Dodaj do ulubionych

Sylwetka Joanne Kathleen Rowling

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 21:35
Uwazam Rowling za wspaniała kobiete o głowie pełnej nieprzecietnych pomysłow,
które zadziwiaja,i mam nadzieje zadziwiać beda wszystkich czytelników on the
whole world czy to młodych czy tez i tych starszych.
I zalewa mnie krew gdy słysze opinie nie których ludzi na temat tego ze J.K.R
niby propaguje okultyzm!
To absurd! Tacy ludzie (a zdarzyło mi sie owych spotkac) według mnie uwarzaja
dzieci za niedorozwiniete. Przecierz one wiedza ze to fikcja, dzieki takiej
inteligentnej i zmuszajacej do myślenia rozrywce dzieci rozwijaja sie i ucza
poprawnej postawy wobec zecia (barzdo dorosłej). Ksiażka niejednokrotnie
przygotowuje je na rozczarowania jakich moga doświadczyć w życiu! Moze brzmi
to bardzo poważnie, ale taka jest właśnie moja opinia!
Obserwuj wątek
    • Gość: Isi Książki J.K.Rowling IP: *.wshe.pl 01.02.04, 13:14
      Myślę, że "Harry Potter i Zakon feniksa" to bardzo interesująca
      ksiazka.Jest najlepsza z pośród wszystkicz tomów, które do tej pory
      wyprodukowano.J.K.Rowling wie co pisze!
    • Gość: ja debizlizm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.04, 13:21
      a mnie zalewa jak czytam pseudointelektualny bełkot z bykami ortograficznymi,
      których
      powstydził by się 10 latek :

PRZECIERZ
      UWARZAJĄ

zamiast Pottera kup sobie słownik ortograficzny
    • Gość: ewa Re: Sylwetka Joanne Kathleen Rowling IP: *.toya.net.pl 05.02.04, 14:10
      super ksiazka,czytajac ja przenosisz sie do innego wymiaru,jest cudownie,a gdy
      sie konczy masz wrazenie,ze zycie bez harrego jako przyjaciela jest szare i
      nudne!
    • Gość: swistak Re: Sylwetka Joanne Kathleen Rowling IP: 195.205.241.* 14.02.04, 12:17
      znalazlem to na tej stronie:
      www.hp.oborniki.com.pl/news.php?id=566
      uwarzam rze to warzne

Otóż, na pewnej stronie należącej do bardzo wiarygodnej amerykanki pojawił się
      taki tekst (za tłumaczenie txt. Al):

Kiedy dotarłam do niezaprzeczalnych dowodów na to, o czym za chwilę wam
      opowiem, oczy niemalże wyszły mi z oczodołów, i naprawdę, nigdy w życiu nie
      byłam tak przerażona. Ale przejdźmy do tego, co tak bardzo mnie przeraziło.
      Pracuję dla wydawnictwa Bloomsbury ale nie odgrywam tam żadnej ważnej roli,
      toteż nie mam dostępu do dokumentów naprawdę ważnych. Pewnego razu, trafiłam do
      gabinetu szefa, i miałam czekać tam, aż skończy spotkanie, i będzie mógł
      przejrzeć moje ankiety. Moją uwagę przykuła kartka leżąca na małym stoliku przy
      oknie. Mimowolnie, sięgnęłam po nią, i przeczytałam tekst, który teraz postaram
      się zacytować z pamięci:

"Ja, Lilien Wolter, zobowiązuje się do zastąpienia zmarłej trzynastego grudnia
      2002 J. K Rowling, i kontynuowania jej powieści <>. Zgadzam się też, na
      operację plastyczną mającą na celu upodobnienie Mnie do zmarłej pisarki."

Czułam, że coraz ciężej mi się oddycha. Dokument jednoznacznie mówił: J. K
      Rowling nie żyje, a ta osoba która podaje się za autorkę HP jest zwyczajną
      oszustką! Wiem, że stracę pracę w Bloomsbury kiedy tylko szefostwo wydawnictwa
      dowie się o tym, co wam ujawniłam. Jednak nie mogłam nie wyjawić światu prawdy,
      i niech będzie to mój krok w imie prawdy. Nawet jeżeli ostatni.

No cóż... Strona dziewczyny została zamknięta po godzinie od ukazania się
      artykułu. To znaczyłoby, że jej słowa są prawdą, i rzeczywiście mamy do
      czynienia z oszustką. Trudno sobie wyobrazić, że to nie J. K. Rowling napisała
      5 tom przygód Harry'ego Pottera. Jednak, gdyby wczytać się dokładniej w tom
      piąty w świetle części poprzednich wszystko by się zgadzało: W 5 tomie zostały
      pominięte dwa wydarzenia tzn. Święto duchów i Uczta z okazji końca roku
      szkolnego, część przed wyjazdem do Hogwartu ciągnęła się przez około 400 stron,
      no i książce można zarzucić bardzo uderzający brak oryginalności. Nie do tego
      przyzwyczaiła nas J. K. Rowling, a właśnie to najwyraźniej zaczęła niejaka
      Lilien Wolter. Dowody świadczą o tym, że amerykanka pracująca w Bloomsbury nie
      zażartowała sobie z czytelników strony, a to oznaczałoby jedno: skandal.
      Skandal na miarę światową, niemalże kosmiczną. A nam pozostaje jedynie czekać
      na dalsze wiadomości.
      • Gość: ja takrze uwarzam rze to warzne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 21:18
        Jesli Rowling ma takich wielbicieli to ja współczuję.
        Albo paranoicy albo prostacy nie umiejący napisać podstawowych słów.
        Vide : uwarzam rze to warzne
      • Gość: Ewka Re: Sylwetka Joanne Kathleen Rowling IP: *.padernet.silesianet.pl 16.02.04, 19:44
        Nie potrafię uwierzyć w słowa tej amerykanki. Wybacz, drogi świstaku, ale nie
        ma żadnych dowodów na to co mówisz. Poza tym nie możesz zarzucić 5 tomowi braku
        oryginalności. Przecież nie w każdej części pojawia się żądna krwi prof.
        Umbrige, która kara uczniów wyrywaniem na skórze wymyślonych zdań. Zakon
        Feniksa i romans z Cho to też nowość. Poza tym można poznać, że nie zmienił się
        styl pisania. A święto duchów, nawet jeśli pojawiało się w każdej poprzedniej
        części, czego nie jestem pewna, nie jest tak ważnym wydarzeniem. W końcu na
        przykład walentynki nie opisywała w każdej z części, a też jest to przecież
        istotne święto.
        • Gość: andluk Re: Sylwetka Joanne Kathleen Rowling IP: *.robikom.com.pl 18.02.04, 22:43
          NIe wieci kiedy bedzie nastepna cześc Harrego.
          • Gość: Ewka Re: Sylwetka Joanne Kathleen Rowling IP: *.padernet.silesianet.pl 19.02.04, 14:57
            Myśle, że sama Rowling jeszcze tego nie wie...
            Nie spodziewaj sie za szybko- między wydaniem w polsce 4,a 5 były 3 lata :(((((
    • Gość: Misia Książki Harrego Pottera IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 05.06.04, 19:54
    • Gość: Misia Książki J.K.Rowling IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.net.pl 05.06.04, 20:00
      Książki J.K.Rowling wszystkie części "Harrego Pottera" są bardzo ciekawe.
    • Gość: Himistka Re: Sylwetka Joanne K. Rowling IP: *.nysa.punkt.pl / *.punkt.pl 08.07.04, 15:27
      Ludzie!!! w podpisie z ksiazki J.K.Rowlling. Litera K. nie ma odpowiednika w
      imieniu pisarki. Zostala ona dodana przez wydawcow cyklu o Harry'm Potterze,
      bo nie wierzyli, ze ksiazki napisane przez kobiete moga sie cieszyc
      popularnoscia nie tylko u dzewczyn, ale i u chlopcow!!! Przestancie wymyslac
      imiona!!! Pisarka nazywa sie Joanne K. Rowlling. Nie Kathelin, kathrin, czy
      inaczej. Poprostu Joanne Rowlling.!!!
      • Gość: Aga Re: Sylwetka Joanne K. Rowling IP: 81.15.254.* 08.07.04, 22:46
        Nie wydawca dodał to imię, tylko sama Rowling. Kathleen - po babci. Uznała, że
        tak będzie ładniej na okładce...;)
    • Gość: pol krwi wiedzma ............a ja wiem co to ma byc za temat?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 19:50
      zazdroszcze J.K.Rowling!!!!!!!I TYLE!!!
    • Gość: to niemożliwe Re: Sylwetka Joanne Kathleen Rowling IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.08.04, 08:54
      Trochę bezkrytycznie cytowany tekst. Przecież jeśli ktoś się urodzi w 1965 roku,
      to w 2004 nie może mieć 35 lat. A córeczka urodzona w 1992 też nie ma 7 lat
      tylko co najmniej 11. Polecam oficjalną stronę www.jkrowling.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka