oczarowana_ulegloscia 25.12.09, 10:17 Pochwalcie się, jakie książki znaleźliście pod choinką ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina79 Re: Książki pod choinką 25.12.09, 15:43 Trylogię Larsona :), "Marinę" - Zafona i "Zupę z granatów" - Mehran. Wszystkie "zamówione" i wyczekiwane. Już się nie mogę doczekać, aż zacznę czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzooosssiiiaaa Re: Książki pod choinką IP: *.adsl.inetia.pl 25.12.09, 16:30 wtajemniczenia, autor michał komar Odpowiedz Link Zgłoś
oczarowana_ulegloscia Re: Książki pod choinką 25.12.09, 16:39 Niech i zatem ja się pochwalę moimi nowościami :). Z interesujących trylogia Jacqueline Carey "Strzała Kusziela", "Wybranka Kusziela", "Wcielenia Kusziela". Fantazy połączone z erotyką, swoista mieszanka dziwności, tajemnic, odkryć - bardzo ciekawa jestem tej książki. I jeszcze kilka innych znalazłam: Zofia Turowska "Nasierowska. Foto Biografia" , Marina Hemat "Uwięziona z Teheranie", Magdalena Samozwaniec "Z pamiętnika niemłodej już mężatki", Eric-Emmanuel Schmidt "Oskar i Pani Róża", Barbara Goldsmith "Geniusz i obsesja. Wewnętrzny świat Marii Curie", Martyna Wojciechowska "Etiopia. Ale czat". Ze względu na pocztę polską, która jak działa każdy wie, czekam na Anais Nin "Henry i June", Marlena Dietrich "Jestem po to by kochać mnie", Rudolf Kinzel "Królowie mody". Nieco nowych książek się zebrało. Tylko się cieszyć :). I Wam i sobie życzę delektowania się świątecznymi specjałami, czyli przyjemnej lektury książek znalezionych pod choinką :). Odpowiedz Link Zgłoś
stachkonwa Re: Książki pod choinką 25.12.09, 17:29 A ja dostałem na gwiazdkę książkę pt. "Lewa strona". Ładny tomik poezji Odpowiedz Link Zgłoś
asiasl Re: Książki pod choinką 26.12.09, 14:26 My w tym roku tez wprowadzilismy system zamowien co kto chce, rewelacja, kazdy wtedy jest zadowolony :) Ja marzylam o "Historii świata w 6 szklankach" (polecam goraco!), "Rwącym nurcie historii" Kapuścińskiego, "Mitologii" koniecznie z serii Hachette (wszystkie łączą dużą ilość wiedzy z ogromną łatwością jej przyswojenia i przyjemnością płynącą z czytania). Ogomnie marzy mi się też nowy album firmy Bosz "Tysiąc języków". Miałam go już okazję podotykać i ciężko mi się z nim rozstawało w księgarni, tylko ta cena... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juan carlos Re: Książki pod choinką IP: *.olesno.info.pl 27.12.09, 11:39 podziwiam, ze masz czas i chęć by czytac ksiazki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karoll Re: Książki pod choinką IP: *.146.93.67.nat.umts.dynamic.eranet.pl 25.12.09, 17:34 Jadę sobie - podwójnie;) na szczęście siostra ma paragon, więc wymienię na coś innego Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Książki pod choinką 25.12.09, 17:43 Colette "Czyste, nieczyste" Eileen Chang "Czerwona róża, biała róża" Wasilij Grossman "Życie i los" C.S. Lewis "Trylogia kosmiczna" oraz wieeeelki album ze zdjeciami Jamesa Bidgooda chcialoby sie powiedziec, ze Mikołaj swietnie trafił w moje gusta, niestety musialem mu napisac list ;) (no dobra, Bidgood byl jego spontanem) Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: Książki pod choinką 25.12.09, 18:22 kubissimo napisał: > Colette "Czyste, nieczyste" > Eileen Chang "Czerwona róża, biała róża" > Wasilij Grossman "Życie i los" To do kompletu chyba tylko Balzaca brakuje? :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Książki pod choinką 25.12.09, 23:15 akurat o tym balzaku zle mi mowiono, wiec sobie odpuszcze :) w dalszych planach tej serii jest Moravia i Sciascia, ale akurat zaden z nich mnie przesadnie nie kreci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Książki pod choinką 25.12.09, 19:21 Tadeusz Perkitny- "Okrążmy świat raz jeszcze" tom I i II Cizia Zyke- "Tuan" Pearl Buck- "Peonia. Powieść o Chinach" Pearl Buck- "Matka" Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Książki pod choinką 25.12.09, 20:43 "W ogrodzie Mirandy" - Katarzyna Krenz, Pearl s. Buck - "Pałac kobiet". No cóż, ja nie napisałam listu do Mikołaja, to prezenty od teściowej. Ta druga pozycja zapowiada sie nawet ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
nauta_ Re: Książki pod choinką 25.12.09, 21:39 Czytałam "Pałac kobiet". Bardzo mi się podobała. Odpowiedz Link Zgłoś
maarcjanna Re: Książki pod choinką 25.12.09, 22:30 "Święta, święta"... jeszcze nie miałam czasu zajrzeć... Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: Książki pod choinką 25.12.09, 23:36 No własnie :) Na biblionetce ma niezłe oceny, więc zostanie na półce - Mirandę puszczę w świat około wakacji, teściowa sie stara jak może ale księgarze czasem wciskają jej takie gnioty, że ... żal mi miejsca w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: Książki pod choinką 25.12.09, 22:38 "Księga dżungli" (zob. mój wątek) i "Mój Znak" Illga - obie pozycje zamówione w liście do Aniołka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: E Re: Książki pod choinką IP: *.icpnet.pl 26.12.09, 11:54 "Twierdze kresowe" Stanisława Niciei, "Ilustrowany przewodnik po zabytkach kultury na Ukrainie" - oba tomy i Ossendowskiego "Przez kraj ludzi, zwierząt i bogów". Hura! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mloda naiwna Re: Książki pod choinką IP: *.aster.pl 26.12.09, 11:59 Dostalam dwie rzeczy - i z obu bardzo się cieszę. "Peanatemę" Neala Stephensona - już się nie mogę doczekać, kiedy zacznę (na razie jeszcze jeżdżę po rodzinie z wizytami ;-)) "Spojrzenia" - album o podróżach pani Małgorzaty Strzelec. Zapowiada się fantastycznie, ma entuzjastyczną recenzję na "Broszce"... No, zobaczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
mondego1 Re: Książki pod choinką 27.12.09, 10:58 Patrick-charles Renaud "Daum du verre et des hommes 1875-1986" Odpowiedz Link Zgłoś
tenshii Re: Książki pod choinką 26.12.09, 11:59 A ja dostałam książkę Stephena Kinga pt TO :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozpaczona Re: Książki pod choinką IP: *.128.78.11.static.crowley.pl 27.12.09, 00:55 ja też (losowaliśmy się w pracy i nie wiadomo dlaczego dostałam "To" coś. Ale teraz myślę że może jakaś promocja była? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna182-0 Re: Książki pod choinką IP: *.radom.vectranet.pl 26.12.09, 12:06 ja w grudniu na urodziny dostałam książkę pod tytułem "zielony tragant", a dzień przed wigilia sobie kupiłam jeszcze do poczytania "bikini" Wiśniewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Książki pod choinką IP: *.chello.pl 26.12.09, 12:47 Ja też, jak ktoś wyżej, dostałam "Jadę sobie" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anya wielka księga tradycji polskich IP: *.acn.waw.pl 26.12.09, 13:13 www.empik.com/wielka-ksiega-tradycji-polskich-ksiazka,prod26170005,p Są tam opisane np. Walentynki czy też Halloween :D! baaardzo tradycyjne ŚWIĘTA POLSKIE :) Niestety tylko ta jedna :( Ale sama podarowałam ok 10 książek, więc będę miała co pożyczać :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: wielka księga tradycji polskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 13:35 20 lat nowej Polski w reportażach według Mariusza Szczygła Ale jeszcze nie zaczęłam czytać. Prezent również zamówiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikusek Re: Książki pod choinką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 13:32 Ja dostałam "Zmierzch". Już prawie przeczytałam, a w niedzielę jadę do empiku po kolejne 3 tomy tej sagi. Nie wierzyłam, że mnie tak wciągnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ice_ice Re: Książki pod choinką 26.12.09, 18:48 A ja dostałam cała sagę i jestem tak wściekła, jak nigdy dotąd.. kto w rodzinie mnie podejrzewał, że skuszę się na te bzdety dla rozhisteryzowanych 15latek? Zmarnowane 130 zł, które można było wydać na coś naprawdę fajnego. Na przykład marzyłam o nowym komplecie kołpaków do auta:) Dla jasności, książki czytam maniacko, ale wyłącznie z biblioteki, nie mam w domu ani odrobiny miejsca :( I tej sagi cholernej też nie mam gdzie umieścić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrusek Re: Książki pod choinką IP: 82.177.11.* 28.12.09, 11:25 ice_ice napisała: > A ja dostałam cała sagę i jestem tak wściekła, jak nigdy dotąd. Miałam kupić pozostałe 3 tomy, ale zrezygnowałam. Akcja wyhamowała pod koniec "Zmierzchu" do tego stopnia, że nie chce mi się wydawać kasy, może sobie wypożyczę zamiast kupować. Obejrzałam za to "New Moon" i podtrzymuję swoją decyzję, że książki nie kupię, chociaż pewnie jakbym dostała, to bym przeczytała :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: el-gordo Następne 100 lat Prognoza na XXI wiek IP: *.as.kn.pl 26.12.09, 13:34 a ja dostałem to: netbird.pl/a/984/31942,1 naprawdę ciekawe, polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niemy Re: Książki pod choinką IP: *.telpol.net.pl 26.12.09, 13:36 "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet" Larssona Przeczytałem 40 stron - zapowiada się ciekawie Odpowiedz Link Zgłoś
nienietoperz Re: Książki pod choinką 26.12.09, 13:57 Tym razem bez zamówień, a i tak jest bardzo dobrze: `Everything is illuminated' J.S. Foer `And the ass saw the angel' N.Cave `Birthday letters' T.Hughes Pewnie też coś pod rodzimą choinką, ale to okaże się w styczniu. Odpowiedz Link Zgłoś
sushi_girl Re: Książki pod choinką 26.12.09, 14:21 Trylogię Larssona (jak wielu wyżej, zamówioną i wyczekaną) "Skrzywdzona" Cathy Glass (tez zamowiona) "Dlaczego on, dlaczego ona" Helen Fisher (jw) "Uchodźcy" Henryka Grynberga (bonus, zapowiada się ciekawie) The Domino Book of Decorating (rowniez bonus, ale bardzo dobrze pomyslany, bo trzeba dekorowac nowe mieszkanie) Kuchnia wloska (podobnie, bo w nowym mieszkaniu trzeba bedzie gotowac :) Dawno nie dostalam tak trafionych prezentów :) Odpowiedz Link Zgłoś
detarame Re: Książki pod choinką 26.12.09, 15:05 "Druga płeć" Simone de Beauvoir "Pamiętnik statecznej panienki" Simone de Beauvoir (jaszcze idzie :( ) "Ostatnia z dzikich" Trudi Canavan (druga część trylogii 'Ery Pięciorga' Odpowiedz Link Zgłoś
focus35 Re: Książki pod choinką 26.12.09, 15:20 Olivera Sacksa "Muzykofilia - opowieści o muzyce i mózgu" - na zamówienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carolina80 Re: Książki pod choinką IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.09, 15:42 "Milosne Gry Marka Hłaski" Biografia Audrey Hepburn Kobieta na krańcach świata Nie będę Francuzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renifer Re: Książki pod choinką IP: 212.244.10.* 26.12.09, 16:13 dostałam: 'marina' zafona, 'dwanaście opowiadań tułaczych' marqueza, 'dom na zanzibarze' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD opłaty abonamentu RTV IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 16:16 opłaty abonamentu RTV Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja17 Re: Książki pod choinką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 16:41 ja dwie książkopłyty, obie z Magdą Umer. W jednej koncerty i film biograficzny, w drugiej Blog chlip hop z Andrzejem Poniedzielskim, a oprócz tego Plastusiową mamę, biografię Marii Kownackiej, i Aleksandry Ziółkowskiej-Boehm Na tropach Wańkowicza po latach. Same biograficzne, ale tak lubię. Czekam aż się skończy świąteczne szaleństwo i siadam do czytania. Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazg_lesny Re: Książki pod choinką 26.12.09, 16:53 "Jarmark rymów" Tuwima, nowe wydanie "Zielonej gęsi" Gałczyńskiego, "Fioletową krowę" Barańczaka, najnowszą Tokarczuk, "Lekcje tańca..." Hrabala, "Norwegian wood" Murakamiego i "Ćwiczenia stylistyczne" Queneau :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: San Re: Książki pod choinką IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.09, 16:55 "Niedokończoną podróż" czyli autobiografię Menuhina, "Stambuł" Pamuka, biografię Karajana i nowego Mikołajka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lady.godiva Re: Książki pod choinką 26.12.09, 16:56 Tony Halik, Z kamerą i strzelbą przez Mato Grosso Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Książki pod choinką IP: *.acn.waw.pl 26.12.09, 17:15 Wyspa klucz Małgorzaty Szejnert Odpowiedz Link Zgłoś