black.masza 17.12.07, 12:11 czy przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych ma wpływ na morfologię? tzn czy na podstawie wyników z badania krwi można stwierdzić, czy ktoś stosuje antykoncepcję? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monisiaaa18 mam problem pomocy.... 21.12.07, 02:12 dzien dobry chcialam sie zapytac czy sa jakies tabletki ktore bierze sie do 48-72 godzin od zaplodnienia ktore dzialaja antykoncepcyjnie i usuwaj ciaze... prosze o pomoc!!!!!!!jak najszybcjiej... Odpowiedz Link
turzyca Re: mam problem pomocy.... 21.12.07, 09:31 Postinor. Recepte moze wystawic kazdy lekarz. Odpowiedz Link
lilithlilith Re: mam problem pomocy.... 21.12.07, 22:27 Na polskim rynku dostępne są albo Postinor albo Escapelle. Są to pigułki postokoitalne czyli przyjmowane po stosunku (do 72 godzin), a działają podobnie jak tabletka antykoncepcyjna. Nie dopuszczają do owulacji, powodują zmiany w śluzówce. Nie usuwają ciąży. Nie są to więc tabletki wczesnoporonne. Takowych legalnie w Polsce nie kupisz. Jeśli doszło już do zapłodnienia, upłynęło ponad 72 godziny, to nic nie poradzisz. Odpowiedz Link