nataliaa.s 07.02.05, 10:46 Mam pytanie odnośnie odstawienia Diane 35.Jakie są konsekwencje?Bardzo proszę o odpowiedź osoby które mają za sobą kontakt z tym środkiem.Z góry wielkie dzięki. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ketonia Re: Diane 35 07.02.05, 11:40 ja mam taki sam problem, biore Diane od 7 miesięcy i chciałabym odstawić tabletki. Czy mam poczekać do końca opakowania ??? i co potem ?? czy musze się wcześniej skontaktowac z lekarką ?? Odpowiedz Link
nataliaa.s Re: Diane 35 07.02.05, 12:09 Moja siostra odstawiła tabletki bez konsultacji z lekarzem.Po prostu skonczyla opakowanie i juz.Po jakims czasie zgłosiła sie jednak na "przegląd" mysle ze konsultowac tego nie musisz ale za jakis czas umów sie na wizyte. Odpowiedz Link
marz.zalewska Re: Diane 35 07.02.05, 14:52 Witaj! Diane-35 brałam przez 2 lata i po zaprzestaniu kuracji nie zauważyłam żadnych niepokojących objawów (ani ja ani moi lekarze). Decyzję podjęłam w porozumieniu z dermatologiem i ginekologiem. Myślę jednak, że nie ma takiej konieczności abyć uzgadniała to ze swoim lekarzem, chyba że jest to jakaś ściśle określonej długości kuracja. Niektórzy lekarze są zwolennikami szkoły brania tego leku tylko do pół roku. Jak już wspomniałam ja zażywałam ją znacznie dłużej (zalecenie dermatologa), co odniosło tylko pozytywne skutki - rewelacyjna poprawa stanu skóry, beż większych nawrotów. Póki co nie obserwuje też żadnych skutków ubocznych - nie biorę leku od dwóch lat. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gocha221 do marzeny 07.02.05, 15:36 czy w ciągu tych 2 lat robiłaś jakieś przerwy w braniu?? i czy miesiączka po odtswieniu wróciła bez problemu? dzieki Odpowiedz Link