evela_88 Re: Yasminelle 17.03.09, 20:37 Witam, wiem że pisze nie w tym temacie co trzeba ale chce się dowiedzieć wiecej o stosowaniu tabletek antykoncepcyjnych. Dzisiaj wzielam 7 dzien yasminelle sa to moje pierwsze tabletki czuje sie bardzo dobrze nawet lepiej niż przed braniem tabletek chcę się dowiedzieć po jakim czasie można kochać sie bez gumki? Z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link
sigrid.storrada Re: Yasminelle 18.03.09, 01:01 Najszybsza metoda, żeby się tego dowiedzieć to zajrzeć do ulotki Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: Yasminelle 18.03.09, 08:33 litosci, mozna tez wysilic sie odrobine i skorzystac z wyszukiwarki, ona naprawde nie gryzie, ulotka tez nie. Odpowiedz Link
evela_88 Re: Yasminelle 20.03.09, 11:25 TAK PISZE W ULOTCE: Jeżeli nie stosowano preparatu antykoncepcyjnego zawierającego hormony w poprzednim miesiącu. Przyjmowanie Yasminelle należy rozpocząć w pierwszym dniu cyklu (to znaczy w pierwszym dniu menstruacji). Jeżeli pacjentka zacznie przyjmować Yasminelle w pierwszym dniu menstruacji, jest natychmiast chroniona przed ciążą. Można też rozpocząć w dniach 2-5 cyklu, ale wtedy trzeba stosować dodatkowe środki ochronne (na przykład prezerwatywy) przez pierwsze 7 dni. Odpowiedz Link
kr_ka_11 Re: Yasminelle 20.03.09, 15:57 problem w tym, ze nie kazdy potrafi czytac ze zrozumieniem, niestety forum na taka dolegliwosc nie pomoze. Odpowiedz Link