krzychal1 Re: Ile macie lat? 08.12.06, 08:39 2006-1967=39 A swoją drogą może ktoś wie gdzie jest jezioro Jasień. Odpowiedz Link Zgłoś
robin7 Re: Ile macie lat? 03.05.07, 20:53 Witam. Mam 33 lata i nie wyobrażam sobie życia bez Pana Samochodzika:) Kiedy robi się smutno, zimno i szaro, siadam wieczorem i biorę którąś z książeczek i po prostu odpływam...:) Jest klimat ekstra. Byłem w miejscach, gdzie Pan Tomasz przeżywał przygody, przynajmniej w niektórych, i na pewno nie raz tam jeszcze pojadę. Mam kilka swoich egzemplarzy, ale zamiezam zdobyć wszystkie napisane przez Nienackiego, ale w wydaniach starszych. Nowe wydania Nienackiego, przerobione lub kontynuacje przygód pisane przez innych nie mają klimatu i osobiście nie chcę ich czytać i nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
pablo1977 Re: Ile macie lat? 05.07.07, 20:10 hej, ja za kilka dni skoncze 30 :) te ksiazki, mimo pewnych 'drobiazgow' sa ponadczasowe. Jest w nich walka dobra ze zlem, klamstwa z prawda. Lubie je, bo sa takie prostoduszne, choc niektorzy ja nazwa naiwnymi. W dzisiejszym swiecie dla mnie jest to pewna oaza, gdzie moge sie schowac i wciaz miec poczucie, ze uczciwosc, ktora sie kieruje w zyciu to dobra droga. Moglbym siebie nazwac kapitalista itp. ale w duszy jestem...ale to juz nie temat na zwierzenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica :-) 06.07.07, 11:35 trzydzieści. i już się nie mogę doczekać, kiedy zarażę "panem samochodzikiem" mojego synka :- ) już się napaliłam na nowe wydania wyd. siedmioróg, ale okazuje się, że nie mają w środku żadnych ilustracji... chociaż okładka wygląda zachęcająco :-) pozostaje zebrać mu całą białą serię na allegro :-) Odpowiedz Link Zgłoś
driss1 Re: Ile macie lat? 23.03.16, 21:09 www.nauka.metodolog.pl/uslugi-statystyczne-pomoc-statystyczna/ Odpowiedz Link Zgłoś