02.10.16, 21:37
No cóż... jak zawsze zawód. Tu można przeczytać fragmenty owej cudownej poetyckiej prozy:
poezjem.pl/tytul/481/Nakarmic-kamien/1/
Miałam nadzieję, że laureatką będzie Magdalena Grzebałkowska, bo "1945. Wojna i pokój" to dobra i potrzebna książka.
Obserwuj wątek
    • spinoff Re: Nike 2016 02.10.16, 23:47
      kazze napisała:

> No cóż... jak zawsze zawód. Tu można przeczytać fragmenty owej cudownej poetyck
      > iej prozy:
      > poezjem.pl/tytul/481/Nakarmic-kamien/1/
      > Miałam nadzieję, że laureatką będzie Magdalena Grzebałkowska, bo "1945. Wojna i
      > pokój" to dobra i potrzebna książka.

No to kicha! Żadnej z nominowanych książek wprawdzie nie czytałem i nie przeczytam, ale w towarzyskim zakładzie postawiłem dyszkę na Ibrahima, wydawał mi się murowanym faworytem. Nie rozumiem co tam się stało. Po ogłoszeniu finalistów wygrać już nie miałem szans, ale jeszcze mogłem odzyskać dychę, gdyby nagrodę dostał ktoś przez nikogo nie obstawiany. A z tego co pamiętam, inni najchętniej stawiali na Żannę, Utę i właśnie Bronkę.

Do czego jest Ci potrzebna książka "1945. Wojna i > pokój" ?
    • Gość: Katia Re: Nike 2016 IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.16, 00:43
      Przeczytałam. No cóż - impresyjki jakich wiele po szufladach siedzi. Nic wyjątkowego w owych tekstach nie widzę. Język prościutki, pozbawiony mocy. A tylko oryginalność formy mogłaby uratować ten banał.
    • Gość: tak! Re: Nike 2016 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.16, 20:17
      Andrzej Pilipiuk powinien wygrać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka