar 2

• Gość: GOŚĆ Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.08, 23:22
      cyt.,rezerwat jako mikrospołeczność stanowiąca uproszczoną wersję ludzkiego świata "
      TOĆ TO FILM DLA DZIECI Z RODZICAMI ! Taki, na który tata zabierze pociechy jak mamusia piecze ciasto :) AUTOR shame o u
    • Gość: co jest ja pytam s Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.acn.waw.pl 22.12.08, 23:58
      a nie za dużo spoilerów w recenzji? Czy nikt już nie potrafi napisać recenzji bez odsłaniania połowy fabuły? Na zbity pysk bym wy.........
    • pasquda Re: Przed premierą: Madagaskar 2 23.12.08, 00:10
      skąd Ci wszyscy komentujący ludzie? Z zachodu maleńka ;D nikt się piratów ani zwiastunów nie naoglądał ;) ja już też dawno widziałam i uważam, że jest rewelacyjny!!! Uśmiałam się niesamowicie ;) ale widzę, że polski dubbing się niepopisał
    • Gość: :/ Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.acn.waw.pl 23.12.08, 00:26
      e tam, co to niby za spoilery ;) nie jest tak źle.
    • Gość: Kinnnnnn Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.adsl.inetia.pl 24.12.08, 10:23
      Fajny nawet oglądałam MELMAN wymiata!!!! ;)))
    • Gość: Gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 14:59
      Najlepszy jest julian
    • Gość: ' Julian ' Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.08, 15:02
      Ktory tam dybie na moja cnote?
    • Gość: Ania Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.dyn.optonline.net 01.01.09, 17:20
      Moim zdaniem "2" jest rownie dobra, o ile nie lepsza , od "1". Ogladalam ja juz dawno w wersji oryginalnej i smialam sie do lez. Swietny humor sytuacyjny, smieszne i madre teksty.Ten krytyk chyba nie ma poczucia humoru.. Osobiscie uwielbiam pingwiny! Film polecam 100%-owo calej rodzinie, od 5 do 85 lat.
    • Gość: maciek Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.eranet.pl 01.01.09, 20:22
      mnie sie nie podobal i zgadzam sie z krytykiem - dla mnie to chaotyczny zbior skeczy ktore do niczego nie prowadza i gdyby film skonczyl sie 15 minut wczesniej to stanowilby taka sama calosc jak teraz. nie oceniam czy skecze sa smieszne czy nie bo kazdy smieje sie z innych rzeczy
    • Gość: Olkoś Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.xdsl.centertel.pl 02.01.09, 13:06
      Julian:
      Niestety ale w polskiej wersji językowej tego tekstu nie ma <załamka>. Zamienili go. A też na to czekałem. Film obejrzałem wczoraj i ... Cała sala zapełniona, WSZYSCY się pokładali ze śmiechu.
    • Gość: Gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.acn.waw.pl 02.01.09, 13:51
      panie krytyk... idź pan recenzować płyny do prania albo co. bo na filmach to pan się g...o znasz.
    • Gość: HOQS Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 13:51
      Racja. Dubbing inny niż w zwiastunach. Brak "który tam dybie na moja cnotę" a także "sandomierz" na san diego zmienili. Trochę słabo. Kilka fajnych tekstów, a julian i pingwiny brylują...
    • Gość: mieczysław moczar Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 14:17
      z komentarzy wyciągnąć można ciekawą prawidlowość:
      jeśli zgadzamy się z recenzją - uważamy ją za obiektywną
      jeśli się nie zgadzamy - to stoi za nią ktoś z całą pewnością nieuczciwy, mający interes w takiej, a nie innej ocenie filmu, ba! być może recenzja ta stanowi element jakiejś złowrogiej strategii, mającej cele polityczne!
    • lily-rose.melody Re: Przed premierą: Madagaskar 2 02.01.09, 14:20
      Bylam bardzo zawiedziona tym filmem...pierwsza czescia bylam zachwycona a 2 za bardzo byla moralizatorska,za malo smieszna...poza tym motyw pingwinow przejezdzajacych wilokrotnie babcie bo nie umarla, albo lew boksujacy babcie - to nie byly sceny dla dzieci!!! dramat...
    • Gość: gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.acn.waw.pl 02.01.09, 14:26
      Autor ma 100% racje... na pierwszej części cała sala nie milkła od śmiechu... druga cześć = przypadkowe przejawy śmiechu ... jak dla mnie film 4/10 pozdrawiam
    • Gość: slawek Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: 62.233.181.* 02.01.09, 15:04
      Nie zgadzam się z opinią autora recenzji. Mi się bardziej podobała 2 niż 1. Po prostu więcej żartów, postaci, szybsze tempo. Autorzy poszli w dobrą stronę i widzimy częściej Pingwiny i Juliana:)
      Zgadzam się natomiast, że fabuła banalna, przewidywalna i wtórna....ale co z tego? skoro człowiek i tak co chwila wybucha śmiechem:)

