Dodaj do ulubionych

Filary Ziemi

IP: *.30.54.52.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.06.12, 14:03
Już dawno nic mnie tak nie porwało jak Filary Ziemi Kena Foletta, teraz czytam Świat bez końca. Jestem kompletnie otumaniona tymi książkami. Nie mogę spać, bo myślę o 2 w nocy, czy nie wstać i nie czytać dalej. Strasznie wciągają. Przejrzałam pozostałe tytuły tego autora i jestem nieco rozczarowana, bo wydaje się że to już zupełnie inna tematyka niż te dwie. Ale może warto? Powiedzcie czy pozostałe książki Folletta też są takie dobre. Co jeszcze polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: BrnXB Re: Filary Ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.12, 09:41
      Follett tworzy głównie kryminały/powieści akcji, a w tym nie gustuje. Poza powieścią szpiegowską "Igła", gdzieś czytałem, że to jego pierwszy tytuł który odniósł sukces.

Na pewno - obok rewelacyjnych "Filarów" i "Świata bez końca" - warto sprawdzić jego najnowszą trylogię, tom 1 "Upadek gigantów" o I wojnie światowej i rewolucji w Rosji czyta się świetnie.

Natomiast - skoro spodobał Ci się klimat powieści z fabułą w dawanych wiekach, to polecam takie książki jeszcze, bardzo wciągające :

"Egipcjanin Sinuhe" Mika Waltari, "Medicus" Noah Gordon
    • karrika Re: Filary Ziemi 13.06.12, 10:33
      Igła i Na skrzydłach orłów - to moje ulubione. Ta druga z 1 zł na allegro :)
    • karrika Re: Filary Ziemi 13.06.12, 10:36
      Jeszcze Wejść między lwy - czyta się super.
    • Gość: gaudencja Re: Filary Ziemi IP: *.180.84.224.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.06.12, 19:29
      Egipcjanin Sinuhe to jedna z moich ulubionych książek, ale Medicusa nie czytałam. Chętnie go sprawdzę. Dzięki.
    • Gość: Klio Re: Filary Ziemi IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.12, 20:18
      Bardzo podobała mi się "Niebezpieczną fortuna" Folletta - powieść historyczno-przygodowa o miłości, pieniądzach i zemście osadzona w realiach wiktoriańskiej Anglii.
      "Igła" to zupełnie inny świat, ale też świetna.
      Polecam zatem obie. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka