ada08 Re: Thomas Berhard 15.02.02, 08:55 Acha, jak się zdaje , nazwisko to należy pisać: Bernhardt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
yh THOMAS BERNHARDT - oczywiście :-) 15.02.02, 11:29 ....ups.... :-( Jestem w trakcie czytania "Autobiografii" . Dziwnie ciekawa . Co jeszcze polecalibyście tego autora ? Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: THOMAS BERNHARDT - oczywiście :-) 15.02.02, 12:38 yh napisał(a): > > Jestem w trakcie czytania "Autobiografii" . Dziwnie ciekawa . > Tak dziwnie ciekawa, poruszająca .... Dla mnie jedna z najlepszych książek, jakie przeczytałam w ciągu 2-3 ostatnich lat. Niestety nie znam poza ''Autobiografiami'' i fragmentem ''Kalkwerka'' nic więcej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bukowski27 ada... nie jestem pewien ale chyba Bernhard... 16.02.02, 00:56 ... sie pisze... prosze bardzo:)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: ada... nie jestem pewien ale chyba Bernhard... IP: 192.168.0.* 16.02.02, 20:03 bukowski27 napisał(a): > ... sie pisze... prosze bardzo:)))))))))) spotkałem się z wersją pisowni "..d" i "..dt" a wydano niedawno "Dramaty" -pierwszą część . Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: ada... nie jestem pewien ale chyba Bernhard... 18.02.02, 07:19 A ja juz jestem pewna, bo sprawdzilam w domu. ''Autobiografie'' Thomas Bernhard (bez ''t''). Ale obciach :-))) A ''Dramaty'' sobie kupie ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nu! THOMAS BERNHARDT IP: *.bmj.net.pl 16.02.02, 01:56 Ukazała się książka "Bratanek Wittgenstaina" (jakoś tak). Czytałem fragmenty - świetne. Prócz tego , o ile mnie pamięć nie myli, ruszyły Dzieła zebrane Bernhardta, tom pierwszy: "Dramaty". A! i jeszcze są chyba ze dwa numery "Literatury na świecie" poswięcone w całości bądź w części temu autorowi. Odpowiedz Link Zgłoś