Myślę, że kluczową sprawę odgrywa nastawienie przed wejściem do sali kinowej. Nie szykujmy się na bogaty wątek fabularny idąc na film dla dzieci.

Najlepiej się wyluzować i cieszyć poszczególnymi dowcipami i genialnymi scenami. A jest ich naprawdę dużo:)

Pozdrawiam.
    • Gość: raar Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.09, 16:14
      Spoiler na spojlerze!
      Nie czytać, kto nie oglądał!
      Must-see!
    • Gość: berdys Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.01.09, 16:29
      a wszystko zaczelo sie od toy story.. niestety z kazdym filmem rysunkowym-fabularnym jest coraz gorzej, Tego typu filmy, bijace rekordy popularnosci, sa malo ambitne, wyswiechtane scenariuszowo.Czyli- jaki film, taki widz. Podobnie jak pl "komedie" ktore raczej ogladam z zazenowaniem ze wzgl na niski poziom scenariusza i drewniane aktorstwo. Gagow nie brakuje, jednak sa prostackie, i kazdy w kazdy "juz gdzies widzialem" . Zadnej gry slow, inteligentnego podtekstu, mowy ciala... dno dno dno. No coz, powtorze- prosty widz, proste gagi, prostackie zarty, latwe pieniadze dla scenarzystow i aktorow. Mam nadzieje, ze czuja sie jak przyslowiowa artystyczna dziwka- zarobili duzo ale satysfakcji zero.
    • Gość: Gość Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.chello.pl 02.01.09, 16:42
      Beznadziejny recenzent. Amen.
    • ami_lii Re: Przed premierą: Madagaskar 2 02.01.09, 17:50
      Fabuła przewidywalna - i co z tego? W większości filmów animowanych fabuła jest przewidywalna. Najważniejsze że dubbing nie zawiódł! A pingwiny i Król Julian jak zwykle wymiatają :) Początkowa scena z samolotem (Linie lotnicze Pingwin xD), "operacja turysta", Melman jako szaman to jedne z najlepszych fragmentów filmu
    • Gość: kika Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.e-wro.net.pl 02.01.09, 18:36
      Byłam wczoraj z całą rodziną i bardzo dobrze się bawiłam, nie zgadzam się z recenzją.
    • Gość: fdhdfhg Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.multimo.gtsenergis.pl 02.01.09, 20:20
      kto dal stary zwiastun jest jeszcze nowszy ale madagaskar mi się podobał ale jakby za szybko fabula się toczyła ale i tak spoko a shrek był fajny ale tylko druga cześć pierwsza bardzo płytki i opatrzony morał i właściwie o niczym a druga część fajna ale oprócz końca czyli 1/4 filmu do d... ale i tak fajne a trzecia część bezsensu niepotrzebnie wydane pieniądze i tyle
    • aluniaaa Re: Przed premierą: Madagaskar 2 02.01.09, 20:24
      Rewelacja,śmiechu co nie miara, teksty superaśne. Polecam. Ubawiliśmy się całą rodzinką.
    • Gość: gość;anna Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.tvk.torun.pl 02.01.09, 20:28
      Pingwiny- super,Julian- świetny,Gloria,Marty,Alex i Melman-rewelacja.Byłam wczoraj w kinie z rodzinką i nie żałuje.Polecam wszystkim tym którzy się wahają.Oj zapomniałam o staruszce jest niesamowita.
    • Gość: azja Re: Przed premierą: Madagaskar 2 IP: *.stk.vectranet.pl 02.01.09, 20:35
      Film jest super, warto obejrzec, super zabawa gwarantowana.........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka