Dodaj do ulubionych

Samotność w Sieci

02.09.11, 22:24
Nie wiem czy ktoś czytał, ale książka napisana świetnie. Łatwo się czyta, chce się czytać, nie można się oderwać :) Bardzo mi się podoba w niej realizm, ukazanie naprawde dokładnie wszystkiego, wydarzenia są dobrze opisane, terminy informatyczne także poprawnie opowiedziane.
Obserwuj wątek
    • nioma Re: Samotność w Sieci 02.09.11, 23:13
      mi sie bardzo podobała, czytalam dawno temu...
      sama jestem w zwiazku, ktiry geneze ma w sieci. na szczescie u mnie spotkanie w sieci skonczylo sie happy endem
      • darryn Re: Samotność w Sieci 02.09.11, 23:47
        Dużo zagadnień naukowych w tej książce się pojawia, autor naprawde pisał od rzeczy. Film także nieźle zrealizowany, dość podobny do książki.
        • morgen_stern Re: Samotność w Sieci 03.09.11, 09:10
          > Dużo zagadnień naukowych w tej książce się pojawia, autor naprawde pisał od rzeczy.

Wspaniałe podsumowanie! :D
          • mallina Re: Samotność w Sieci 07.09.11, 21:34
            prawdziwe;-))
            • nchyb Re: Samotność w Sieci 08.09.11, 09:01
              ale w zamyśle miało być chyba do rzeczy, a nie od :-)
              • morgen_stern Re: Samotność w Sieci 08.09.11, 15:06
                No coś ty, w życiu bym się nie domyśliła :)
                • nchyb Re: Samotność w Sieci 08.09.11, 15:46
                  ja wiem, ze się domyślasz, ale mnie to też bawi :-)
    • autumna Re: Samotność w Sieci 05.09.11, 12:22
      > naprawde dokładnie wszystkiego, wydarzenia są dobrze opisane, terminy infor
      > matyczne także poprawnie opowiedziane.

A gdzie tam! Książka zawiera kupę błędów rzeczowych, w tym z informatyki właśnie. Jak przekopiesz stare wątki, to znajdziesz długa listę.
      • nchyb Re: Samotność w Sieci 05.09.11, 13:11
        błędów rzeczowych już nie pamiętam, ale samą książkę bardziej zmęczyłam, niż przeczytałam...
    • hawa.etc Re: Samotność w Sieci 05.09.11, 17:38
      Ledwo przebrnęłam. Nadęty styl, egzaltacja., brak lekkości, które cenię w powieściach skierowanych do kobiet. Wydaje mi się, że Wiśniewski ma pretensje do tworzenia literatury, z którą nie jest i nigdy nie będzie w stanie się zmierzyć. Nie rozumiem fenomenu, ale szanuję autora i jego dorobek. Nie jako literata, który tworzy kulturę, ale jako biznesmena, który upycha swój produkt. Co z tego, że jest marnym pisarzem, skoro sprzedaje (nie tylko w Polsce) wysokie nakłady i mógłby żyć z tego co robi? Cieszę się, że wciąż istnieją ludzie, którzy są w stanie na pisaniu zarabiać.
      • hawa.etc poprawka: którą cenię, n/t 05.09.11, 17:47
      • darryn Re: Samotność w Sieci 05.09.11, 18:49
        Jak dla mnie książkę się czyta przyjemnie. Sukces napewno odniosła też dzięki temu, że internet w chwili wydania (2001r) był nadal 'czymś niezwykłym' i tematy takie na pewno budziły popularność i ciekawość. Jeśli chodzi o film - uważam, że jest lepszy od książki. Aktorzy ciekawie dobrani.
        • Gość: herta_m Re: Samotność w Sieci IP: *.89.98.152.static.crowley.pl 08.09.11, 14:19
          Podpisuję się pod komentarzami Hawy. Przeczytałam, bo kilka moich koleżanek z pracy bardzo mnie zachęcało, to jeszcze było przed ogólnonarodową falą popularności Wiśniewskiego. Koleżanki płakały, łkały rzewnie, pozazdrościłam im i przeczytałam. Zmęczyłam właściwie w nadziei, że może w pewnym momencie się rozkręci. Nic z tego, książka jest banalna do bólu, pretensjonalna i kiczowata.
          Niemniej jest zjawiskiem, spadkobierczynią twórczości Mniszkówny, spełnia dokładnie to samo zadanie i trafia w gusta tego samego targetu. Nie wiem tylko, czy nie ubliżam tym porównaniem naszej kultowej pisarce;) Ja w każdym razie nie mogę zrozumieć fenomenu, który sprawił, że moje koleżanki łkały i piały z zachwytu nad głębią i urodą tej książki.
          • melisa.1 Re: Samotność w Sieci 08.09.11, 15:57
            Tez się podpisuję pod komantarzem Hawy. A już termoforek w kształcie serca to mnie powalił na łopatki...(kto czytał, wie o czym mowa..)
            • Gość: kocisko Re: Samotność w Sieci IP: *.net.autocom.pl 08.09.11, 23:17
              Podpisuję się wszystkimi palcami ! A co najśmieszniejsze , książki w ogóle nie miałam w rękach - kilka lat czemu była czytana na antenie Radia Kraków i już po kilku pierwszych odcinkach wiedziałam , że nie mam ochoty jej czytać .Zniechęciło mnie to również do innych powieści J. L.Wiśniewskiego , chociaz z zainteresowanie śledziłam jego felietony w "Pani''- tu zgadzam sie z wcześniejszą przedmówczynią ze autor potrafi pisać , ale kasa jest ważniejsza ...
          • gazeta_mi_placi Re: Samotność w Sieci 14.09.11, 16:16
            W dodatku autor miał dziwne zainteresowanie kwestiami miesiączki, widać że kręcił go ten temat.... He he....
            • qw994 Re: Samotność w Sieci 14.09.11, 20:58
              Poważnie? Obrzydliwość.
    • diablica_diabla Ksiazki tego autora... 08.09.11, 21:36
      sa poprsotu rewelacyjne. Samotnosc w sieci przeczytalam w jeden wieczor, rano miala oczy na zapalki..... Teraz czytam juz 5 jego ksiazke (wypozyczylam wszystkie) i czytam. Polecam
    • zjarany_krasnal Re: Samotność w Sieci 12.09.11, 19:23
      z perspektywy czasu ta ksiązka wydaje mi się trochę tandetna, aczkolwiek czytając ją 8 lat temu bardzo mi się podobała; chociaż pewnie wpływ na ten aktualny negatywny jej odbiór miał słaby jak cholera film na jej podstawie.
      • eri22 Re: Samotność w Sieci 12.09.11, 21:35
        tandeta dla ludzi bez fantazji i polotu
        • zjarany_krasnal Re: Samotność w Sieci 12.09.11, 21:51
          eri22 napisała:

> tandeta dla ludzi bez fantazji i polotu

no nie chciałem być tak dosłowny, ale rację masz :)
    • gazeta_mi_placi Re: Samotność w Sieci 14.09.11, 16:14
      Dla mnie to nieco bardziej ambitne od innych romansidło, ale jednak romansidło a nie powieść ambitna.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka