puszek_okruszek 21.10.06, 18:02 myslicie, ze przyjmowanie l-carnityne moze kolidowac z tabletkami antykoncepcyjnymi? dodam, ze biore jeanine... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
doral2 Re: antykoncepcja a ACTIVITA L-Carnitine 600 23.10.06, 14:33 myśleć to my możemy dużo i namiętnie...zapytaj lekarza i poczytaj ulotkę.. Odpowiedz Link
laicrist Re: antykoncepcja a ACTIVITA L-Carnitine 600 24.10.06, 13:10 Z tego co wiem, to tak, bo karnityna przyspiesza przemianę materii i wzięta w małym odstępie czasu z tabletkami może zadziałać troszkę jak środek przeczyszczający przez co tabletka się nie wchłonie - nie wiem, na ile to prawda, ale ja sie wzięłam na sposób i po robię sobię 'przerwę', tzn karnitynę biorę najpóźniej o 16 (około teleekspersu ćwiczę zazwyczaj), a tabletki zażywam około 22-23 wieczorem i jak dotąd w ciązy nie jestem Odpowiedz Link
laicrist Re: antykoncepcja a ACTIVITA L-Carnitine 600 24.10.06, 13:11 zreszta na którymś z opakowań karnityny miałam notkę, żeby nie brać bezpośrednio przed lub po zażyciu leków... myślę, że można po to podpiąć również pigułki (ale bezpośrednio nie znaczy w ogóle ) Odpowiedz Link