Dodaj do ulubionych

kto nie kupił ebook readera - niech rzuci okiem

08.02.13, 17:07
Test najnowszego Kindla z oświetleniem
warto przeczytać:
swiatczytnikow.pl/test-kindle-paperwhite-czesc-i-oswietlenie-kiedy-sie-przydaje-i-jak-go-uzywac/
Pozdrawiam
jeep
Obserwuj wątek
    • eeela Re: kto nie kupił ebook readera - niech rzuci oki 08.02.13, 19:27
      Jeep, ja wiem że tyś entuzjasta, nie marketingowiec, ale staraj się chociaż unikać marketingowej frazeologii, bo będę musiała ciąć. Na razie ostrzeżenie na przyszłość.
      • nchyb Re: kto nie kupił ebook readera - niech rzuci oki 09.02.13, 07:00
        a ja muszę przyznać, ze mnie trochę męczy takie nachalne reklamowanie.
        Mam takie odczucia, jakby na forum o muzyce ktoś namietnie reklamował jakiś sprzęt do jej odtwarzania...
        a przyznaję, ze dla mnie ważniejsza muzyka i treść ksiażek, niż forma ich udostępnienia...
        i o ile rozumiem pytania o działanie, sposób użycia, itp, o tyle juz to reklamowanie i przekonywnie do tej jednej formy - dla mnie jest nieco męczące i nie na miejscu...
    • technozdzich Re: kto nie kupił ebook readera - niech rzuci oki 09.02.13, 11:01
      ogólnie czytnik jest kiepski, a dodatkowo jest problem z ceną i książkami na niego, prócz tego to co napisali wyżej użytkownicy
      • eeela Re: kto nie kupił ebook readera - niech rzuci oki 09.02.13, 13:36
        O modelu się nie wypowiadam. Sama używam już drugiego kindla (ale inne modele) i owszem, należę do wielbicieli sprzętu. Problemów z dostępem do książek w odpowiednim formacie też już większych nie ma.

Ale jednak proponowałabym, żeby do dzielenia się sprzętowymi nowinkami używać istniejących już wątków, a nie mnożyć nowe.
        • jeepwdyzlu Re: kto nie kupił ebook readera - niech rzuci oki 09.02.13, 15:59
          a dodatkowo jest problem z ceną i książkami na niego,
          ---------
          ciekawe eela że nie reagujesz na taki bzdet
          jaki jest problem z ebookami na kindla?
          MOBI ta standard w polskich księgarniach
          WSZYSTKICH!
          jeep
          • eeela Re: kto nie kupił ebook readera - niech rzuci oki 09.02.13, 17:21
            Przecież wyraźnie napisałam, że problemów z dostępem do odpowiednich formatów nie ma. Co jeszcze miałam napisać? Apage Satanas?
          • rzymianin.w.ogrodzie Re: kto nie kupił ebook readera - niech rzuci oki 09.02.13, 21:29
            jeepwdyzlu napisał:

ciekawe eela że nie reagujesz na taki bzdet
            [...]
            MOBI ta standard w polskich księgarniach
            WSZYSTKICH!

Kłamiesz.
            Tu masz księgarnię nie udostępniającą książek w formacie MOBI.

Normalnie nie reaguję na grafomańskie posty pisane prymitywnym wręcz językiem, intelektualnie obrażające wręcz czytelników, emocjonalnie (wręcz) kłamliwe. Pisane najwyraźniej przez najprymitywniejsze kaleki kulturowe.

No ale skoro sam oczekujesz reakcji na bzdety.

Aha - kupowanie książek to nie to samo, co ich czytanie. Co polecam łaskawej rozwadze.
    • jeepwdyzlu smutne wałki 09.02.13, 15:58
      całkowicie się mylicie
      co reklamuję?
      kindla?
      i amazon mi płaci?
      nchyb napisz wprost

"ostrzeżenie" ?
      co wy wyprawiacie dziewczyny?
      zamiast ludzi zachęcać do sięgnięcia po nowe media
      robcie tu obstrukcję
      aha - żeby nie było - mam księgozbiór kilka tysięcy sztuk i miesięcznie kupuję kilkadziesiąt pozycji papierowych
      CO ZATEM MI IMPUTUJECIE???
      jeep
      • nchyb Re: smutne wałki 09.02.13, 16:48
        piszę więc wprost:
        na forum o muzyce pisuje o tym, czym urzeka mnie Addagio Albioniego i dlaczego Requiem Mozarta brzmiało w katedrze całkiem inaczej niż w starym teatrze muzycznym w Szczecinie w Zamku. Ale nie będę dyskutować o wyższości ipada nad poczciwą mp3-ką przy odsłuchiwaniu tegoż. Podobnie jak mogę dyskutować nad wyższością poszczególnych lektorów przy audiobookach Agathy Christie, ale już nie uważam za właściwe rozprawiania nad poszczególnymi odtwarzaczami, dzięki którym w drodze tychże audiobooków mozna słuchać.

Czyli, owszem, cieszę się, ze jest więcej niż jeden sposób - by poznawać najróżniejsze książi, ale częste wtrącanie informacji o propagowanym przez ciebie sposobie, czyli czytnikach - zwyczajnie nie pasuje mi. I tyle. Ja nie mówię, a raczej nie piszę - nic o forumowych zasadach i regulaminach, tylko zwyczajnie i wprost piszę, ze mnie to męczy. Zdecydowanie bardziej od ciągłego powtarzania, jak to polskie czytelnictwo pada na pysk.

Czy takie wyjaśnienia ci wystarczą? Ty oczywiście możesz mieć swoje zdanie i być przekonanym o wyższości poznawania ksiażek dzięki różnego typu czytnikom, ale czy musisz tworzyć wątki o poszczególnych ich rodzajach itp? W jakim celu?
        Zrozumiale wyraziłam swoje zdanie na temat?
        Pozdrawiam
      • eeela Re: smutne wałki 09.02.13, 17:20
        To ja ze swojej strony:

Niczego ci nie imputuję, wiem, że nie zarabiasz na reklamie czytników. Ale regulamin forum nie może być stosowany wybiórczo. Treści reklamowe to treści reklamowe, koniec, kropka.

Twoje entuzjastyczne posty oraz ich częstotliwość przybierają formę identyczną z marketingiem, i jako moderator nie mogę na to patrzeć przez palce tylko dlatego, że jesteś stałym forumowiczem i wiem, że nie zarabiasz na reklamie. Cóż z tego, że nie zarabiasz, jak rezultat na forum (wysyp wątków sprzętowych) jest taki sam.

Dlatego proszę, abyś korzystał z istniejących wątków, ewentualnie założył wątek "nowinki sprzętowe" i tam wrzucał swoje linki. To nie jest obstrukcja. Jestem odpowiedzialna za porządek na forum i tego porządku będę pilnować.
        • jeepwdyzlu @eela i nchyb 09.02.13, 18:56
          @eela
          przyjąłęm do wiadomości
          @nchyb
          nie będę Cię więcej męczył

jeep
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka