Dodaj do ulubionych

NOWA POLSKA

24.10.05, 11:59
PiS ma prezydenta, parlament i rząd. Jaka będzie ta nowa Polska? Co się w
niej zmieni? Czy coś się zmieni? jak będzie wyglądało za rok nasze życie?
Będzie lepsze? Będzie gorsze?
Dziś w mojej głowie jest dzień zadawania pytań i poszukiwania odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • buksy Re: NOWA POLSKA 24.10.05, 13:35
      nie łam sobie głowy :), lepiej myśl nad czymś na co masz wpływ. Niestety nasz wpływ na losy Polski są żadne.....
      • malywroc Re: NOWA POLSKA 24.10.05, 13:47
        no i to jest własnie smutne
        • fiszu A oddaliście głosy? 24.10.05, 15:59
          Bo jeżeli nie zaprzątaliście sobie tym głowy, to po co zaśmiecać umysł obawami
          przed czymś takim jak zmiana rządu, prezydenta, posłów, senatorów... etc.
      • grudniowe.slonko Re: NOWA POLSKA 25.10.05, 00:12
        buksy napisał:

> Niestety nasz wpływ na losy Polski są żadne.....

Doprawdy... a kto wybrał tych 'jednojajowych' kaczorów ?
        • buksy Re: NOWA POLSKA 25.10.05, 08:11
          Nasz wpływ, czyli taki indywidualny, personalny. Głos w wyborach trudno nazwać "spersonifikowanym czynnikiem sprawczym" w polityce a przynajmniej nie jest tak odbierany.
          A propos kto wybrał "kaczorów" ?...Na ludzi to obrażać się nie ma co, wybierają tak jaką maja świadomość. Bardziej mnie irytuje polityk który tego nie widzi.
          • malywroc Re: NOWA POLSKA 25.10.05, 09:15
            dziś jest drugi dzień IVRP i nie jest mi lepiej. Jak na razie nic się nie
            zmieniło.
            Będę Wam zdawał relację na bieżąco
            • feel_good Re: NOWA POLSKA 27.10.05, 00:28
              Mamy już marszałka i kilku wicemarszałków :)

Lepiej.....?
            • buksy Re: NOWA POLSKA 27.10.05, 09:58
              Może założymy "Dziennik IV RP" ?
              • morfinka_12 Re: NOWA POLSKA 27.10.05, 10:23
                no zaczyna się dobrze, złoty słabnie, kłócą się o wszystko, rząd
                mniejszościowy. tu cytat "zamiast Irlandii będziemy mieli Grecję" najwolniej
                rozwijające się państwo w U.E.
                • malywroc Re: NOWA POLSKA 28.10.05, 11:39
                  Dziś jest nieźle - nie ma rządu, złoty słabnie na dal, rynki finansowe nie
                  wiedzą co robić. Wczoraj prezydent poinformował o możliwości wcześniejszych
                  wyborów. Czy nasz kraj jest na tyle bogaty, żeby organizować cztery tury
                  wyborów w ciągu czterech miesięcy??? Jednak kosztuje 57 milionów złotych!!!

Może jeszcze powstać rząd mniejszościowy, czyli nic się nie zmieni przez cztery
                  lata, lub mieć koalicję PiS + LPR + Samoobrona i wtedy zmieni się bardzo dużo i
                  będzie bardzo źle (dużo bardziej niż jest). W sumie to każde rozwiązanie jest
                  zaje...fajne...
    • aisablri Re: NOWA POLSKA 28.10.05, 23:10
      Nie wymądrzając się- mam nadzieję- mogę z perspektywy kogoś, kto trochę o
      polityce się uczy powiedzieć, że teraźniejsze obawy na cale szczęście zwykle
      się nie sprawdzają.. a kto wybral IV RP? suweren- Naród. Decyzja demokratyczna.
      Szkoda, że tak malo z nas wzięlo jednak w niej udzial....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka