Dodaj do ulubionych

janusz glowacki - tworczosc przedemigracyjna

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:06
ktore ksiazki glowackiego sprzed jego wyjazdu na zachod warto poznac?
Obserwuj wątek
    • Gość: sylwek Re: janusz glowacki - tworczosc przedemigracyjna IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 14:04
      Widzę, że nie ma chętnych.
      "Polowanie na muchy" - ze względu na ekranizację Wajdy (Wajdę trzeba znać)
      I koniecznie obejrzeć film "Rejs":))
      Resztę można sobie darować, co nie znaczy, że zniechęcam do czytania.
    • braineater Re: janusz glowacki - tworczosc przedemigracyjna 07.09.04, 17:32
      zdecydowanie 'Polowanie na muchy' i broń boże nie oglądać Wajdy (no chyba że
      ktoś zapłaci za tę wątpliwą przyjemnośc) Oprócz tego jeszcze dośc dobrze
      napisany jest "Kopciuch' ,którego teraz znowu jakiś teatr ma pono wystawić. A
      najlepiej zaopatrzyć się w zbiorówkę co w latach 90 wyszła,z 'Cafe' w tytule,
      bo tam te najciekawsze rzeczy z zgromadzone są
      Pozdrowienia:)
      • Gość: szaszaszaszaszaszs Re: janusz glowacki - tworczosc przedemigracyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 01:41
        ha ha ha ja akurat lubie polownie wajdy nad wyraz .... to film w mojej 20
        ulubionych .... chyba glownie przez braunek, ale wogle podoba mi sie ...
    • Gość: guy fawkes Re: janusz glowacki - tworczosc przedemigracyjna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:26
      Zbiory rewelacyjnych felietonów "Powrót hrabiego Monte Christo" i "W nocy
      gorzej widać". Uważam, że te felietony to najlepsze rzeczy jakie w ogóle
      napisał.

P.S.
      Jako ciekawostka - Głowacki popełnił jeden z kryminałów milicyjnych z
      serii "Ewa wzywa 07" numer 12 p.t. "Dzień słodkiej śmierci".
      • Gość: jota.40 Re: janusz glowacki - tworczosc przedemigracyjna IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.04, 00:05
        No a "My sweet Raskolnikov"?? Prześmieszne.
      • Gość: szaszaszaszaszsasz Re: janusz glowacki - tworczosc przedemigracyjna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 01:41
        o , to jutro do biblioteki na wycieczke , dzieki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka