Gość: bozena Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 195.153.161.* 05.10.04, 13:06 Moje ulubione to ksiazki o kobiecie-detektywie V.I Warszawski autorstwa Sary Paretsky - nie wiem, czy cos wyszlo po polsku ale mam wszytskie (jakies 10) po angielsku i co jakis czas sprawdzam czy jest cos nowego. Poza tym uwielbialam Pana Samochodzika, ale nowe ksiazki to jakas masowa, ale jak jestem w Polsce to zawsze cos tam kupie i czytam (niby ze dla syna kupuje!) Odpowiedz Link Zgłoś
noida Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 05.10.04, 14:47 Ostatnio Henning Mankell, seria o detektywie Kurcie Wallanderze. W ogole seryjnie czytam kryminaly, nie wiem, czy to sie liczy? ;-) Inne seriale darzę chwilowo mniejszą dozą sympatii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgorzata Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.cegla.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 22:48 Oczywiście, że Sara Paretsky jest wydawana po polsku. A mój ulubiony serial książkowy, to Ania z Zielonego Wzgórza ! Szczególnie tom "Wymarzony dom Ani". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kleks poczytaj mi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:27 ...mamo...taka seria była...dobrze pamietam, bo mi tata co wieczór czytał :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bookiesreader Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 17:56 1. Przygody Tomka A. Szklarskiego 2. Dzieci Ziemi Jean M. Auel 3. Kroniki Wampirów i Nowe Kroniki Wampirów Anne Rice 4. Anita Blake The Vampire Killer Laurell K. Hamilton 5. Detektyw Alex Cross i Women's Murder Club Jamesa Pattersona 6. Lyncoln Rhyme (początek to "Kolekcjoner kości") Jeffa Deavera 7. Kroniki Wampirów z Południa (początek to "Martwy aż do zmroku) Charlaine Harris 8. Cykl Nieśmiertelni Tamory Pierce 9. Wszystkie cykle autorstwa Mercedes Lackey (m.in. Heroldowie Valdemaru, Joust) Enjoy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ponette Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:39 DUMA I UPRZEDZENIE!!!!!!!!!!!!!PAN DARCY JEST CUDOWNY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ida Jeżycjada! IP: *.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 05.10.04, 21:51 Jeżycjada Musierowiczowej absolutnie bezdyskusyjnie. Poza tym - z innej beczki - Mikołajki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lika Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.10.04, 22:58 1.Mercedes Lakcey-jak leci wszystkie sa dobre ale ten o Magii w tytułach najlepszy 2.Cykl o Zmiennokształtnych chyba pani Stevenson(albo coś takiego) 3.Ania itd 4.Pan Samochodzik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xieni Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.wsa.gov.pl 06.10.04, 09:29 Ania z Zielonego Wzgórza + wszystkie tomy Pan Samochodzik przygody Tomka Wilmowskiego i seria Szklarskiego o Indianach "Złoto Gór Czarnych" A z literatury dla starszych: cały cykl o Wiedzminie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 62.148.85.* 06.10.04, 09:45 .Ania z Zielonego Wzgorza i cykl Krystyny Nepomuckiej o niedoskonalosciach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Graf Zero Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.office.softvig.pl / 217.153.4.* 06.10.04, 10:51 1. Czarna Kompania - Glen Cook (najlepszy cykl o najemnikach - dark fantasy)!!!! 2. Przygody Tomka Wilmowskiego - A. Szklarski 3. Cykl o Janeczce i Pawełku - Chmielewskiej 4. Opowiadania do Warhammera (dark fantasy) 5. Oko Swiata - Robert Jordan 6. Dragonlance - ale głównie te napisane przez Weis i Hickman Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niniel Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 195.205.228.* 06.10.04, 10:58 Barrayar i Chalion (chalionu na razie dwie części, ale może się w cykl rozwinie) Valdemar Mercedes Lackey Dysk Smocza Lanca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SYLWIA Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 217.153.68.* 07.10.04, 11:27 JAKBYM OGLĄDAŁA PUŁKI MOJEGO PARTNERA.... POZDRAWIAM I WSZYSTKIEGO DOBREGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: an-gy Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.wsip.com.pl 06.10.04, 13:28 7 części Fundacji Isaaca Asimova, Diuna Franka Herberta, no i o czywiście Harry Potter Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prakseda od początku IP: *.icpnet.pl 06.10.04, 17:34 1. były takie książki pani Ewy Lach - zemsta rodu sawanów i jeszcze 2 tytuły, ale nie pamiętam - to było pierwsze co czytałam 2. oczywiście wszystkie "anie" 3. jeżycjada - nie mozna pominąć 4. polyanna 5. książki Chmielci ( Joanna Chmielewska) właściwie wszystkie stanowią serial, przez który przewijają się te same postaci, a szczególnie dwuksiąg z Tereska i Okrętką 6. wiedźmin 7. zapowiada się dobrze nowy cykl sapkowskiego narrentrum i bozy wojownicy 8. hihi, a na koniec "ku pokrzepieniu serc" - żaden film mi nie obrzydzi trylogii Sienkiewicza, a Jędruś jam ran twoich niegodna całować, nieodmiennie budzi we mnie paroksyzmy śmiechu. 9. aha, no i harry potter, tez lubię 10. Pan Samochodzik - ale tylko Nienackiego 11.ksiązki Pani Ożogowskiej i długo by jeszcze wymieniać, a nie cche mi się iśc do biblioteczki sprawdzać tytułów i autorów :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Majka Re: od początku IP: *.chello.pl 06.10.04, 22:36 Saga ludzi ludu... Świat dysku... Diuna... Mroczna wieża (Kinga) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilq Re: od początku IP: 213.199.196.* 06.10.04, 22:56 ............................ ... a FUNDACJA Asimova? .... ............................ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xieni Re: od początku IP: *.wsa.gov.pl 07.10.04, 11:15 No właśnie!!!! Na śmierć przepomniałam o imć panu Sienkiewiczu!!! Wszystkie części trylogii - super!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Imć Pań Re: od początku IP: *.chello.pl 08.10.04, 07:42 Waćpanno, masz u mnie beczke najprzedniejszego miodu. A juz myślałem że trylogia jest za mało trendy;) Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: od początku 11.10.04, 22:07 Ewa Lach - Przygrywka, Klub kosmohikanów, Zemsta rodu Sawanów, Imieniny babci Józefiny oprócz tych napisala jeszcze kilka ksiazek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ludekmily Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.e-foto.pl 07.10.04, 12:35 a ktoś czytal "czarne okrety", joe alexa? pamiietam tytul pierwszego tomu, :ofiarujmy bogom krew jego" - to bylo strasznie ekscytujace, jakies wyprawy z zamierzchlego egiptu na bursztynowy szlak, moze ktos to ma??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 07.10.04, 12:51 Dlaczego nikt nie wspomniał o cudownych MUMINKACH ?! A poza tym moje typy to: -Jeżycjada M.Musierowicz -Pan Samochodzik -Agatha Christie (mozna jej książki potraktować jak serial,w którym kazdy odcinek jest o czymś innym :-) -Tytus pozdrawiam Ewa Odpowiedz Link Zgłoś
volha Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 07.10.04, 23:18 > G. Cook - cykl o Czarnej Kompanii oraz siedmiotomowe, niedokończone "Imperium Grozy", > W. Panow i jego Tajne Miasto (na polski jeszcze tego nie przetłumaczono), > S. Łukianienko i W. Wasiljew - cztery powieści o Patrolach Nocnym i Dziennym (po polsku ukazały się dwie pierwsze), > O. Gromyko - przygody wiedźmy Volhi ;-) też jak dotąd tylko po rosyjsku, > K. Wagner - seria książek o Kane'em, > U. Le Guin - powieści z cyklu "Hain", > L. Hamilton - cykl o Anicie Blake (ale tylko parę pierwszych tomów, bo w kolejnych pisarka za mocno się dała ponieść swym erotycznym konfabulacjom), a spoza literatury fantastycznej: > Z. Nienacki - "Pan Samochodzik i...", > A. Szklarski - przygody Tomka Wilmowskiego (choć nie jestem pewna, czy po latach odbierałabym je równie entuzjastycznie jak kiedyś), > E. Peters - "Kroniki brata Cadfaela" - kolejność całkiem przypadkowa; podejrzewam, że gdybym się zastanowiła, mogłabym jeszcze dopisać to i owo. Odpowiedz Link Zgłoś
wydra10 Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 08.10.04, 00:11 Horatio Hornblower - bohater cyklu C.S.Forestera? Nikt tego nie lubi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 08.10.04, 10:48 a Winnetou Karola Maya? Czytałam pod kołdrą, jak rodzice gasili mi światło, a mój syn mówi, że nudne i nawet pól książki nie przeczytał. Szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gro Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 23:34 O tak Thorgal jest super i Saga o Ludziach Lodu jeszcze też Odpowiedz Link Zgłoś