maniaczytania 01.08.13, 10:37 U mnie na tapecie: - "Wyznaje" Cabre (ale to pewnie troche potrwa) - "Siostrzyca" J. Hardinga - "Sekretne zycie Rudolfa Hessa" i zeby nie bylo tak calkiem powaznie - "Hamish Macbeth i smierc plotkary" M.C. Beaton Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mw Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 17:52 -"Wyznaje" Cabre :) już leży na szafce nocnej; - Człowiek w Poszukiwaniu Sensu Frankl Viktor E. ( nie mogę się doczekać, jutro odbieram z księgarni - czytał ktoś? jakie wrażenia?) Odpowiedz Link Zgłoś
zooba Re: co czytamy w sierpniu? 01.08.13, 20:45 Ja czytałam bardzo niedawno, chętnie porozmawiam, ale nie chcę psuć czytania. Napiszę tyle, że warto, chociaż (a może właśnie z tego powodu, że) nie jest to typowa literatura obozowa. Cabre też czytałam ale tez poczekam z opinią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.13, 21:23 wiem, że książka traktuje o doświadczeniach obozowych, niemniej kupiłam skuszona opinią książki psychologicznej..... Cabre ciut mnie zaskoczył objętością, to jest powieść jednowątkowa?? Odpowiedz Link Zgłoś
zooba Re: co czytamy w sierpniu? 02.08.13, 09:49 Wielowątkowa, zdecydowanie wielowątkowa. Frankl rzeczywiście bardziej jest książka psychologiczną, jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowa_kawa Re: co czytamy w sierpniu? 04.08.13, 15:39 Co do Frankla nie mogłam przebrnąć, jedna z niewielu jakie prawie przeczytałam, a byłam bardzo pozytywnie nastawiona do tej książki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.13, 19:21 właśnie kończę Frankla i ............nic, pisanina jak pisanina, naprawdę nie widzę w tej książce nic odkrywczego ani rewolucyjnego; nie odnoszę się oczywiście do faktów historycznych tam opisanych a do, jakoby odkrywczych, tez psychologicznych tam przedstawionych; Odpowiedz Link Zgłoś
dziku.grodowy Re: co czytamy w sierpniu? 20.08.13, 08:12 "Incydent na Rigi Prime" - już wylądował na czytniku, dziś kupuję "Ubika" mistrza Dick'a i będzie wieeeelkie czytanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: co czytamy w sierpniu? 01.08.13, 19:36 Wykańczam z dużą przyjemnością "20.000 mil podmorskiej żeglugi" :))) (tego Verne'a akurat nigdy nie czytałem). W kolejce czeka "Atlas chmur". Tyle dla przyjemności. A zawodowo czeka mnie dużo włoskiego faszyzmu :/ Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: co czytamy w sierpniu? 01.08.13, 20:41 Powtórzyłam sobie angielskie tłumaczenie "Krwi Elfów" Sapkowskiego, a teraz kawałeczkami do poduszki leci kolejny tom, który niedawno wyszedł. Stanowcza większość mojego czytelnictwa jest ostatnio pracowa, i zanosi się, że długo tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: co czytamy w sierpniu? 01.08.13, 21:00 Wczoraj zaczęłam "Mecz" P. Bojarskiego, planuję też "Piątą aleją" M. Puzo. Odpowiedz Link Zgłoś
aniita Re: co czytamy w sierpniu? 01.08.13, 21:12 A ja się zabrałam za "2666" R. Bolano; przeczytałam dopiero jakieś 100 stron; za mało, by wyrazić opinię... Powiem tyle, że w warstwie fabularnej na razie jakoś mniej zawiłe, niż oczekiwałam; czyta się nieźle, acz bez fajerwerków. No, może z przebłyskami (opowieść sfrustrowanego producenta kubeczków mi się podobała). Odpowiedz Link Zgłoś
tekla.ja Re: co czytamy w sierpniu? 01.08.13, 21:24 "Atlas zbuntowany" poza tym TYLKO wiersze - dobre, złe, znane, nowe....rózne, różniste.. w koncu lato, urlop....i w ogóle tak jakos mnie "naszło" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: co czytamy w sierpniu? 06.08.13, 09:19 U mnie też pracowo głównie - choć to też cieszy;) A poza pracowo - książkę o Napoleonie, która mi trochę zajmie, bo w języku dla mnie obcym;) Odpowiedz Link Zgłoś
f.l.y Re: co czytamy w sierpniu? 06.08.13, 11:18 w sierpniu przeczytam kilka książek literatury babskiej, lekkiej i przyjemnej - polskich autorek współczesnych... Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: co czytamy w sierpniu? 06.08.13, 11:31 Czyli?:) Ja skończę Jamesa, bo miałam przerwę na Piaskową Górę, Chmurdalię (Bator) i Kieszonkowy atlas kobiet (Chutnik), a także książkę o interseksualności. Poza tym, jeszcze jeden Henry James i w sumie to nie wiem. Widziałam książkę o Engelsie i mnie kusi, kusi. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: co czytamy w sierpniu? 06.08.13, 20:55 > U mnie też pracowo głównie - choć to też cieszy;) Cieszy, to fakt, ale na forum nie ma się jak chwalić ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: co czytamy w sierpniu? 07.08.13, 11:14 To pochwal się, co pracowo czytasz;) Mi zaiponujesz;) Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: co czytamy w sierpniu? 07.08.13, 18:32 No właśnie nie mam jak, bo pracowo czytam po kilkanaście rzeczy naraz, i to rzeczy zazwyczaj niedostępne po polsku, więc chwalenie się nimi tu na forum byłoby po prostu nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: co czytamy w sierpniu? 07.08.13, 19:36 A z czego piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: co czytamy w sierpniu? 07.08.13, 20:18 Zajmuję się historią średniowiecza w Irlandii. A poza tym studiuję archiwistykę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: co czytamy w sierpniu? 09.08.13, 01:04 W Irlandii!;)) Love! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: co czytamy w sierpniu? 02.08.13, 09:47 Po niezłym czytelniczo lipcu, zakończonym liźnięciem literatury brazylijskiej, wracam grzecznie do Mankella - wczoraj zaczęłam "Człowieka, który się uśmiechał". Odpowiedz Link Zgłoś
stella25b Re: co czytamy w sierpniu? 02.08.13, 10:15 Wczoraj nocna pora zaczelam czytac "Meandry kultury czyli galimatias nie tylko krakowski" Michala Rozka. Wciaga, oj wciaga ta ksiazka zwlaszcza kogos, kogo interesuje historia. Nastepna w kolejce czekajaca to biografia Wintsona Churchilla piora Sebastiana Haffnera. Odpowiedz Link Zgłoś
chiara76 Re: co czytamy w sierpniu? 02.08.13, 11:01 ja niestety, męczę, "Turnus" Łubieńskiego... Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: co czytamy w sierpniu? 04.08.13, 00:24 Katarzyna Bonda-Florystka-polecam-pierwszy raz zetknełam się z z ta autorką-super!!!-powieść kryminalna,niczym nie ustępuje Camilli Lackberg-wciagająca historia-polecam i bede szukała innych jej książek.Nie miałam pojecia,że mamy takich swietnych autorów historii kryminalnych.polecam!!(dla czytelników lubiących długie historie-bonus w postaci ponad 600 str!) Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: co czytamy w sierpniu? 04.08.13, 10:23 włodzimierz iljicz lenin Włodzimierza Majakowskiego;) biały kruk wydany w nakładzie 7280 sztuk na stulecie urodzin wodza rewolucji;) plus notatki na mankietach Bułhakowa i szykuje się na Henry Jamesa trzeba uzupełniać swoją skromną wiedzę Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: co czytamy w sierpniu? 22.08.13, 21:12 Na którego Jamesa? Bo ja Ambasadorów już przemęczyłam, i jeszcze mam jedną przed sobą;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mliscie Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.13, 21:06 Nielegalni Severskiego - w lipcu zaczęłam i napisałam o tym w poprzednim wątku, ale właśnie przed chwilą skończyłam więc postanowiłam napisać i tu. Przyrzekam, ta książka jest świetna. Mam poczucie, że to coś w stylu Millenium (mam na myśli sposób pisania, toczenia się akcji, wielowątkowość), ale smaczku - przynajmniej w mojej ocenie - dodaje fakt, że to książka napisana przez byłego polskiego oficera wywiadu. I choć jest fikcją, to oddaje jakoś ducha IV RP, sposób myślenia niektórych, no i oczywiście kulisy pracy wywiadowczej. Bardzo polecam, czyta się świetnie i bardzo szybko choć to 800 stron. Zrobię sobie przerwę, żeby rozkoszować się jeszcze tym klimatem i sięgnę po Niewiernych (2 książka Severskiego), podobno jeszcze lepszą jak informują niektórzy. Odpowiedz Link Zgłoś
moleslaw Re: co czytamy w sierpniu? 05.08.13, 06:56 Tony Fitzjohn "Tańczący z lwami" świetna wciągająca książka o pracy mającej na celu przywracanie zwierząt naturalnemu środowisku i "Miedzianka historia znikania" dopiero zaczęłam ale zapowiada się bardzo ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
nioma Re: co czytamy w sierpniu? 05.08.13, 09:40 V część Lackberg. bardzo mi się spodobała ta pisarka. Kolejne tomy już czekają. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: co czytamy w sierpniu? 08.08.13, 19:48 Czytałam,ale uważam,że do Millenium,autorowi daleko,momentami nudnawa i ciezka,chociaż przyznaje -warto przeczytać. Czytam aktualnie Z.Miłoszewskiego po "Uwikłani""Ziarno prawdy"-super,b.mi się podoba głowny bohater prokurator Teodor Szacki,wątki psychologiczne swietnie narysowane i ciekawe spostrzezenia autora na rzeczywistosc-polecam,następny polski świetny autor powiesci sensacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.9.175.46.ng.pl 05.08.13, 13:32 Llosa "Szelmostwa niegrzecznej dziewczynki" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mliscie Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.dynamic.chello.pl 06.08.13, 20:45 "Ostatni tacy przyjaciele. Komeda,Hłasko,Niziński" Tomasza Lacha Odpowiedz Link Zgłoś
aderydy Re: "na fejsie 11.08.13, 06:12 z moim synem" J. Wiśniewskiego.... zabawna, inna, ciekawa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mw Re: "na fejsie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.13, 09:00 ble, nie przebrnęłam...tylko synuś i synuś no ile można Odpowiedz Link Zgłoś
moleslaw Re: "na fejsie 11.08.13, 09:24 Przeczytałam wspominaną wcześniej "Miedziankę" ( polecam) oraz Joe Alexa "Jesteś tylko diabłem" . Zaczynam "Panią na Czachticach" o Elżbiecie Batory zapowiada się ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mliscie Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.13, 20:45 Nazywam się Zacharski.Marian Zacharski Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Zdaję się na przypadek;) 12.08.13, 10:08 No i jak zwykle, pomimo planów, zdaję się na przypadek. Trafiłam na "Ja, Tituba, czarownica z Salem" Maryse Conde i jestem zachwycona. Seria z miotłą jest the best;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda do grzecznej dziewczynki IP: *.9.175.46.ng.pl 12.08.13, 10:55 A mogłabyś krótko uzasadnić swój zachwyt? bo przeglądałam ostatnio tę książkę w księgarni... Jakie inne z serii z miotłą polecasz? Ja lubię "100 butelek na ścianie" i "Vitę". Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: do grzecznej dziewczynki 12.08.13, 17:32 Książka daje wgląd w historię purytan i Salem z perspektywy czarnej kobiety (historia zainspirowana autentycznym zdarzeniem, autorka miejscami cytuje protokoły sądowe, ale pokrótce, nie ma długaśnych nudnych zapisów rozpraw). Nie jestem specjalistką w temacie purytan, choć trochę mnie interesuje, ale jakoś zwykle przedstawia się ich społeczność jako białą i kwestia niewolników jest pomijana, dlatego wg mnie to ciekawe spojrzenie na znaną historię. Książka jest w nurcie realizmu magicznego, trochę humoru, ironii, i potrafi poruszyć mieszanka, którą lubię. Do tego, dzięki współczesnemu językowi i innymi zabiegami związanymi z anachronizmami, skłania do rozmyślań nad dzisiejszą rzeczywistością. Polecam! A inne, które czytałam i polecam: Plebanek: "Przystupa", Anne Stridberg "Fakultet marzeń. Przyczynek do teorii seksualności." (o Valerie Solanas), Judy Budnitz "Gdybym Ci kiedyś powiedziała", z tego, co pamiętam teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: do grzecznej dziewczynki IP: *.9.175.46.ng.pl 12.08.13, 18:20 Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. "Gdybym ci kiedyś powiedziała" Budnitz mam nawet w domu, więc na pewno przeczytam to i Salem. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania seria z miotla 12.08.13, 18:26 Judy Budnitz nie byla w tej serii wydana ;) Ja czytalam wiele z tej serii i widze, ze jest ona jednak nierowna bardzo. Polecic moge: "Mapa milosci" Ahdaf Soueif, "Bol kamieni" Mileny Agus ("Poki rekin spi" tej autorki juz niekoniecznie), bardzo, bardzo - "Kamienie przodkow" Aminatty Forny, "Insekt" Claire Castillon, wspomniane juz "Sto butelek na scianie", "Mam lozko z racuchow", "Ja, Tituba czarownica z Salem" swietna! ; "Zupe z granatow" Marshy Mehran, "Milosc na marginesie" Yoko Ogawa, "Przypomnij mi" Eliny Hirvonen czy "Rio Bar" Ivany Sajko. Nie polecam - "Kazirodztwo" Christine Angot, Mian Mian (dwie ksiazki "Cukiereczki" i ""Panda Sex") oraz Haliny Pawlowskiej ("Dzieki za kazdy nowy ranek" i "Zdesperowane kobiety postepuja desperacko"). Jest jeszcze jedna, ktora przeczytalam "Mala Ikar" Helen Oyeyemi, ale trudno mi cokolwiek obiektywnie o niej napisac, bo bardzo 'osobiscie' ja odebralam. Nie czytalam zadnej ksiazki z tej serii napisanej przez polska autorke, w sumie nie wiem, dlaczego, ale jakos tak nieufnie podchodze ... Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: seria z miotla 12.08.13, 18:30 jakbys chciala troche wiecej o tych ksiazkach, to spora czesc z wymienionych jest opisana u mnie na blogu (link w sygnaturce), nie daje linkow, zeby nie byc posadzona o pozycjonowanie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: seria z miotla IP: *.9.175.46.ng.pl 12.08.13, 18:42 Super, dziękuję bardzo. W wolnej chwili zajrzę na blog. Ja czytałam z tej serii wspomnianą "Vitę" i "100 butelek na ścianie", a ponadto: "Taki piękny dzień", "Muzeum ciszy", "Czas czerwonych gór","Mam łóżko z racuchów", "Małą Ikar" (bardzo mi się podobała) i pewnie jeszcze coś, ale w tej chwili nie pamiętam. Bardzo lubię tę serię. Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: seria z miotla 12.08.13, 18:48 Spróbuj "Przystypę" Plebanek - taka ironiczna książka, trochę groteskowa, końcówka w stylu Mrożka;> Świat opisywany przez sprzątaczkę, prostą dziewczynę ze wsi - świat absurdu;> I bohaterka - Przystupa, taka baśniowa jest. A książka jest zabawna, mądra i zdecydowanie nie gniot żaden zy cukiereczek. Daj szansę Plebanek;) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: co czytamy w sierpniu? 12.08.13, 10:56 "Katedra Marii Panny w Paryżu", Wiktora Hugo. "Dama kameliowa", Aleksandra Dumasa (syna) "Piknik nad wiszącą skałą", Joan Lindsay Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka Re: co czytamy w sierpniu? 12.08.13, 13:53 jak na razie sierpień należy do Mo Yana "Obfitych piersi, pełnych bioder" - wspaniała lektura. Potem, dla odreagowania, wracam do kolejnych tomów przygód Jacka Reachera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda do zielonejkoniczynki IP: *.9.175.46.ng.pl 12.08.13, 16:33 Czy Ty również mogłabyś uzasadnić wspaniałosć "Obfitych piersi..."? czy jest to trudna i wymagająca lektura? bo też się "czaję" na tę powieść od dłuższego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka Re: do zielonejkoniczynki 13.08.13, 13:56 ja nie czytałam właściwie żadnych recenzji "Obfitych..." i czytam to "intuicyjnie" ;) Wydaje mi się, że w moim przypadku na takie książki musi być odpowiedni czas. Gdybym zabrała się za nią powiedzmy pół roku temu, pewnie rzuciłabym ją w kąt. Ale ostatnio nasyciłam się wszelkiej maści czytadłami-kryminałami i po takiej fazie zazwyczaj szukam czegoś ambitniejszego. Nie wydaje mi się, że jest to trudna książka (może ogarnięcie imion ;) ), ale jest napisana z pazurem, pięknym językiem, a wiele scen zapada w pamięć na długo (vide scena na polu + wrony - jeśli ktoś czytał na pewno tego nie zapomni) i dla mnie to tworzy jej wartość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: do zielonejkoniczynki IP: *.9.175.46.ng.pl 13.08.13, 16:14 Dziękuję. Właśnie kupiłam "Obfite piersi" w Empiku i niedługo zabieram się za czytanie;) Odpowiedz Link Zgłoś
gosiownik Re: do zielonejkoniczynki 13.08.13, 17:53 Juz prawie polowa sierpnia, a ja jeszcze sie nie dopisalam. W tym miesiacu czytam: "Wielki dzien" Struga "Muzyke plazy" Conroya "Imie wiatru" Rothfussa Kontynuuje rowniez "Archipelag Gulag" zaczety w poprzednim miesiacu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka Re: do zielonejkoniczynki 13.08.13, 17:54 To daj znać, jak wrażenia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyda Re: do zielonejkoniczynki IP: *.9.175.46.ng.pl 16.08.13, 19:51 Jak przeczytam, na pewno dam znać na tym forum;) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maniaczytania Re: co czytamy w sierpniu? 12.08.13, 18:28 maniaczytania napisała: > U mnie na tapecie: > - "Wyznaje" Cabre (ale to pewnie troche potrwa) > - "Siostrzyca" J. Hardinga > - "Sekretne zycie Rudolfa Hessa" > i zeby nie bylo tak calkiem powaznie - "Hamish Macbeth i smierc plotkary" M.C. Beaton Pierwsze trzy jeszcze czytam ;), ale w miedzyczasie przeczytalam dwie inne: "Ukryty" B. Wildsteina "Przypomnij mi" E. Hirvonen - seria z miotla Odpowiedz Link Zgłoś
tekla.ja Re: "Dzika droga" 13.08.13, 21:13 przeczytalam wywiad z autorką w sobotnich " Wysokich obcasach" i zaciekawila mnie ta jej podroz... Cheryl Strayed - Dzika droga"... przeczytamy, ocenimy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
studentkaolka Re: co czytamy w sierpniu? 14.08.13, 12:54 "Ciemno, prawie noc" Joanny Bator "Morfina" Szczepana Twardocha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mliscie Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 21:04 Hosseini "Tysiąc wspaniałych słońc". Zapowiada się bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonakoniczynka Re: co czytamy w sierpniu? 14.08.13, 21:52 czytałam w czerwcu - bardzo mi się ta książka spodobała, chociaż długo się do niej zbierałam, bo byłam przekonana, że to jakieś skrzyżowanie czytadła-romansidła z "Kwiatem pustyni." Nic bardziej mylnego. Wspaniała do ostatniej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwona Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.dynamic.chello.pl 16.08.13, 18:27 och, ksiazka jest cudowna! i druga tez jest dobra - Chlopiec z latawcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mliscie Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.dynamic.chello.pl 19.08.13, 14:25 Coetzee, Hańba - wciąga Odpowiedz Link Zgłoś
janek_pradera Re: co czytamy w sierpniu? 20.08.13, 21:07 skończyłem fatalne jaja, a teraz czytam powieść teatralną Bułhakowa wyborna lektura, cały on:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mliscie Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.13, 14:51 "Intrygę małżeńską" Eugenidesa; jego "Middlesex" bardzo mi się podobało i mam nadzieję, że równie przyjemna będzie Intryga Odpowiedz Link Zgłoś
grzeczna_dziewczynka15 Re: co czytamy w sierpniu? 22.08.13, 21:16 I jak intryga? Na mnie ta książka, z racji obracaniu się w podobnych środowiskach (w sensie humany, nie NY:>/Boston itd.) bardzo duże wrażenie zrobiła. Odpowiedz Link Zgłoś
oregano1 Re: co czytamy w sierpniu? 21.08.13, 16:13 następna partia przeczytana to: "Śmiertelny chłod"-Camilla Lackberg "Doktor Śmierć"-Jacek Caba ulubiony "Ostatnia sprawa"- Lee Child "Dama w bieli"-Dorthe Binkert "Zona godna zaufania"- Robert Goolrick "Z dala od domu"- Jennifer Weiner i aktualnie czytam-swietna-"Pasażer"-Jean-Christophe Grange Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ebooki4u Re: co czytamy w sierpniu? IP: *.16-1.cable.virginmedia.com 21.08.13, 20:15 "Spowiedź mordercy" , coś dla ludzi o mocnych nerwach. zobacz opis Odpowiedz Link Zgłoś
shiva772 Re: co czytamy w sierpniu? 22.08.13, 22:17 Poszedł Mecz, i Piąta aleja teraz czytam Fałszywy trop, Mankella. Równolegle zaczęłam Cichy Don - nie wiem czy pokonam - tyle tomów :) Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: co czytamy w sierpniu? 23.08.13, 11:36 m.in. Nekroskop Briana Lumleya - po kolei 16 tomów... przed laty czytałam i sprawdzam jak moje odczucia się zmieniły... Odpowiedz Link Zgłoś
tekla.ja 16 tomow??? 26.08.13, 07:01 nchyb napisała: > m.in. Nekroskop Briana Lumleya - po kolei 16 tomów... > przed laty czytałam i sprawdzam jak moje odczucia się zmieniły... tez czytalam dawno, dawno temu...wtedy było szesc tomow, potem dziesiec... nawet nie wiedziałam, ze doszlo az do 16, ufff ;-) te pierwsze szesc były ok, następne juz mniej ok byly... moze i ja wróce do Nekroskopa... Odpowiedz Link Zgłoś
nchyb Re: 16 tomow??? 26.08.13, 09:25 ja przed laty też chyba na 6 zakończyłam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiezna_pani1 Re: co czytamy w sierpniu? 25.08.13, 23:45 "Damę kameliową", A. Dumasa (syna) Odpowiedz Link Zgłoś
lipka02 Kobieta,która widziała za dużo-Kaya Mirecka-Ploss 26.08.13, 09:36 Historia,która wydarzyła się naprawdę.Takiego rozwoju akcji nie poskąpiłby żaden hollywoodzki reżyser lub scenarzysta.Główną bohaterką jest Polka,a wokół niej gangsterzy,broń,narkotyki oraz morderstwo. Odpowiedz Link Zgłoś