15.02.05, 10:18
Ostatnio byłam u ginekologa i lekarz dał mi receptę na Mercilon. Jeszcze ich
nie wykupiłam (mam jeszcze ok tygodnia) macie jakieś doświadczenia z
Mercilonem?Lekarz powiedział , że powinnam go dobrze tolerować , ponieważ ma
niewielką zawartość hormonów, a do mojej masy ciała takie pigułki są
odpowiednie.
Obserwuj wątek
    • aquarius1980 Re: MERCILON? 15.02.05, 11:17
      Ja niedługo skończę pierwszy listek Mercilonu. Lekarz zapisał mi go zamiast
      Diane35, której już nie chciałam dlużej brać. Z pierwszych wrażeń- ból głowy w
      czasie pierwszych 2 dni (ale może to zbieg okolicznościwink a poza tym wszystko
      OKsmile
    • magi26 Re: MERCILON? 15.02.05, 13:31
      Ja biorę mercilon od 3 lat i nie mam żadnych skutków ubocznych, są dobrze
      tolerowane i to moje pierwsze pigułki, które zaczęłam stosować bez wykonania
      uprzednio wszystkich niezbędnych badań. Miałam robioną tylko cytologie, a potem
      lekarz dał mi receptę na Mercilon,ostatnio można dostąć do nich nawet prezencik-
      małą przypominajkę do pigułek smile
      • mandi.ole Re: MERCILON? 15.02.05, 18:02
        też jestem w trakcie pierwszego listka. Jedyny objaw to piersi które
        powiększyły się conajmniej jeden rozmiar, musze chyba jakis stanik zakupić, czy
        co smile
        poza tym cały czas krwawienia mam, raz plamienie, raz tak dużo, że muszę
        podpaskę zakładać, ale poza tym jest ok. wcześniej brałam Cilest, też przez
        piewrsze opakowanie plamiła, ale jednak za dużo było tych hormonów, bo fatalnie
        się czułam, ale biorąc Mercilon jest ok.
        • reggie85 Re: MERCILON? 15.02.05, 21:08
          heheh powiekszenie biustu to akurat dobra stronasmile Mi z B/C zrobiło sie
          C/D,powoli zaczynam sie baćsmile
          A tak powaznie to ja źle tolerowałam mercilon,lekarz mi 3 lata temu przepisał na
          pierwsza pigułke,przez ok pół roku brałam i skonczyło sie szpitalem,ale nie
          martw sie,Tobie tak nie musi byćsmile mój organizm jest na tyle wybredny,że dopiero
          przy 4 pigułkach Logescie poczuł sie dobrzesmile Powodzenia
          • akimi Re: MERCILON? 16.02.05, 10:43
            HiHi jak ci się piersi powiększyły to chyba dobrze smile Mi też mogłyby się
            powiekszyć smile mój chłopak na pewno byłby zadowolony smile Moj lekarz uprzedzał
            mnie , że moze wystąpic lekkie plamienie w czasie cyklu , bo to moje pierwsze
            tabletki , ale zaznaczył też , że powinno ustąpic jak się organizm przyzwyczai
            do hormonów, może tobie też się wszystko ureguluje i bedzie dobrze smile
            • reggie85 Re: MERCILON? 16.02.05, 11:59
              napewno sie ureguluje ja przez pierwsze 2 mies brania pigułek też miałam
              plamienia,to normalne smile Co do piersi to urosna troszke napewnosmilesmilesmile Pozdrawiam
        • degobo Re: MERCILON? 16.02.05, 12:50
          O jakby mi się tak piersi zwiększyły to byłoby suuuuuuupersmile)) A na poważnie,
          ja ze swoich doświadczeń bardzo Mercilon polecam, nawet przy pierwszzym
          opakowaniu nie miałam żadnych hecy, plamień czy niczego innego. Tak się czuję
          jakbym nic nie brała, zero jakichkolwiek zmian w organiźmie. Oczywiście prócz
          spokoju przy seksiku smile

Gobuś
    • stefii2 Re: MERCILON? 16.02.05, 12:32
      Ja biore już mercilon od pół roku jest dla mnie dobry, nie mam problemow o
      których piszą dziewczyny na forach-moze to dlatego że miałam wczesniej robione
      badania i lekarz idealnie pode mnie dopasował pigulki , a może dlatego że mają
      małą zawartośc hormonów i większości by pasowały smile Chociaż wczesniej brałam
      Jeanine na własną prosbe, na szczecie bardzo króciutko bo w ciągu jednego
      miesiąca przytyłam 3 kilo uncertain a to nizbyt dobrze wróżyło uncertain a potem
      zrezygnowałam bo cena mi się też nie spodobała.
    • bjorki1 Re: MERCILON? 16.02.05, 15:10
      Czy Mercilon pomoze wyregulowac mi okres? Mam strasznie bolesne miesiączki i
      chcialabym to zmienic za pomocą pigułek o małej zawartosci hormonów, bo nie
      chcę się faszerować jakimiś mocnymi pigułkami.
      • reggie85 Re: MERCILON? 16.02.05, 15:20
        wiesz dopuki bierzesz piguki to bedziesz miała regularny okres.To nie jest
        tak,że weźmiesz sobie mercilon,bo tak poleciły dziewczyny na forum,lekarz musi
        Cie dokładnie przebadać i dobrać Ty sama nie masz za duzo do powiedzieniasmile
        • mirella_czarodziejka Re: MERCILON? 16.02.05, 17:00
          Dziewczyno, jeżeli lekarz ci wypisał te pigułki to mozesz je brać , widac
          wiedział co robi wink ja w kwestii mercilonu jestem obeznana , bo zażywam juz go
          od dwóch lat wink A tak na serio, to faktycznie od dwoch lat biore Mercilon i na
          prawdę jestem zadowolona, nie mam problemow i to pierwsze pigułki , które
          okazały się na prawdę dopasowane.
          pozdrawiam i życze przyjemnego mercilonowania wink
    • akimi Re: MERCILON? 17.02.05, 15:08
      Hej wykupiłam juz Mercilon smile Wasze opinie okazały się przekonywające smile mam
      juz 3 opakowania i jeszcze prezent dostałam, nie wiem czy to standardowa opcja
      do każdych pigułek , ale mam przypominajkę-była w środku pudełeczkasmile włożyłam
      ją do pudełka z pigułkami , które noszę w torbie więc chyba nie będę miała
      problemów z zapominaniem o pigułce big_grin
    • ulenieczka_m Re: MERCILON? 17.02.05, 15:30
      Biorę Mercilon i to są pierwsze pigułki które moj organizm toleruję i nie
      buntuję sie przed nimi smileNigdy nie miałam przy nich jakkiś działań ubocznych,
      może przez tę małą zawartość hormonów, bo nie mogłabym brac pigułek z duża
      zawartości hormonów bo mogłyby mi zaszkodzić-tak samo jak tobie akimi, skoro
      lekarz powiedzaił, ze do twojej masy są dobre.
      Akle muszę przyznać, że ja o przypominajce nic nie wiedziałam a biore już
      trochę Mercilon. Jak ona wygląda?
      • akimi Re: MERCILON? 18.02.05, 14:18
        A może zawsze wykupowałaś Mercilon w pojedynczym opakowaniu? ja wykupiłam w
        potrójnym i dostałam taki prezencik smile Mam nadzieję , że bedę pamiętała o
        pigułkach i że mój organizm będzie je dobrze tolerował smile
        • venus-87 piersi 13.05.05, 14:03
          WitajciesmileNiedługo zaczene brać moje pierswsze tabletki anty-Marcilon. Prosze
          napiszcie mi czy urosły wam po nich piersi. Jesli tak to ile cm? jaki miałyscie
          rozmiar przed braniem a jaki macie teraz? czy to prawda ze na chude osoby
          bardziej działa tzn. piersi bardziej rosną? Prosze o odp. z gory dziekismile
    • klaton Re: MERCILON? 14.05.05, 18:15
      7 lat biore mercilon to chyba najlepiej tolerowane tabletki wogole,polecam.
      • mada63 Re: MERCILON? 17.05.05, 23:31
        ja tez biore Mercilon.tylko cena troche za wysoka...ale ogolnie sa super.wcale
        nie mam zadnych dolegliwoscismile
        • venus-87 piersi 20.05.05, 14:45
          własnie wziałam 2 tabletke... narazie troszke bolą piersi i głowa. A jak to
          było z wami? czy bardzo was bolały piersi? i po jakim czasie urosły? Prosze o
          odp.
    • nareene Re: MERCILON? 24.05.05, 07:50
      Próbowałam wielu pigułek (marvelon,milvane,jeanine,logest) ale mercilon
      toleruję najlepiej. To pewnie sprawa indywidualna ale mój lekarz mówi, że ze
      wszystkich jego pacjentek najmniej skarżą się te, które biorą właśnie mercilon.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka