Gość: ~FIZYK NAJLEPSZE !!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.08.04, 21:13 JACKSON DAVID - ELEKTRODYNAMIKA KLASYCZNA (CALOSC) J. CORMEN - WPROWADZENIE DO ALGORYTMOW ORAZ 'BERKLEYOWSKI' KURS FIZYKI. SUPER!!!! KAZDA PROZA WYMIĘKA........ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryske Milosc w czasach zarazy IP: *.telia.com 13.08.04, 22:08 Marqueza. Przepiekna historia milosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beta Narnia! IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.08.04, 22:59 Opowieści z Narni oraz inne C S Lewisa, Moje drzewko pomarańczowe J Vasconselosa, Kwartet Aleksandryjski A. Durrella, Wyżej podnieście strop, cieśle J. Salingera, Lalka B. Prusa, Szkice piórkiem A. Bobkowskiego, A jak królem, a jak katem będziesz T. Nowaka Zbyt głośna samotność B. Hrabala, Piotruś L. Lipskiego. Tchórze J. Skvorecky'ego Odpowiedz Link Zgłoś
wittmann44 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 13.08.04, 22:58 "Kompania braci" ("Band of Brothers") Stephena E. Ambrosea. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moni402 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:42 po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi chcę się dołączyć do chóru fanów: Remarque'a, A. Perez-Reverta, W. Smitha, Samotności w sieci, cały Sienkiewicz ze szczególnym uwzględnienie QUO VADIS, Pan Tadeusz (śmiałam się do łez z romansu), Harry Potter. Ostatnio zachwyciła mnie "Udręka o ekstaza" o genialnym Michale Aniele. W gatunku literatury "lekkiej" czytam wszytko J. Grishama, A.Kavy i H. Cobena. Zawsze cztam o kobietach w krajach arabskich. WNIOSEK: nie ma to jak być Europejką. A tak swoją droga to ważne,że się czyta, a nie to co się czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
transsybir Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 14.08.04, 02:58 Mistrz i Malgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marocaine Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:01 racja racja!! mistrz i małgorzata to jedna z najlepszych książek w historii literatury!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.man.busko.pl 14.08.04, 10:29 "Alchemik", Paulp Coelho - bezwątpienia rewelacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 14:53 moim zdaniem coelho to grafoman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stecu23 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.krak.tke.pl 15.08.04, 10:07 Moim zdaniem coelho jest czytany jedynie przez emocjonalnych popaprańców, którzy zamiast uczuć mają w środku troty. Człowiek mający udane życie nie szuka projekcji uczuć w szmirowatych wypocinach. Świętej pamięci Miłosz określił go grafomanem pierwszej wody. Gdy słyszę, że ktoś przeżył katharsis po przeczytaniu "Alchemika" to pukam się w czoło i omijam go wielkim łukiem - szkoda czasu na zadawanie się z tak wyrafinowanym czytelnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Lesio - J. Chmielewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:42 Lesio - J. Chmielewska - najśmieszniejsza książka jaką znam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justymon Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.08.04, 11:16 1.Wszystkie ksiazki o Prowasji Petera Mayle - ja przy nich odpoczywam i przypominam sobie uroki jezyka francuskiego 2. 100 lat samotnosci - bezwzlednie fantastyczna 3. Beaty Pawlak Aniolek - niesamowite polaczenie zycia i smierci, bardzo nie chcialam jej przeczytac, balam sie jej, a teraz ja mam na polce z ulubionymi - wciaga i jest napiasana lekkim piorem! Odpowiedz Link Zgłoś
chill Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 14.08.04, 11:49 1.MISTRZ I MALGORZATA-Bulhakow 2.O MILOSCI I INNYCH DEMONACH-Marquez 3.NIESMIERTELNOSC-Kundera 4.DOM DZIENNY,DOM NOCNY-Tokarczuk 5.CZLOWIEK I SMIERC-Aries Oto moje najlepsze z najlepszych...pozdrawiam,wszystkich,ktorzy szukaja...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszechpolak Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.08.04, 14:06 main kampf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryske Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.telia.com 14.08.04, 15:16 Chyba zartujesz. Jesli nawet pomine temat (czego oczywiscie nie mozna zrobic) to pozostaje tylko beznadziejna lektura beznadziejnego autora. To jest po prostu nudna ksiazka napisana bardzo slabym jezykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marli Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.rene.com.pl / *.rene.com.pl 14.08.04, 17:38 Wodnikowe wzgórze Richarda Adamsa Nie potrafię uzasadnić wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
moniqacz Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 14.08.04, 18:03 Najpiękniejsz książka jaką przeczytałam to Idiota Dostojewskiego. Mnie rzuciła na kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blusik Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.net.autocom.pl 14.08.04, 18:56 "Czarodziejska Góra" Manna Odpowiedz Link Zgłoś
zalotnica Re: "Cale zdanie nieboszczyka" J. Chmielewskiej... 14.08.04, 19:28 ...jesli chodzi o rozrywke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlotte Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.vig.bostream.se 14.08.04, 19:36 Kosinski "Malowany ptak". Kultowa. Wstrzasajaca. Nie do zapomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kryske Kosinski IP: *.telia.com 15.08.04, 08:44 jest doskonaly. Malowany ptak oczywiscie. Szkoda, ze Siedlecka tak zmieszala Kosinskiego z blotem. Nie mogl juz sie bronic, bo ksiazka wyszla po jego smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewiczka Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.08.04, 20:36 Pustynia Tatarów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 217.153.29.* 15.08.04, 11:25 Dla tych, co mają nie tylko jedną ulubioną książkę polecam portal www. biblionetka.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacpi Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 15.08.04, 13:02 Jiddu Krishnamurti: cokolwiek. SEDNO ŻYCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eFi Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 81.210.115.* 15.08.04, 13:44 1."Madame" A.Libery za piekną historię o miłości i mądrości. 2."Szus" I. Shaw za "dojrzewanie" bohatera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiryla Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.un.minsk.by / 195.50.12.* 15.08.04, 18:37 Sklepy cynamonowe-Bruno Schulz Les Mots et les Choses-Michel Foucault Rayuela-Julio Cortazar Contingency, irony, and solidarity-Richard Rorty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minetu "Ja Klaudiusz " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:13 Ja Klau KLau KLaudiusz- na wakacje..w czasie Olimpiady...mozna porównac jakie igrzyska sprawiali sobie rzymscy pół-bogowie Odpowiedz Link Zgłoś
marutka Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 20.08.04, 13:15 A co powiecie na senny i kipiący od cudownych opisów świat Brunona Schulz'a. Dla mnie "Sklepy cynamonowe" to obłęd w pozytywnym tego słowa znaczeniu!!! No i trochę z innej beczki " Ziemia Planeta Ludzi" Exuperego!!!WSPANIAŁA APOTEOZA ŻYCIA, RODZINY, PRZYJAŻNI I ZDROWEJ NIE POZBAWIONEJ FANTAZJII ODPOWIEDZIALNOŚCI!!!! Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytadlo Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:53 Walhalla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.08.04, 18:56 1.Pzeminelo z wiatrem 2.opowiadania Iwaszkiewicza 3.Milosc w czasach zarazy 4.Egipcjanin Sinuhe 5.Rok 1984-GENIALNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justyna Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.08.04, 19:00 I jeszcze "Maria i Magdalena" M.Samozwaniec,o zyciu jej i jej siostry M.Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej,a takze calej rodziny Kossakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 62.233.169.* 20.08.04, 22:04 Ej, nie mieszajcie Coelho z błotem...jesli komuś jego książki się podobają lub/i pomagają, to tylko trzeba się cieszyć, bo analfabetów w Polsce mamy dużo. "ALchemik", "Pielgrzym", czy też inne książki Coelho nie umywają się do moich ukochanych dzieł("Zbrodnia i kara", "Komu bije dzwon", "Gra w klasy", "Dżuma", "Mistrz i Małgorzata", "Pasja życia"(chyba wszystko, co o van Goghu by nmie zachwyciło=D), "Życie Pi", "Disgrace" i inne), ale podobały mi się. Moje życie nie przewróciło się do gry nogami po przeczytaniu "Weroniki...", ale szanuję autora i książkę. Lektur jest tak wiele, że życia nie starczy na przeczytanie wszystkich...niestety:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.nas1.fayetteville1.nc.us.da.qwest.net 21.08.04, 03:52 KOSMOS - w. Gombrowicza ksiazka kosmiczna , fascynujace wejscie "za kulisy swiata", zacheca do myslenia i zmusza do poszukiwan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suel Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 217.153.49.* 25.08.04, 14:05 D.Terakowska "ONO", "POCZWARKA" "SPADAJĄCE ANIOŁY" za pokazanie tego co w życiu jest najważniejsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janis Tam gdzie spadają anioły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 15:44 ...Doroty Terakowskiej(Ś.P.)Świetna książka, może nie tyle religijna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oga Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 16:01 "Półbrat" L.S. Christensen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kirby Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.08.04, 17:50 Wszystkie opowiadania Kilgore'a Trout'a. Bez wyjatkow. Odpowiedz Link Zgłoś