palina871 [...] 15.08.06, 17:18 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
asia.mama.marcelego [...] 24.08.06, 18:51 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
anna9941 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 28.08.06, 23:34 dziewczeta!!!!!!!!!! naczytalam sie waszych opinii i naprawde nie wiem co o tym wszystkim sądzić. jeżeli w jakikolwiek sposób wam to pomoże to podziele się po prostu swoimi niewielkimi doświadczeniami. moja przygoda z tabletkami anty zaczela sie dokladnie rok temu. wtedy to dostalam od ginekologa swoje pierwsze (i ostatnie jak dotychczas) tabletki. byl to REGULON. bralam przez pol roku i nigdy wiecej go nie zazyje. Poczatkowo bylo wszystko ok. przez pierwszy miesiac mialam tylko lekkie krwawienia ale lekrz uprzedzil mnie o ich wystepowaniu wiec mnie to nie wzruszylo. problemy zaczely sie potem. najpierw niewielkie. mialam wymioty.niby nic takiego ale po pewnym czasie po prostu przestalam jesc,bo i tak wszystko zaraz wymiotowalam. schudlam przerazliwie. trwalo to z miesiac.potem mi przeszlo i nawet zaczelam jesc. kolejne objawy mniej wykanczajace to obolale i powiekszone piersi. ale juz koncowy efekt byl bardzo powalajacy poniewaz dostalam depresji.w ogole nie wiedzialam co sie ze mna dzieje.chodzilam przygnebiona,kladlm sie spac bardzo wczesnie bo mi sie w kolko plakac chcialo,wstwalam pozno,zawalalam wyklady,poczatkowo tlumaczylam sobie to zmiana miejsca zamieszkania i takimi tam glupotami.w koncu trafilam do przychodni pychiatrycznej i tam na dzwiach gabinetu psychiatry z ktorym bylam umowiona zobaczylam plakat a na nim byla wypisana lista czynnikow wywolujacych depresje.jedna z pozycji brzmiala "tabletki antykoncepcyjne".dopiero wtedy do mnie dotarlo o co tak naprade chodzi.do gabinetu nie weszlam.od razu pobieglam do domu i wyrzucilam regulon do kosza.po tygodniu czulam sie juz znacznie lepiej,po dwoch bylm nareszcie soba. Teraz znowu podjelam decyzje ze chce jednak brac tabletki,bo nie chce sie ciagla stresowac ze z prezerwatywa cos nie wyjdzie. ale regulon jest juz dla mnie lekiem skreslonym. teraz bede juz madrzejsza i jesli tylko zauwaze u siebie jakis maly objaw obnizonego nastroju od razu zmienie tabletki, lub po prostu w ogole nie bede brala zadnych. Nawet niepewnosc czy zajde w ciaze czy nie jest lepsza niz depresja ktora przezylam.z zazywania tych tabletek wynikly tylko dwie dobre rzeczy.pierwsza-moj okres byl tak regularny ze dostawalam go zawsze o tej samej godzinie co 23 dni.druga to taka ze teraz nprawde rozumiem ludzi ktorzy stoja pod drzwiami gabinetow psychiatrycznych bo nie chce im sie juz dluzej zyc. pozdrawiam wszystkie panie. Odpowiedz Link
kania220 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 08.09.06, 21:22 Tylko ze w tym przypadku jestes sama sobie winna, poniewaz nie doczytalas ulotki regulonu.Tam jest wyraznie napisane ze jesli pojawia se krwawienie, nudnosci, biegunka to nalezy skonsultowac sie z lekarzem poniewaz sa to skutki uboczne i tabletki sa zle dobrane.Ty meczylas sie tyle czasu i nie domyslilas sie ze to tabletki sa przyczyna zlego samopoczucia? Do jakiego Ty chodzisz lekarza ze nie wytlumaczyl Ci na jakiej zasadzie dzialaja i co moga powodowac tabletki?Dla mnie taki lekarz moze krowy leczyc a nie kobiety! Moglas sie doprowadzic do kalectwa.Regulon jest przewaznie przepisywany kobieta mlodym zazwyczaj po ciazy, gdzie potrzebna jest wieksza ilosc hormonow.Nastepnym razem radze Ci dokladnie przyjrzec sie swojemu cialu pozdrawiam Odpowiedz Link
kiciah Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 12.09.06, 19:59 Odstawiłam Regulon po 1,5 opakowania. Nie dojechałam do końca drugiego, bo nie byłam w stanie schodzić po schodach, nogi bolały "całodobowo" (a przyjmuję Dolomit, więc to nie były niedobory magnezu). Koszmarem było dla mnie samo jego łykanie, bo zawsze przyklejał mi się gdzieś w górnej części przewodu pokarmowego i leżakował tam tak długo, aż się rozpuścił. Nie pomagało jedzenie i picie. Dodatkową atrakcją była bolesność piersi. Po dwumiesięcznej przerwie zaczęłam brać Yasmin (mimo złej marki na forum)i nie mam zastrzeżeń. Czuję się wyśmienicie i oby tak zostało. Odpowiedz Link
aga_r222 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 13.09.06, 10:18 Witam, zastanawiam się nad regulonem. Tabletki zostały mi przepisane przez lekarza ze wzgledu na bardzo nieregularny i bolesny okres, ciagle problemy z cera, a takze jako srodek anty. Przeprwadzilam z lekarzem rozmowe z ktorej wynikalo, że powinny byc dla mnie bezpieczne. Obawiam sie jednak, czytając powyższe wypowiedzi, że może to nie jest tak dobry pomysł jak mi sie początkowo wydawało. Mam dopiero 20 lat,jak narazie nie planuje jeszcze zakladania rodziny. Jednak staram sie myśleć przyszłościowo i troche się boję czy zazywanie tych tebletek nie bedzie mialo wpływu na ciąże za pare lat. I jescze jedno pytanko; czy takie tabletki nalezy brac przez okres kilku lat, szczerze mowiac myślałam o max 3-4 miesiacach. Pozdrawiam cieplutko , Aga Odpowiedz Link
kania220 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 15.09.06, 09:16 Nic podobnego ja bralam tylko pol roku tabletki a pozniej zrobilam sobie 3 miesieczna przerwe.Kazde tabletki sa ryzykowne dla ciazy , ale mysle ze za pare lat tak jak w Twoim przypadku chcac zajsc w ciaze nie bedzie sladu w Twoim organizmie po tabletkach.Moja znajoma zapomniala wziasc tabletki, nie dostala okresu ale mimo tego zaczela nowe opakowanie, nastapilo krwawienie gdy poszla do lekarza okazalo se ze jest w ciazy.Lkarz chcial ja wziasc na "czyszczenie"(tak to teraz sie nazywa>inaczej abrocja)poprostu myslal ze z tego plodu nic nie bedzie ale ona uparla sie na swoim , po 2 tygodniach zaczelo serduszko bic, a teraz ma wspaniala i zdrowa 2-letnia coreczke Mysle ze wszystko zalezy od genow i organizmu kobiety.Wieksze prawdopodobienstwo urodzenia niezdrowego plodu maja kobiety,gdy w ich rodzinie pojawily sie przypadki chorych dzieci. Jesli chcesz brac tabletki przez 4 miesiace to bierz je smialopozdrawiam Odpowiedz Link
klaudia993012 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 19.09.06, 22:15 CZeśc, chciałam sie dowiedziec od dziewczyn ktore wiedza wiecej o regulonie czy to ze wzielam tabletke po okresie w 7 dniu a nie w 8 czyli dzien wczesniej czy to cos spowoduje? Odpowiedz Link
kania220 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 20.09.06, 13:14 nic to nie spowoduje ja kiedys zaczelam nastepne opakowanie jak pojawil mi sie okres a to byl 5 dzien w przerwie.Zadzwonilam do mojej lakarki i zapytalam czy cos sie moze wydarzyc z tego powodu? Kazala mi tylko uwazac nastepnym razem Odpowiedz Link
esk16 Zabieg chirurgiczny 16.09.06, 17:25 Słuchajcie, ajk to jest z tabletkami i planowanym zabiegiem chirurgicznym? Jeżeli mam być w szpitalu na jednodniowej hospitalizacji (operacja rozszczepu podniebienia) to czy musze przestać brać tabletki? Odpowiedz Link
iwoiwo9 [...] 05.10.06, 13:16 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
terenek Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 07.10.06, 18:20 Czy Antybiotyk Zinnat obniża skuteczność Regulonu? Jeśli tak, to co dalej? Odpowiedz Link
zoannna Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 11.10.06, 19:18 po 3 opakowaniu regulonu mialam dziwny okres, krew byla skrzepnieta, ciemnego koloru, ginekolog powiedziala mi ze to normalne, zebym sie nie przejmowala tytlko wczesniej nie mialam takich przygod ktoras miala moze podobny problem?? Odpowiedz Link
ana2000000 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 31.10.06, 18:03 mam pytanie czy biorac pierwszy raz pigulke musze czekac do 1 dnia okresu?a jesli wtedy chce go przesunać? Odpowiedz Link
honorata1984 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 02.11.06, 22:16 Hej! Mam pytanie,zaczynam wlasnie brac ten rodzaj tabletek. Na ulotce pisze,ze pierwsza tabletke mam wziaść pierwszego dnia cyklu i ma to byc tabletka z odpowiadajacym jej dniem tygodnia czyli jesli okres dostalam w czwartek to mam wziasc tabletke pod ktora jest napisany czwartek,dobrze rozumie?Czy poprostu pierwsza tabletke z numerem 1?Prosze o rade!!!! Z gory dziekuje!! Odpowiedz Link
stokrotka_87 deprecha :( 02.11.06, 23:34 hej, zauwazylam ze po regulonie jestem bardziej rozdrazniona i czesciej chce mi sie plakac z byle powodu, nie potrafie sie dogadac z ludzimy a tym bardziej zapoznac sie z nowymi(a teraz by mi sie przydalo troche ludzi zapoznac,bo jestem na pierwszym roku studiow). Nigdy nie mialam z tym probleu a teraz wszystko mnie denerwuje, nawet moje Kochanie powiedzialo,ze stalam sie troche marudna. Dzis bylam u gina i przepisal mi yasmin-mam nadzieje ze minie to wszystko co sie ze mna do tej pory dzialo...czasem to juz nie moglam sama ze soba wytrzymac. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stokrotka_87 deprecha :( ciag dalszy 02.11.06, 23:40 czy ktorejs z Was tez to sie wydarzylo? tzn taka deprecha, doly, lzy itp? Pozdrawiam Odpowiedz Link
melane Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 15.11.06, 21:53 dziwi mnie fakt, ze macie problemy z ustaleniem ktora tabletke wziac z listka. dziwi bo ja dostalam od gin takie niebieskie cos w co sie wklada listek i tam sa napisane dni tygodnia. ale moze sie tego juz nie uzywa...choc jest latwiej. moze teraz jak pojade to sie dowiem, ze nie ma to znaczenia. tabletki biore kolo 4 lat, najpierw diane35, teraz regulon. wahania nastroju mialam jeszcze przed tabletkami, w depresje chyba tez wpadalam . teraz mam zmienne nastroje i sie temu nie dziwie. przytyc-nie przytalam (no w zimie troche ale to na skutek obijania sie), wlosy faktycznie chyba wypadaja wiecej jak przed braniem tabletek nie sadzilam, ze to moze byc od tego. no a ochota na sex-niestety...tez nie mam choc bardzo sie staram. wlasciwie nie wiem jakie mam libido, bo sex byl dopiero po tabletkach. aha no i biust jest wiekszy, ale byl wiekszy juz przy diane. Odpowiedz Link
portis3 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 08.04.08, 11:53 Największa zaleta regulonu to wg mnie mniej bolesny, obfity okres i ładniejsza cera. Poza tym dobre samopoczucie Odpowiedz Link
nadiiia889 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 21.12.06, 17:47 od kilku dni biorę regulon. I czuję się strasznie opuchnięta, czy to minie? Wcześniej już brałam te pigułki przez ponad pół roku i nie pamiętam bym miała takie problemy Odpowiedz Link
gingers9 pytanie 25.06.07, 21:02 Witam. Mam pytanie, czy mogę zacząć brać regulon w środku cyklu? (Zależy mi na tym by przesunąć sobie okres). Proszę o szybką odpowiedź i z góry dziekuję. Odpowiedz Link
marlena-2 Re: pytanie 29.11.08, 06:30 no co ty ulotki nie czytałaś!!!nie ma mowy!!!dziewczynki ja brałam regulon przeszło dwa latai tp tylko dlatego że nie chciałam uzywa gumek(żadne pryszcze czy małe piersi, a nawet bóle menstruacyje, nawet miesiączka była w miare regularna) i byłam zadowolona do czasu kiedy podczas brania tabletek po około 1,5 roku zaczełam dostawac dziwnych ciemnych plamień, ale brałam cały czas tabletki bo myślałam że przejdzie, moze to wina stresu i nerwów, ale to było złudzenie. nie biore już ponad miesiac i jestem zadowolona bo nie moge narzekac, plamienia ustały od razu!!!!!!!ciekwi mnie tylko jedno czy przytyje,jak na razie trzymam wage, na cere i piersi nie narzekam, tyko miesiaczka sie spóźniła 5 dni ale zobaczymy co będezdie za dwa miesiące?! Odpowiedz Link
miss-sunshine Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 25.12.06, 23:53 Hej!! Co do podawanych przez Was objawów tj. spadek libido, pogorszenie sie cery czy tycie, to zupełnie się zgadzam!!! (niestety) Mam jeszcze inny problem związany z braniem tych tabletek. Zażywam je od 6 m-cy i podczas ostatniego cyklu dostałam miesiączke już przy braniu 19 tabletki!!! Dodam, że trwa to do dziś, no może bardziej przypomina to plamienia, ale to już tydzień!!! Do gino wybieram sie zaraz po BN, poki co jestem cakiem yaniepokojona. A ha! Podczas ostatniego cyklu zaczelam brac antybiotyk (na ta pogorszona cere wlasnie). Odpowiedz Link
agurycka1 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 29.12.06, 19:16 Oj ja ten sam problem, nawet się cieszę, że znalazłam podobny w Twoim poście, może któraś z Was odpowie jak jest nas więcej Biorę Regulon od 9 miesięcy, czuję sie świetnie, żadnych efektów ubocznych. Pierwsze trzy cykle z plamieniami, potem wzorowo, jak w zegarku. No i teraz, nagle, w 17 dniu brania tabletek miesiączka. W sumie to mi nie zalezy kiedy ją mam, ale zastanawia mnie jedno, czy biorąc tabletki do końca opakowania, a potem zachowując zwyczajową przerwę, nie wprowadza się jakiegoś zakłócenia w skuteczności antykoncepcji? A może takie miesiączki w trakcie brania tabletek to jakaś norma w regulonie? No i skąd nagle przy braniu regularnie hormonów takie zmiany... Liczę, że któraś z was mająca podobny problem kiedyś jest już po jakiejs konsultacji z lekarzem i wie więcej na ten temat Pozdrawiam wszystkie "regulowiczki". Odpowiedz Link
magziel Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 01.01.07, 17:37 Witajcie!Brałam Regulon przed 2 lata i było wszystko ok, później miałam roczna przerwe i znów wróciłam do Regulonu na 2mc i po kolejnej (tym razem miesiecznej) przerwie, kiedy zamierzałam już wrócić "na stałe" do Regulonu zaczeły sie problemy z okresem (delikatne,słabe krawanienie) po 10 daniach i tabletkach nadal miałam okres i bóle brzucha!!! wiec odstawiłam tabletki i dopiero wtedy dostałam "prawdziwy okres"!!!! Teraz znowu spróbowałam Regulonu i znowu historia sie powtarza ale na razie nie ostawiłam tabletek!!! Czy miałyście może podobny problem? Bardzo prosze o odpowiedzi... Odpowiedz Link
olenka.k Do Magdziel 08.01.07, 12:16 Robienie mioesiecznych przerw nie ma sensu bo zaburzaja rytm hormonalny. Albo rzucasz na stale ale bierzesz bez przerw. Najlepiej odczekaj (minimum) 3 miesiace i rozpocznij regularne przyjmowanie. Moze zdazyc sie ze po przerwie twoj organizm inaczej zareaguje na te same tabletki. Moze tez przestac je tolerowac (poznasz to po nasilonych efektach ubocznych - byly juz takie przypadki na forum). Idealem byloby gdybys skonsultowala sie z lekarzem. Odpowiedz Link
krzykacz3 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 04.01.07, 18:48 Czesc,po jakim czasie działa Regulon?Po 1 tabletce czy po całym opakowaniu?? Bonie umiem tego znalezc na ulotce! ;/ Prosze o szybką i dokłądną odpowiedz,dzieki Odpowiedz Link
olenka.k Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 08.01.07, 12:10 Rzeczywiscie uloitka Regulonu jest jedna z gorszych z jakimi mialam doczynienia, ale Regulon, jak kazda doustna antykoncepcja hormonalna, dziala od pierwszego dnia pod warunkeim, ze pierwsza tabletka zostala przyjeta pierwszego dnia krwawienia (czyli pierwszego dnia normalnego, fizjologicznego cyklu) i cale opoakowanie przyjmiesz zgodnie z zasadami, czyli o stalej porze, bez pominiecia ani jednej tabletki, bez jednoczesnego przyjmowania preparatu oraz preparatow wchodzacych z interakcje (np.antybiotyki) i bez roznego typu hec (ostre biegunki, wymioty, itp.). Mam nadzieje ze sprawe wyjasnilam. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
krzykacz3 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 08.01.07, 15:41 Dziekuję Ci bardzo,bo tak nie byłąm pewna do końca czy ona działa od 1 tabletki..Thanks ;* Odpowiedz Link
agurycka1 DO OLENKA. K - zapomniana tabletka 08.03.07, 08:45 Hej! Śledząc orum nie da sie nie zauważyć, że Olenka.K jest specjalistka od Regulonu Pozwalam sobie więc zwrócić się do Ciebie z pytaniem a może odpowiedź przyda się innym forumowiczkom. Zapomniałam wziać tabletkę, mineło już te 12 godzin, wezme ją po 15 godzinach. I właśnie, w ulotce jest napisane, żeby pominac w takim wypadku tabletką a o stałej porze wziąć kolejną. Nie zamierzam tak zrobić, wydaje mi się, że mimo wszystko wziecie jej po 15 godzinach utrzyma poziom hormonu we krwi na tyle, że ryzyko będzie mniejsze niż gdybym ją pomineła i przerwa byłaby dużo dłuższa. Oczywiśćie i tak następne 7 dni dmucham na zimne. Więc jak, pominąć czy jednak wziąć? Będę wdzięczna za odpowiedź. Acha, to nie jest jedna z 7 ostatnich tabletek. Odpowiedz Link
misia243 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 05.03.07, 17:43 mam pytanie jezeli biore regulon wziełam 6tabletek kochałam sie z moim chłopakiem i pekła prezerwatywa podczas wytrysku. Czy regulen jest bardzo skuteczny?? boje sie ciazy bo jakies prawdopodobienstwo zawsze jest. poradzcie cos Odpowiedz Link
sporti_x5 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 06.07.07, 12:06 Widzę, że jest to stary post, więc pewnie już Cię nie interesuje tak bardzo odpowiedź, ale nie mogę się powstrzymać, żeby nie napisać! Regulon jest skuteczny od pierwszej tabletki! Więc nie ma potrzeby dodatkowo się zabezpieczać. Ja na początku też nie czułam sie w 100 % komfortowo, bo prezerwatywę widziałam, a tu nagle zaczęłam lykac tabletki.. Ale to dziala i lepiej od innych srodkow antykoncepcyjnych, wiec nie ma powodow do zmartwien Pozdrawiam Odpowiedz Link
ila222 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 11.03.07, 22:16 Witam, mam pytanie, zrobiłam 8 dniowa przerwe w braniu tabletek. Powinnam wziąc w sobote a wzielam w niedziele. Powinnam bardziej uważwc? Czy moze wziąć druga tabletke jeszcze dzisiaj w niedziele? Co mam zrobic? Odpowiedz Link
nomi86 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 09.04.07, 20:05 ja jestem przy 10 tabletce 3 opakowania regulonu i po 8 tabletce w nocy zebralo mi sie na wymioty i tak od 2 dni mam mdlosci i bóle brzucha zastanawiam sie czy to możliwe ze to od tych tabletek i czy mam je nadal brać czy umówić sie na wizyte Wcześniej nie maialam żadnych dokuczliwych objawów Odpowiedz Link
ashellka Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 19.04.07, 18:27 Właśnie zaczynam 6 opakowanie. To moje pierwsze tabletki. Tylko przy pierwszym nie czułam sie najlepiej. Ale teraz tylko jeden efekt uboczny odczuwam- troszkę większą "płaczliwość". Poza tym super- zero efektów ubocznych... i tych negatywnych ... i pozytywnych Odpowiedz Link
jagaxp przesuniecie okresu 25.05.07, 09:07 Po raz pierwszy bede brała tabletki Regulon, zapisane przez lekarza, ale nie dogadałam sie co do daty brania tabletek w celu przesuniecia okresu. Czy moge wziac Regulon na 4 dni przed okresem, żeby okres nie wystąpił? jesli bedzie to pierwsze opakowanie? gaga Odpowiedz Link
enceladus1 Re: przesuniecie okresu 08.07.07, 16:43 Drogie Panie to jak jest z tym przesunieciem okresu po regulonie-biore go 4 lata i wlasnie wybieram sie na wakacje a okres wypada w czasie ich trwania.Czy jesli wezme dwa opakowania pod rzad krwawienie nie wystapi sporo czytalam ze po regulonie branym bez 7 dniowej przerwy wystepuje dlugotrwale plamienie.Prosze podzielcie sie swoimi doswiadczeniami szkoda zmarnowac sobie wakacje jak dla mnie to zero plywania i ogolnie kiepsko.Z gory dziekuje i pozdrawiam! Odpowiedz Link
muffinkakr Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 29.05.07, 11:45 Witam was, Ja biore tabletki od pół roku. Zaczynam brać pierwszą tabletkę z opakowania wieczorem koło 22, rano jak sie budze to mam potworne ssanie w żołądku, niestety wszystko co zjem to od razu zwymiotuje. Przechodzi mi to koło południa, przy reszcie opakowania jest spokój. W sumie tabletki są ok, ale porozmawiam z lekarzem. Wszystkim wam radze zawsze jak najwięcej pytać lekarza i się nie wstydzić, przecież mamy prawo czegoś nie wiedzieć. Odpowiedz Link
studentka211 Regulon a inne leki? 22.06.07, 10:40 Dziewczyny a jak jest ze skutecznoscia dzialania Regulony przy braniu aspiryny? Czy aspiryna nie oslabi dzialania antykoncepcyjnego? I jeszcze jedno pytanko mam, ginekolog przypisal mi 2 opakowania Regulonu na uregulowanie cyklu i w zwiazku z tym powinnam dalej przedluzac recepte czy najpierw sprawdzic czy cykl mi sie uregulowal? Pozdrowienia Odpowiedz Link
sporti_x5 Re: Regulon a inne leki? 06.07.07, 10:57 Hej, zaintrygowało mnie Twoje pytanie, bo nie zastanawiałam się nawet czy taki lek jak aspiryna zmniejsza skuteczność tabletek, ale wlasnie dokladnie przeczytalam ulotke i jest dzial "Oddziaływanie z innymi lekami" i nic tam nie ma o aspirynie, wiec mozna brac, bo gdyby miala jakiekolwiek dzialanie na zmniejszenie skutecznosci to bylaby o tym info. Przeczytaj ulotke, jest bardzo dobrze napisana, sa wiadomosci na temat wszystkich lekow, ktorych trzeba "zachować ostrożnośc". Ulotka jest wyjątkowo przystepna, bo często mam problemy ze zrozumieniem tych medycznych terminow Pozdrawiam! Odpowiedz Link
karinii Re: Regulon a inne leki? 06.07.07, 15:15 Przedłużaj, bo nikłe szanse, że Ci się nie ureguluje zawsze będziesz dostawać w tej 7 dniowej przerwie. A to tabsy godne polecenia, więc chyba nie ma potrzeby czekać. Biorę te same i mam regularnie okres i w ogóle mniej obfity i nie boli mnie nic nie mówiąc już o tym, że nie wiem co to napięcie przedmiesiączkowe Odpowiedz Link
studentka211 Re: Regulon a inne leki? 06.07.07, 22:57 Dzieki za odpowiedzi, to prawda ze okres jest mniej obfity i nie bolesny ale mam problemy z bolesnym biustem czego wczesniej nie bylo. Odpowiedz Link
piwne.sloneczkoo Błagam pomoz mi!!!!! 20.08.07, 19:55 Hej!!! Mam pytanie co do regulonu. Biore teraz drugie opakowanie. Wczesniej bralam logest. Pierwsze opakowanie zaczelam jakos od 3dnia miesiaczki. potem oczywiscie zrobilam przerwe, ale 6 a nie 7 i zaczelam nowe opakowanie. Kochalam sie bez dodatkowego zabezpieczenia. Biore tabletki caly czas o stalej porze, regularnie... Osatanio zaczal mnie podolewac brzuch na dole, plecy i ogolnie czuje sie niezaciekawie, czy moglam zajsc w ciaze? Czy to, że wzielam tabletke dzien wczesniej niz powinnam ma jakis wplyw na zmniejszenie jej dzialania? Odpowiedz Link
pannaamelka Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 23.10.07, 22:20 5 dzien biore regulon i zaastanawiam sie od ktorego dnia zaczyna on dzialać czytaj od ktorego dnia moge sie kochac bez konsekwencji? Pozdrawiam Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 23.10.07, 23:16 jak w przypadku wszystkich tabletek jednoskladnikowych od pierwszej tabletki, o ile zostala wzieta pierwszego dnia miesiaczki. Nieczytanie ulotki jest zlamaniem regulaminu. Odpowiedz Link
mloda2311 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 23.11.07, 17:20 Ja biorę już Regulon od 2 lat idzie w sumie 3 rok, jestem zadowolona, służy mi i nie było fałszywych alarmów i dobrze się po nim czuje. Odpowiedz Link
raisin_chocolate kiepski nastroj, rozdraznienie.. 07.12.07, 17:09 sluchajcie, biore Regulon 1 mieiac i, jak na razie, kiepsko sie czuje. jestem senna, rozdrazniona, trudno mi sie skoncentrowac.. powiedzcie, czy po innych srodkach tez tak jest? to moje pierwsze opakowanie w zyciu i jestem troche zaniepokojona.. a moze macie jakis pomysl, na jakie zmienic? czy to nie za wczesnie? Odpowiedz Link
zuzanna1981 Re: REgulon 2 tabletki na raz!!:( 03.01.08, 15:47 i co teraz? w swiatecznej zawierusze musialam połknąć dwie tego samego dnia i teraz zamiast 5 pigułek mam cztery(jak ja nie cierpie tabletek bez dni tygodnia! potem wlasnie wychodzą takie sytuacje... )czy jestem bezpieczna?zawsze po zakonczeniu blistra mam jeszcze 4 dni luzu a potem okres, czy stosowac cos poza tym dla spokoju sumienia?czy jest ok? prosze o rade. w ulotce mowa o tabletkach zapomnianych a o zachłannych nadgorliwcach ani mowy tabletki biore kilka lat.dziekuje za kazdą wskazowke...i co potem? normalnie 7 dni i od poczatku czy nie robic przerwy?? Odpowiedz Link
portis3 Re: kiepski nastroj, rozdraznienie.. 08.04.08, 11:57 Za wcześnie na zmianę. Na poczatku może tak być. ja byłam trochę senna przez pierwsze 1,5 m-ca. Teraz jest dobrze. Żadnych skutków ubocznych. Dobrze się czuję. Zero senności. Ładna cera. pozdrawiam ) Odpowiedz Link
mamunia.sebcia Prosze o rade! 15.04.08, 13:12 hej! ja mam pytanie czy sie tyje po tych tabletkach? bo Poltora roku temu urodzilam dziecko i teraz sie boje zeby jeszcze wiecej nie przytyc. A cos musze zaczac brac tylko kapletnie nie wiem co, bo bede jadla tabletki pierwszy raz, a wiec pomozcie. Prosze o rade. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
dollyu Re: Prosze o rade! 01.05.08, 21:14 czesc! chciałabym się zapytac czy któraś z was miała po regulonie problemy ze snem. ja mam i jest to dal mnie bardzo uciążliwe. tzn. nie jestem pewna czy to po regulonie. biorę juz 10 tabletkę z 1 listka. tabletki biore ok 20. a od 5 dni co noc budze się o 2.00 w nocy, jest mi niedobrze i boli mnie głowa...;/ czy któras z was miała podobne problemy po zażyciu regulonu?! proszę o odp.pozdrawiam Odpowiedz Link
anika994 Re: WSZYSTKO O REGULON - powiekszenie peirsi 08.10.08, 12:04 po jakim czasie zaywania Regulonu zauwazylscie powiekszenie piesi? Odpowiedz Link
turzyca Re: WSZYSTKO O REGULON - powiekszenie peirsi 08.10.08, 23:44 Wzrost piersi jest mozliwym, ale nie zawsze wystepujacym skutkiem ubocznym tabletek antykoncepcyjnych. Za to pewien wzrost polaczony z ujedrnieniem wystepuje zawsze, jesli sie zacznie nosic perfekcyjnie dopasowane staniki. Polecam lobby biusciastych i malobiusciastych. Odpowiedz Link
norka84 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 15.10.08, 11:34 Witam mam pytanko. Przechodzę właśnie z Cilestu na Regulon, głównym tego powodem był okres który pojawił się u mnie w 6 dniu przyjmowania tabletek i trwa do dziś (dzisiaj będzie 20 tabletka). Moje pytanie brzmi następująco: Czy mam robić przerwę czy bez przerwy przejść na Regulon? Proszę o odpowiedź, pozdrawiam. Odpowiedz Link
mosia8 Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 09.11.09, 23:33 blagam o odpowiedz.biore regulon juz prawie 3 lata. chcialam zrobic przerwe i przestac brac regulon ale jdnak zdecydowalam sie ze chce dalej brac. dzisiaj jest poniedzialek a powinnam wziasc tabltke w niedziele po siedmiodniowej przerwie w ktorrym wystapila miesiaczka.. cz moge wziasc tabletke jutro?nie wiem czt nie bedzie za pozno!a chce dalej brac! Odpowiedz Link
morrigaine gdzie w KRAKOWIE albo KIELCACH kupić najtaniej? 02.03.10, 22:00 w ktorej aptece w krakowie albo w kielcach kupujecie regulon i po ile? Odpowiedz Link
fanatisch Re: WSZYSTKO O REGULON - pytajcie i radzcie 24.08.10, 17:46 Sprzedam Regulon - tabletki antykoncepcyjne. Tanio! - 15zł za listek (21 pigułek) Oryginalne, nie napoczęte, z długim terminem ważności, bez chodzenia do lekarza, bez recepty. dużo opakowań, możliwość stałej współpracy. kontakt: uptown_m@op.pl Zapraszam Odpowiedz Link