ola752 12.07.05, 18:20 brałam cilest i żle się czułam mam teraz brać marvelon ale nie wiem za barzo jak czy po 7 dniowej przerwie tak mi kazała lekarka tylko z ulotki wnioskuję że 1 dnia okresu czy możecie mi pomóc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mazuba Re: z cilest na marvelon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.07.05, 21:07 hej ja dokladnie miesiac temu przechodzilam z marvelonu na cilest. zrob 7 dni przerwy i potem zacznij opakowanie nowych tabletek. pozdr magda Odpowiedz Link
caprissa Re: z cilest na marvelon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.07.05, 21:04 ola752 napisała: > brałam cilest i żle się czułam mam teraz brać marvelon ale nie wiem za barzo > jak czy po 7 dniowej przerwie tak mi kazała lekarka tylko z ulotki wnioskuję > że 1 dnia okresu czy możecie mi pomóc Kochanie zapytaj lekarza. Jak nie jego, to innego. nie pytaj osob na forum, bo sa niekompetente, nie znaja metody, ktora stosuja. A potem zdziwienie, ze wpadły. Wpałdy na własne życzenie- niekompetencja, nieznajomośc metody i jej DZIAŁANIA, a tazke ludzkiego organizmu. I dlatego od fachowych porad sa LEKARZE!!! Widzac po poradach Cilest- Mazuby (watek o herbatce przeczyszczjacej) kompletnie nie zna dzialania i wchłaniania tabletek. Cilest nie działa tylko w Wawie i tylko u jednej. U reszty działa. Odpowiedz Link
bunny_1804 Re: z cilest na marvelon!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.07.05, 19:11 Tak sie składa ze lekarze maja na ten temat odmienne zdanie. Mój twierdzi tak ze jesli zmieniasz tabletki na te ktore maja mniejsza zawartosc hormonów (a tak jest w Twoim przypadku) nie powinno robic sie tej 7-dniowej przerwy natomiast jesli sytuacja jest odwrotna czyli z tych o mniejszej zawartosci hormonów zmieniasz na te o wiekszej mozesz zaczac brac tak jakbys brala nastepne opakowanie tych samych. Ale spotkalam sie tez z opinia lekarzy (tzn. mojej poprzedniej lekarki) ze zawartosc estrogenów nie ma znaczenia i zawsze jesli zmieniasz tabletki trzeba zaczynac brac je pierwszego dnia okresu. Mam nadzieje,ze troche Ci pomoglam Pozdrawiam, Bunny Odpowiedz Link