Dodaj do ulubionych

Najlepsza książka jaką czytaliście.

• Gość: ~FIZYK NAJLEPSZE !!!! IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 13.08.04, 21:13
      JACKSON DAVID - ELEKTRODYNAMIKA KLASYCZNA (CALOSC)
      J. CORMEN - WPROWADZENIE DO ALGORYTMOW
      ORAZ 'BERKLEYOWSKI' KURS FIZYKI.
      SUPER!!!! KAZDA PROZA WYMIĘKA........ :-)
    • Gość: Kryske Milosc w czasach zarazy IP: *.telia.com 13.08.04, 22:08
      Marqueza. Przepiekna historia milosci.
      • Gość: beta Narnia! IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.08.04, 22:59
        Opowieści z Narni oraz inne C S Lewisa,
        Moje drzewko pomarańczowe J Vasconselosa,
        Kwartet Aleksandryjski A. Durrella,
        Wyżej podnieście strop, cieśle J. Salingera,
        Lalka B. Prusa,
        Szkice piórkiem A. Bobkowskiego,
        A jak królem, a jak katem będziesz T. Nowaka
        Zbyt głośna samotność B. Hrabala,
        Piotruś L. Lipskiego.
        Tchórze J. Skvorecky'ego

• wittmann44 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 13.08.04, 22:58
      "Kompania braci" ("Band of Brothers") Stephena E. Ambrosea.
      • Gość: moni402 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:42
        po przeczytaniu wszystkich wypowiedzi chcę się dołączyć do chóru fanów:
        Remarque'a, A. Perez-Reverta, W. Smitha, Samotności w sieci, cały Sienkiewicz
        ze szczególnym uwzględnienie QUO VADIS, Pan Tadeusz (śmiałam się do łez z
        romansu), Harry Potter.
        Ostatnio zachwyciła mnie "Udręka o ekstaza" o genialnym Michale Aniele.
        W gatunku literatury "lekkiej" czytam wszytko J. Grishama, A.Kavy i H. Cobena.
        Zawsze cztam o kobietach w krajach arabskich. WNIOSEK: nie ma to jak być
        Europejką.

A tak swoją droga to ważne,że się czyta, a nie to co się czyta...
    • transsybir Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 14.08.04, 02:58
      Mistrz i Malgorzata
      • Gość: marocaine Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:01
        racja racja!! mistrz i małgorzata to jedna z najlepszych książek w historii
        literatury!!
    • Gość: igor Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.man.busko.pl 14.08.04, 10:29
      "Alchemik", Paulp Coelho - bezwątpienia rewelacyjna
      • Gość: 44 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 14:53
        moim zdaniem coelho to grafoman
        • Gość: stecu23 Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.krak.tke.pl 15.08.04, 10:07
          Moim zdaniem coelho jest czytany jedynie przez emocjonalnych popaprańców, którzy
          zamiast uczuć mają w środku troty. Człowiek mający udane życie nie szuka
          projekcji uczuć w szmirowatych wypocinach. Świętej pamięci Miłosz określił go
          grafomanem pierwszej wody.

Gdy słyszę, że ktoś przeżył katharsis po przeczytaniu "Alchemika" to pukam się w
          czoło i omijam go wielkim łukiem - szkoda czasu na zadawanie się z tak
          wyrafinowanym czytelnikiem.
    • Gość: gość Lesio - J. Chmielewska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 10:42
      Lesio - J. Chmielewska - najśmieszniejsza książka jaką znam
    • Gość: justymon Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.08.04, 11:16
      1.Wszystkie ksiazki o Prowasji Petera Mayle - ja przy nich odpoczywam i
      przypominam sobie uroki jezyka francuskiego
      2. 100 lat samotnosci - bezwzlednie fantastyczna
      3. Beaty Pawlak Aniolek - niesamowite polaczenie zycia i smierci, bardzo nie
      chcialam jej przeczytac, balam sie jej, a teraz ja mam na polce z ulubionymi -
      wciaga i jest napiasana lekkim piorem!
    • chill Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 14.08.04, 11:49
      1.MISTRZ I MALGORZATA-Bulhakow
      2.O MILOSCI I INNYCH DEMONACH-Marquez
      3.NIESMIERTELNOSC-Kundera
      4.DOM DZIENNY,DOM NOCNY-Tokarczuk
      5.CZLOWIEK I SMIERC-Aries

Oto moje najlepsze z najlepszych...pozdrawiam,wszystkich,ktorzy szukaja...:)
    • Gość: wszechpolak Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.08.04, 14:06
      main kampf
      • Gość: Kryske Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.telia.com 14.08.04, 15:16
        Chyba zartujesz. Jesli nawet pomine temat (czego oczywiscie nie mozna zrobic)
        to pozostaje tylko beznadziejna lektura beznadziejnego autora. To jest po
        prostu nudna ksiazka napisana bardzo slabym jezykiem.
    • Gość: Marli Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.rene.com.pl / *.rene.com.pl 14.08.04, 17:38
      Wodnikowe wzgórze Richarda Adamsa
      Nie potrafię uzasadnić wyboru
    • moniqacz Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 14.08.04, 18:03
      Najpiękniejsz książka jaką przeczytałam to Idiota Dostojewskiego. Mnie rzuciła
      na kolana.
    • Gość: blusik Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.net.autocom.pl 14.08.04, 18:56
      "Czarodziejska Góra" Manna
    • zalotnica Re: "Cale zdanie nieboszczyka" J. Chmielewskiej... 14.08.04, 19:28
      ...jesli chodzi o rozrywke.
    • Gość: Charlotte Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.vig.bostream.se 14.08.04, 19:36
      Kosinski "Malowany ptak". Kultowa. Wstrzasajaca. Nie do zapomnienia.
      • Gość: Kryske Kosinski IP: *.telia.com 15.08.04, 08:44
        jest doskonaly. Malowany ptak oczywiscie. Szkoda, ze Siedlecka tak zmieszala
        Kosinskiego z blotem. Nie mogl juz sie bronic, bo ksiazka wyszla po jego
        smierci.
    • Gość: ewiczka Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.telpol.net.pl / *.telpol.net.pl 14.08.04, 20:36
      Pustynia Tatarów
      • Gość: Gosia Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 217.153.29.* 15.08.04, 11:25
        Dla tych, co mają nie tylko jedną ulubioną książkę polecam portal www.
        biblionetka.pl
    • jacpi Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 15.08.04, 13:02
      Jiddu Krishnamurti: cokolwiek. SEDNO ŻYCIA.
    • Gość: eFi Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 81.210.115.* 15.08.04, 13:44
      1."Madame" A.Libery za piekną historię o miłości i mądrości.
      2."Szus" I. Shaw za "dojrzewanie" bohatera
      • Gość: kiryla Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.un.minsk.by / 195.50.12.* 15.08.04, 18:37
        Sklepy cynamonowe-Bruno Schulz
        Les Mots et les Choses-Michel Foucault
        Rayuela-Julio Cortazar
        Contingency, irony, and solidarity-Richard Rorty
        • Gość: minetu "Ja Klaudiusz " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 21:13
          Ja Klau KLau KLaudiusz- na wakacje..w czasie Olimpiady...mozna porównac jakie
          igrzyska sprawiali sobie rzymscy pół-bogowie
    • marutka Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. 20.08.04, 13:15
      A co powiecie na senny i kipiący od cudownych opisów świat Brunona Schulz'a.
      Dla mnie "Sklepy cynamonowe" to obłęd w pozytywnym tego słowa znaczeniu!!!
      No i trochę z innej beczki " Ziemia Planeta Ludzi" Exuperego!!!WSPANIAŁA
      APOTEOZA ŻYCIA, RODZINY, PRZYJAŻNI I ZDROWEJ NIE POZBAWIONEJ FANTAZJII
      ODPOWIEDZIALNOŚCI!!!!
      Pozdrowionka
    • Gość: czytadlo Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.04, 14:53
      Walhalla
      • Gość: justyna Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.08.04, 18:56
        1.Pzeminelo z wiatrem
        2.opowiadania Iwaszkiewicza
        3.Milosc w czasach zarazy
        4.Egipcjanin Sinuhe
        5.Rok 1984-GENIALNE
    • Gość: justyna Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 20.08.04, 19:00
      I jeszcze "Maria i Magdalena" M.Samozwaniec,o zyciu jej i jej siostry
      M.Pawlikowskiej-Jasnorzewskiej,a takze calej rodziny Kossakow
      • Gość: Ewa Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 62.233.169.* 20.08.04, 22:04
        Ej, nie mieszajcie Coelho z błotem...jesli komuś jego książki się podobają
        lub/i pomagają, to tylko trzeba się cieszyć, bo analfabetów w Polsce mamy
        dużo. "ALchemik", "Pielgrzym", czy też inne książki Coelho nie umywają się do
        moich ukochanych dzieł("Zbrodnia i kara", "Komu bije dzwon", "Gra w
        klasy", "Dżuma", "Mistrz i Małgorzata", "Pasja życia"(chyba wszystko, co o van
        Goghu by nmie zachwyciło=D), "Życie Pi", "Disgrace" i inne), ale podobały mi
        się. Moje życie nie przewróciło się do gry nogami po
        przeczytaniu "Weroniki...", ale szanuję autora i książkę. Lektur jest tak
        wiele, że życia nie starczy na przeczytanie wszystkich...niestety:-)
    • Gość: stefan Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.nas1.fayetteville1.nc.us.da.qwest.net 21.08.04, 03:52
      KOSMOS - w. Gombrowicza

ksiazka kosmiczna , fascynujace wejscie "za kulisy swiata", zacheca do myslenia
      i zmusza do poszukiwan
      • Gość: suel Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: 217.153.49.* 25.08.04, 14:05
        D.Terakowska "ONO", "POCZWARKA" "SPADAJĄCE ANIOŁY"
        za pokazanie tego co w życiu jest najważniejsze...
    • Gość: Janis Tam gdzie spadają anioły... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 15:44
      ...Doroty Terakowskiej(Ś.P.)Świetna książka, może nie tyle religijna...
    • Gość: Oga Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.04, 16:01
      "Półbrat" L.S. Christensen
    • Gość: Nina Wszystkie książki Singera IP: *.chello.pl 28.08.04, 18:19
    • Gość: Kirby Re: Najlepsza książka jaką czytaliście. IP: *.kom / *.kom-net.pl 29.08.04, 17:50
      Wszystkie opowiadania Kilgore'a Trout'a. Bez wyjatkow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka