IP: *.njp.gliwice.pl / *.njp.gliwice.pl 13.04.04, 14:16
Czy ta forma książek zaistnieje na rynku czytelniczym? Jeśli tak, to czy
będzie to literatura beletrystyczna czy jakieś poradniki itp? Ciekawa jestem
Waszych opinii na ten temat, sama raczej preferuję tradycyjną książkę.
Obserwuj wątek
    • ulalka Re: Ebooki 13.04.04, 14:28
      czytuje :)lubie...
      przyjmie sie na pewno :)choc nie zastapi tradycyjnej formy...bo jak tu zabierac
      zawsze ze soba wszedzie kompa..chocby i laptopa :D
    • Gość: alex Re: Ebooki IP: 62.99.209.* 13.04.04, 21:25
      Tak, z pewnością ta forma nie tylko zaistnieje, ale też osiągnie duży sukces
      rynkowy. Generalnie jednak trzeba tutaj uwzględnić podział klasyfikacyjny
      ebooków, czyli beletrystyka i tzw. poradniki. Ta pierwsza forma raczej nie
      przebije się tak szybko na naszym rynku, gdyż dużą rolę odgrywa tutaj kwestia
      przyzwyczajenia do tradycyjnych papierowych wydań, poza tym po tego typu
      literaturę sięgamy, myślę, głównie gdy chcemy się zrelaksować, odpocząć,
      zatrzymać, wyłączyć na moment z tak pędzącego do przodu świata. Wówczas chyba
      wygodniej, a napewno przyjemniej jest samemu przewrać karty powieści, niż
      wpatrywać się w monitor i klikać w "next page". Poza tym nie zawsze i nie
      wszędzie bierzemy ze sobą laptopa. Ja sam także o wiele bardziej lubię czytać
      tradycyjną książkę będąc np. w służbowej podróży czy na wakacjach, mimo iż na
      swoim komputerze mam sporą kolekcję beletrystyki w formacie ebooków (ponad 3000
      tytułów).
      Natomiast co innego, jeśli chodzi o poradniki w postaci ebooków. To jest
      prawdziwy produkt XXI wieku. Od strony użytkownika znakomite źródło praktycznej
      wiedzy eksperckiej podanej w przyjazdnej formie. Szybki dostęp do konkretnej
      informacji właśnie wtedy, gdy jej potrzebujemy. O to w tym chodzi - informacja -
      to jest najcenniejsza rzecz w dzisiejszym globalnym świecie. Dlatego tak duże
      jest nią zainteresowanie. Z drugiej strony ebook jest wręcz idealnym produktem
      przynoszącym wymierne korzyści dla e-biznesu: Zerowe koszty produkcji,
      nieograniczony nakład, szybkość dotarcia do klienta, a przy tym doskonałe
      narzędzie e-marketingowe. Te obustronne korzyści powodują już teraz znaczący
      wzrost rynku tego typu wydawnictw elektronicznych w zachodniej Europie i w USA,
      a wkrótce z pewnością również w Polsce.

alex,

-----------------------------------------
      Wiedza, której potrzebujesz jest w zasięgu ręki !
      eBOOKI. Pobierz tutaj: ebooks.boo.pl
    • queerk Re: Ebooki 14.04.04, 09:51
      Istnieje juz wiele tego rodzaju ksiazek, zarowno literatura beletrystyczna jak
      i tzw. poradniki. Ksiazki te sa dostepne w internecie niekoniecznie legalnie. A
      czy sie rozpowszechnia na rynku to na pewno, zwazywszy na obecny posteb
      technologiczny i nastawienie ludzi. Owszem sa osoby, ktore sa przyzwycajone do
      typwych ksiazek, ale stwuerdzam z przykroscia jest ich coraz mniej. Pytanie
      raczej czy bede potrzebne jeszcze ksiazki( mam tu na mysli beletrystyke).
      Osobiscie wole stare poczciwe papierowe ksiazki, nie ma to jak zapach papieru.
      Jesli chodzi o poradniki to zgadzam sie z przedmowca.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka