jjony 30.12.08, 18:26 kochalam sie w dni plodne, zabezpieczeniem byl stosunek przerywany. teraz siedze i obliczam procentowe prawdopodobienstwo zajscia w ciaze,okres spoznia mi sie 4 dni Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: a ja mam problem 30.12.08, 20:27 jjony napisała: > kochalam sie w dni plodne, zabezpieczeniem byl stosunek przerywany. Czyli zabezpieczenia nie bylo wcale. Gratuluję wyboru najglupszego i zarazem najskuteczniejszego sposobu na wpadke. >teraz siedz e i obliczam procentowe prawdopodobienstwo zajscia w ciaze,okres spoznia mi sie 4 dni. Obliczaj. A jak już obliczysz - zrób test ciążowy. Odpowiedz Link
sigrid.storrada Re: a ja mam problem 30.12.08, 20:59 Ja także polecam zrobienie testu ciążowego. I na przyszłość - stosowanie antykoncepcji, a nie pseudoantykoncepcji. Stosunek przerywany jest pseudoantykoncepcją, bo stosując tę metodę możecie łatwo doprowadzić do wpadki. W płynie wydzielanym PRZED wytryskiem mogą znajdować się plemniki (wpisz sobie w wyszukiwarkę albo sprawdź w encyklopedii: preejakulat) Jeśli Twój facet jest młody i zdrowy, jego sperma zawiera miliony{!) plemników. Wystarczy, żeby jeden, jedyny plemnik dostał się do komórki jajowej i już - możesz zajść w ciążę. Odpowiedz Link
olalodz1989 Re: a ja mam problem 30.12.08, 23:27 Uważam, że jeżeli dziewczyna decyduje się na współżycie i nie chce mieć bobasa, to powinna od razu zgłosić się do ginekologa po tabletki albo chociaż zabezpieczać się prezerwatywą. Po co ryzykować takimi metodami jak przerywany stosunek? Życzę Ci tylko, żeby to był fałszywy alarm i jeżeli tak będzie to mam nadzieję, że wyciągniesz odpowiednie wnioski i udasz się do lekarza. Odpowiedz Link