Dodaj do ulubionych

z cilest na marvelon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

12.07.05, 18:20
brałam cilest i żle się czułam mam teraz brać marvelon ale nie wiem za barzo
jak czy po 7 dniowej przerwie tak mi kazała lekarka tylko z ulotki wnioskuję
że 1 dnia okresu czy możecie mi pomóc
Obserwuj wątek
    • mazuba Re: z cilest na marvelon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 21:07

hej
      ja dokladnie miesiac temu przechodzilam z marvelonu na cilest.
      zrob 7 dni przerwy i potem zacznij opakowanie nowych tabletek.
      pozdr
      magda
    • caprissa Re: z cilest na marvelon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.05, 21:04
      ola752 napisała:

> brałam cilest i żle się czułam mam teraz brać marvelon ale nie wiem za barzo
      > jak czy po 7 dniowej przerwie tak mi kazała lekarka tylko z ulotki wnioskuję
      > że 1 dnia okresu czy możecie mi pomóc

Kochanie zapytaj lekarza. Jak nie jego, to innego. nie pytaj osob na forum, bo
      sa niekompetente, nie znaja metody, ktora stosuja. A potem zdziwienie, ze
      wpadły. Wpałdy na własne życzenie- niekompetencja, nieznajomośc metody i jej
      DZIAŁANIA, a tazke ludzkiego organizmu. I dlatego od fachowych porad sa
      LEKARZE!!!

Widzac po poradach Cilest- Mazuby (watek o herbatce przeczyszczjacej)
      kompletnie nie zna dzialania i wchłaniania tabletek.
      Cilest nie działa tylko w Wawie i tylko u jednej. U reszty działa.
    • bunny_1804 Re: z cilest na marvelon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.07.05, 19:11
      Tak sie składa ze lekarze maja na ten temat odmienne zdanie. Mój twierdzi tak ze jesli zmieniasz tabletki na te ktore maja mniejsza zawartosc hormonów (a tak jest w Twoim przypadku) nie powinno robic sie tej 7-dniowej przerwy natomiast jesli sytuacja jest odwrotna czyli z tych o mniejszej zawartosci hormonów zmieniasz na te o wiekszej mozesz zaczac brac tak jakbys brala nastepne opakowanie tych samych. Ale spotkalam sie tez z opinia lekarzy (tzn. mojej poprzedniej lekarki) ze zawartosc estrogenów nie ma znaczenia i zawsze jesli zmieniasz tabletki trzeba zaczynac brac je pierwszego dnia okresu. Mam nadzieje,ze troche Ci pomoglam smile
      Pozdrawiam,
      Bunny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka