Dodaj do ulubionych

Książka o gejszach

IP: *.9.175.181.ng.pl 22.06.12, 22:09
Czy możecie polecić mi jakąś ciekawą książkę o gejszach? Nie chodzi mi o suche fakty , tylko o jakąś barwną powieść, w której można wczuć się w życie słynnych gejsz, przeżywać wraz z nimi trudy i radości tego specyficznego zawodu itp. Na rynku jest sporo powieści na ten temat ("Gejsza z Gion", "Gejsza" Dalby, "Wyznania gejszy", "Blond gejsza" , "Biała gejsza) itp. Polećcie proszę najlepszą!
Obserwuj wątek
    • malgga Najlepsza jest "Gejsza z Gion" Iwasaki Mineko 23.06.12, 15:17
      Najlepszą książką z tych, które wymieniłaś to "Gejsza z Gion" Iwasaki Mineko. Są to wspomnienia kobiety, która była prawdziwą japońską gejszą.

Wcześniej udzieliła wywiadu Arthurowi Goldenowi, autorowi "Wyznań gejszy", który jej relację wykorzystał do własnych celów i przekształcił tak, aby się sprzedawała wśród zachodnich czytelników, często niestety ubarwiając powieść nieprawdziwymi rzeczami.

Dlatego właśnie Iwasaki Mineko, kiedy zorientowała się jak zafałszowano jej wspomnienia, postanowiła wydać swoją historię.

Wszystko to wiem z recenzji czytelników na www.amazon.com
      • Gość: Fanti Re: Najlepsza jest "Gejsza z Gion" Iwasaki Mineko IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 16:52
        Zdecydowanie polecam także "Gejsza z Gion"
        Zapraszam także na gejsza.ucoz.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka