Dodaj do ulubionych

plastry EVRA

16.09.10, 18:24
Moja lekarka niedawno przepisała mi plastry EVRA. Czy stosujecie tą metodę antykoncepcji? Jakie są wasze odczucia. Generalnie chodzi mi o to jak tolerowalyście te plastry przez pierwsze dwa miesiące, gdyż wyczytałam iż przez 2 m-ce od pierwszego plastra występują różne objawy uboczne. Będę wdzięczna za wszystkie uwagai i spostrzeżenia.
Obserwuj wątek
    • em.haa Re: plastry EVRA 16.09.10, 18:46
      forum.gazeta.pl/forum/w,15080,31161250,0,WSZYSTKO_O_PLASTRACH_pytajcie_i_radzcie.html
      • rege2 Re: plastry EVRA 17.09.10, 12:35
        ..u mnie pojawiło się mega uczulenie albo na klej albo na latex..mam czerwone placki nawet tam .gdzie plastry odklejone od 1-2 tyg., mega swędzenie, wariuję!!!
        właśnie siedzę i psikam phantenolem, biorę wapno....
    • klubgogo Re: plastry EVRA 19.09.10, 11:05
      NIe miałam zadnych objawów ubocznych, jednak dyskomfort był tak spory, że przestałam ich używac. Po pierwsze wkurzała mnie otoczka brudnego kleju dookoła plastra, po drugie nie potrafiłam sie pozbyc uczucia niepewności, że źle przyklejam itd. Zmieniłam je po 4 czy 5 opakowaniach znowu na tabletki.
      • kwiatufek Re: plastry EVRA 27.10.11, 23:29
        kurcze mnie tez to pobrudzenie plasterka... nie da sie tego uniknać sad
    • b_marciszonek Re: plastry EVRA 29.09.10, 23:30
      ja biorę a raczej przyklejam od roku, jak dla mnie-bomba. nic mi nie przeszkadza-żaden klej wkoło itp, wolę klej niż ciążę smile ktoś wynalazł cudo, które poprzez skórę zapobiega ciąży a komuś przeszkadza ze względów estetycznych, to co pozostaje... prezerwatywa? tabletka? jest ok, ale nie omija żołądka jak plaster, każdy ma wybór, spróbuj, może akurat będziesz zadowolona
    • abece_pl Re: plastry EVRA 10.01.11, 21:06
      Nie ma na to reguły. Dla mnie to idealne rozwiązanie. Owszem, otoczka kleju nieco denerwuje, ale da się z tym żyć, naprawdę smile Czuję się świetnie, nareszcie żadnych mdłości, no i wygoda nieoceniona smile
    • kaczarka Re: plastry EVRA 21.01.11, 09:27
      Potwierdzam, że przez około miesiąc po zmianie tabletek na plastry miewałam bóle głowy i czasem jakby napady gorąca, ale potem mi przeszło i teraz czuję się o niebo lepiej. Z resztą wystarczy poczytać komentarze, większość jest zadowolona smile Dla mnie najważniejszą zaletą jest wygoda, przyklejasz i praktycznie zapominasz. Resztki kleju które zostają na skórze to taki lekki skutek uboczny i mi to aż tak bardzo nie przeszkadza. Cenowo też nie jest źle, teraz bez problemu da się takie plastry kupić już grubo poniżej 40 zł ( np. w aptece za grosze w manufakturze w łodzi )
      • tereferefretka Re: plastry EVRA 16.05.11, 18:09
        stosuje je od roku, sa ok,nie mialam zadnych skutkow ubocznych.
        klej da sie przezycwink
    • mimose Re: plastry EVRA 21.08.11, 22:32
      Ja stosuję dopiero od trzech dni, więc nie ma się za bardzo na temat czego wypowiadać. Jedyne co mogę powiedzieć to to, że mam schizy że mi się plaster odklei i ciągle sprawdzam wink
    • sugarvstar Re: plastry EVRA 22.08.11, 11:25
      Ja jestem przy drugim plastrze pierwszego opakowania. Mój dzień zmainy plastra to ŚRODA, przy pierwszym plastrze w czwartek wymiotowałam, poźniej już nic mi nie dokuczało. Klej da się przeżyć, jak dla mnie plastry ze strony stosowania są OK, zobaczymy jak to będzie z zabezpieczeniemsmile Jedyne co trochę może drażnić, to swędzenie w miejscu plastra i do okola. Ogólnie POLECAM smile
      • mimose Re: plastry EVRA 26.08.11, 12:27
        Mnie na szczęście nic nie swędzi, przykleiłam drugi plaster na podbrzusze i to nie był zbyt dobry pomysł, bo mi się trochę przesunął, klej został i bielizna mi się przykleja a boję się zmywać czymkolwiek ten klej przy plastrze, żeby się nie odkleił ;|
        • neoaferatu Re: plastry EVRA 07.09.11, 21:16
          Syn mojej siostry w grudniu skończy 7 lat. A Pan Profesor ginekolog, który jej te plastry zalecił, nie brał opłat za wizyty, kiedy w ciąży do niego przychodziła.
          • mimose Re: plastry EVRA 15.10.11, 17:13
            Takie nieskuteczne?
            • kwiatufek Re: plastry EVRA 27.10.11, 23:26
              tak nieskutecznie stosowane smilesmile

pewnie pani byla tym 0,01 % ktory zachodzi w ciaze smile
              • mimose Re: plastry EVRA 30.10.11, 10:59
                Jak można je nieskutecznie stosować, skoro wystarczy nakleić raz na tydzień? suspicious

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka