ach_dama_byc_z_kanady 15.02.14, 04:02 Ktos moze czytal, Pudełko w kształcie serca - Joe Hill i jaka opinia?? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zwany_kiedys_drussem Re: Joe Hill.. 15.02.14, 22:40 Opinia jak najbardziej pozytywna. Joe Hill wyszedł z cienia ojca, umie pisać po swojemu, nie naśladuje. Czytałem to jakieś 6 lat temu, nie wszystko pamiętam, więc pozwolę sobie zacytować swoją własną recenzję: "(...) jak na debiut powieściowy, trzeba przyznać, jest nieźle. Bohaterowie nie są jednowymiarowymi kukiełkami bezwolnie targanymi po kartach powieści, a do pewnego momentu czytelnik będzie prawdopodobnie trzymał nawet stronę ich przeciwnika. Pomimo rekwizytorni ze starego teatru, Joe Hill odważnie poczyna sobie w opisach wewnętrznych przeżyć opisywanych postaci i tu pokazuje prawdziwy pisarski pazur. Bardzo dobrze radzi sobie również w stopniowaniu napięcia i podsuwaniu mylnych tropów. Ale z drugiej strony - zakończenie może trochę rozczarować, jest chyba trochę zbyt optymistyczne"... Pozdrawiam :-) D. Blog o moim pisaniu Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Joe Hill.. 16.02.14, 00:47 bardzo dziekuje. ten pisarz jakos uszedl mojej uwadze, dopiero sie o nim dopwiedzialam. a moze kiedys wiedzialam, ale kompletnie ale to kompletnie zapomnialam, i wlasnie mi wpadl wczoraj w oko.. to chyba kupie to Pudelko... Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
zwany_kiedys_drussem Re: Joe Hill.. 17.02.14, 14:18 Ale to tylko moja opinia... A z ocenami bywa tak, że są przerażająco subiektywne. Pamiętam, jak kiedyś poleciłem jakąś książkę znajomemu, wiedząc, że mamy podobne gusta, że te same lektury nas kiedyś zachwycały, że mamy podobną wrażliwość. Wydawało mi się, że spełniłem dobry uczynek, a tymczasem on zawiódł się na tej rekomendowanej przeze mnie książce wręcz straszliwie :-) Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Joe Hill.. 17.02.14, 23:00 nie szkodzi : ) lubie dokupowywac do mojej biblioteki, najwyzej bedzie sie 'prezentowac' :) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
zwany_kiedys_drussem Re: Joe Hill.. 18.02.14, 07:07 Ale napisz potem, proszę, o swoich wrażeniach polekturowych...:) Ukłony, D. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Joe Hill.. 18.02.14, 07:28 obiecuje ze napisze, tylko to tak szybko nie nastapi, bo w kolejce czeka seria (no, pol) Laurie King i jej Mary od Holmesa. moze daj sie dodac do znajomych, po fakcie zawsze mozesz mnie odrzucic ; ) nie dostane depresji z tego powodu, obiecuje ;) jesli reflektujesz, to zapraszam, i do wyslania zaproszenia rowniez.. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
zwany_kiedys_drussem Re: Joe Hill.. 18.02.14, 08:01 OK :-)) Bardzo mi miło i nie zamierzam bez powodu zrywać potem znajomości ;-) A ile tomów liczy seria Laurie King? W Polsce wyszły tylko "Uczennica pasiecznika" i "List Marii"... Pozdrawiam, D. Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Joe Hill.. 18.02.14, 23:37 Tutaj wyszlo juz chyba 13, tu pelna lista jakbys byl zainteresowany Mary Russell i inne tez pozdrawiam, Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
zwany_kiedys_drussem Re: Joe Hill.. 19.02.14, 07:09 Dzięki serdeczne. No tak, w Polsce wydali tom pierwszy, a potem tom trzeci z pominięciem części drugiej, ech... Chyba jednak trzeba się wziąć za oryginały :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ach_dama_byc_z_kanady Re: Joe Hill.. 19.02.14, 12:05 O, ja mozesz czytac w oryginale to pewnie ze tak ! ; ) Minnie Odpowiedz Link Zgłoś