Dodaj do ulubionych

Wasze ulubione seriale ksiazkowe

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.04, 10:35
Thorgal (ale to komiks), Mikolajki, Kajko i Kokosz (równiez komiks), Anioly i
Demony + Kod Leonarda da Vinci.
Obserwuj wątek
    • mamalgosia Saga o ludziach lodu 01.10.04, 19:49
      • Gość: Monia Re: Saga o ludziach lodu IP: *.72.90.246.ip.tele2adsl.dk 06.10.04, 11:41
        Zgadzam sie : Saga o ludziach lodu !!!!! Juz tyle osob zarazilam saga, ze nie
        zlicze. Marzy mi sie aby powstal serial na podstawie tej serii.
        • Gość: ŁATKA Ja polecam" Córy życia" IP: 213.25.248.* 06.10.04, 12:53
          Skończyłam na 21 tomie, ale nie wiem ile jeszcze do końca. Im dalej tym
          nudniej, ale początkowe części czyta się dobrze.
          • Gość: Gro Re: Ja polecam" Córy życia" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 23:36
            AAA coraz nudniej?!Ja czytam 7 tom i juz mam tego dość!A najbardziej mnie w tym
            irytuje że nic im sie tam nie udaje-spotykają bohaterów same okropne
            przygody....sama nie wiem po co ja to czytam....
        • iza-bel Re: Saga o ludziach lodu 07.10.04, 09:45
          Co do Sagi to się zgadzam, fajna seria, ale serial - nie daj Boże.
          jeszce wyjdzie coś na kształt "Wiedźmina" brrrr
        • Gość: Gro Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 23:39
          O tak Saga o LL jest po prosty piękna.Ale ja bym nie chciała żeby powstał
          serial-tylko by mnie tam wszystko irytowało że przecież ja to widziałam inaczej!
          Albo że ta postać wogóle źle jest dobrana,i jak ona sie zachowuje.Wyobrażasz
          sobie-wszystko by pewnie wyglądało incaczej niz ty to sobie wyobrażałaś.Dla
          mnie najlepiej jest tylko to przeczytać.Pozdro
      • Gość: pola Re: Saga o ludziach lodu IP: *.proxy.aol.com 06.10.04, 13:20
        "Sage o ludziach lodu" wchlonelam pare lat temu, wiem, ze w skandynawii chyba
        nawet nakrecili serial...Cóz - moze TERAZ POLSKA?:)
        • Gość: Villemann Re: Saga o ludziach lodu IP: *.acn.waw.pl 08.10.04, 02:53
          Niestety (a może Bogu dzięki!!!) nie nakręcili i na razie nie ma w planach...

A wszystkich miłośników Sag zapraszam na www.sandemopl.com (także
          www.margitsandemo.net) - stronę Oficjalnego Polskiego Fanklubu Margit Sandemo -
          autorki Sagi o Ludziach Lodu, Czarnoksiężnika, Legendy Królestwa Światła i
          wielu, wielu innych :)
        • Gość: Gro Re: Saga o ludziach lodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 23:41
          Nie nakręcili serialu bo zabrakło w ostatnim momencie funduszy i zrezygnowali.A
          ja bym tam nie chciała żadnego serialu bo wszystko by mnie tam wkurzało-
          wszystko by było inne niz ja sobie wyobrażałam czytając to i by mnie to
          doprowadzało do białej gorączki....
    • braineater Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 01.10.04, 20:47
      Peter O'Donell - Modesty Blaise - cos chyba z 14 tomów - żeński James Bond, w
      dodatku przestępca (przestępczyni) która łoi wszystkich facetów w bliskiej i
      dalekiej okolicy - po polsku wyszły dwa pierwsze tomy...
      Kryminały z detektywem Robicheaux autorstwa Jamesa Burke - niezłe pierdołkowate
      fabuły osadzone na amerykańskim południu co spodobać się moga i chandlerowcom i
      faulknerowcom..
    • Gość: Daniel Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.piotrkow.net.pl 01.10.04, 21:43
      a od ilu części danej fabuły zaczyna się serial? :)
    • ariwederczi Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 01.10.04, 22:07
      Serial o Myronie Bolitarze.

Dotychczas w Polsce ukazały cztery części (niestety, niechronologicznie): "Bez
      skurpułów" (1), "Krótka piłka" (2), "Jeden fałszywy ruch" (5) i "Najczarniejszy
      strach" (7). Trzecia, czwarta i szósta część ukażą się u nas, ale później.

Harlan Coben napisał też kilka świetnych thrillerów bez Myrona Bolitara w roli
      głównej ("Nie mów nikomu", "Bez pożegnania", "Jedyna szansa"). W grudniu pojawi
      się kolejny - "Tylko jedno spojrzenie".

Polecam forum Harlan Coben: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20803
    • Gość: Misio Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.10.04, 13:07
      Pan Samochodzik i ... Zbigniewa Nienackiego
    • gawronka Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 02.10.04, 16:15
      Jeżycjada ofkoz!
      :))
      • Gość: wronka Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.04, 20:14
        A dla mnie - serial o przygodach Tomka A.Szklarskiego.
        • duuszek Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 02.10.04, 20:45
          Dla mnie od wielu lat Tomek Szklarskiego i Ania z Zielonego Wzgórza!!!
    • staua Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 03.10.04, 03:31
      Fajny taki lzejszy watek. myslalam, myslalam, i nic powaznego mi do glowy nie
      przyszlo :-))
      Oprocz ksiazek z dziecinstwa (Ania, Tomek i Winnetou) moge wymienic Wiedzmina
      oraz braciszka Cadfaela Ellis Peters.
    • Gość: p102 Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.net-serwis.pl 03.10.04, 15:05
      "swiat dysku"
    • iwan_w Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 03.10.04, 15:11

najbardziej ulubiony to ten, który chce się przeczytać, ale nie sposób - czyli
      W poszukiwaniu straconego czasu
      i ta ciągła obawa, że kiedy dojdę do końca, uderzę w dno, i to od spodu - bo
      puentą okaże się być, że straconym był czas poświęcony na czytanie tej
      kaligrafii snobizmu...
      • Gość: Soda Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 13:07
        I tu raczysz być w błędzie. Jak wielkim przekonasz się najwcześniej w momencie
        gdy do tego końca dotrzesz.
        Pozdrawiam,
        MS
    • Gość: korek Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.04, 16:27
      przygody Erasta Fandorina napisane przez Borisa Akunina
    • Gość: Kazek Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.p-s-inter.net 03.10.04, 18:47
      Świat Dysku Pratchetta
      no i oczywiście Wierdźmin, o ile to pasuje do określenia serial (bo film nie
      jest moim ulubionym, of course)
    • charlie_x Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 03.10.04, 18:52
      ..zdecydowanie z zagranicznych angielski 'Ja klaudiusz" na
      podstawie książek 'ja klaudiusz' i 'klaudiusz i messalina'..a z polskich
      dwuczęściową serię 'ziemia obiecana'pozdr.
      • Gość: marta Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 193.14.171.* 05.10.04, 13:47
        Mamy ten sam gust Charlie
        • charlie_x Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 06.10.04, 22:42
          Gość portalu: marta napisał(a):

> Mamy ten sam gust Charlie
          ______

..znakiem tego - masz świetny gust Marto i pozdrawiam ciepło..8)
    • Gość: Jasna Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.04, 22:12
      1. Świat Dysku
      2. Honor D.Webera
      3. kiedyś Jeżycjada, dziś odruch wymiotny
      3. Ania z Zielonego Wzgórza
    • pani_dalloway Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 04.10.04, 10:06
      Królowie przeklęci
      • Gość: foxy lady Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.tkdami.pl 04.10.04, 16:34
        Seria Niefortunnych Zdarzeń, niby to dla dzieci, ale bardzo smaczne. No i
        jeszcze Adrian Mole, od biedy można to uznać za serial :)
    • Gość: malmariebe Tylko Ania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 16:40
      z Zielonego Wzgórza oczywiście!:-)
    • maniaczytania Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 04.10.04, 17:16
      Kilka :)
      1. cykl o Ani z Zielonego Wzgorza
      2. Jezycjada
      3. Erast Fandorin
      4. Dynastia Morlandow Cynthii Harrod -Eagles
      5. Mary Poppins
      6. powiesci Johna Jakesa
      7. Dzieci Ziemi Jean M. Auel
      • Gość: storrada Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 20:38
        czytałam wszystkie te serie - dzisiaj skończyłam 5 tom Dynastii Morlandów - czy
        ktoś może wie, czy są jeszcze następne?
        z pozostałych moich ulubionych to
        1. Barrajar
        2. Honor Harrington
        3. Fionawarski Gobelin
        4. Ania z Zielonego Wzgórza
        5. Dorsaj
        6. Świat Dysku
        7. Czarodziejski Statek Robina Hobba
        8. Ziemiomorze
        i wiele innych
        • Gość: niniel Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 195.205.228.* 06.10.04, 10:54
          Tak, Barrayar jest nieziemski, szkoda, że dalej u nas nie wydają.
        • Gość: niniel Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 195.205.228.* 06.10.04, 10:54
          Tak, Barrayar jest nieziemski, szkoda, że dalej u nas nie wydają. Ale Robin
          Hobb to chyba kobieta jest?
    • nz Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 04.10.04, 17:37
      zdecydowanie

Cykl o Enderze (gra endera, mowca umarlych, ksenocyd, dzieci umyslu, cien
      endera, cien hegemona)

Crsona Scota Carda

pozdrawiam
      • Gość: M. Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 17:57
        Ania z Zielonego Wzgórza
        Jeżycjada
        Grochola (Nigdy z życiu itd)
    • nowy_porzadek Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 04.10.04, 17:46
      Jakby nie patrzeć to nikt nie przebił i nie przeije Małhorzaty Macierewicz,
      siostry posła ANtoniego /Antanasa?/ Maciereviciusa (znana także pod nom de
      guerre <<Musierewicz>>, nazwisko rodowe obojga jest zupełnie inne, co jednak
      nie należy do rozważać*). Od czasu Gierkowskiej Dekady płodzi ona niesamowicie
      zajeśmieszne powieścidełka dla młodych panienek, które uczą się z nich wielu
      pożyczecznych rzeczy np. makowania jajków na WIelkanoc , przyjmowania na
      Wigilię Romów rumuńskich (lub Białorusinków), jazdy pożyczanymi samochodami,
      recempcji Chamleta**, śpiewu pieśni masowych. Każdy, nawet półsierota
      wychwywana przez ojca pijaka nadużywającego etanolu może wiedzież, że w
      socjalistycznej Polsce może dojść do czegoś wspólną pracą społeczną, na rzeecz
      szkoły, miasta i terenowego aktywu ZSMP.
      M. Masierowicz użyła wielu chwytów, któe wyprowadzałny w pole mentorów od
      literayury spod znaku Ministerstwa Kultury i KC PZPR. Jak można się przpatrzeć,
      samo nazwisko Borejsza znane w historii literatury polskiej jest często
      wskzywane w Jerzycjadzie. Sam zaś Ignac Borejsza przypomina z lekka Lwa Rywina,
      choć był internowany w stanie wojennym za nasłuch syjonistycznych rozgłośni
      radiowych z pod znaku Pentagonu, Watykanu, Tel Awiwu i posądzany przez
      bolszewickie jaczejki o powiazania z rewizjonistami bońskimi.
      Borejszowie z Jerzycjady strzegą tradycynnych cnót obywatelskich, stąd też
      powieści są dziś atakowane przez rozłamowców, którzy przejęli dużą część
      majątku narodowego i partii rządzącej, wzbudzając w Polsce niepokoje wzorem
      swych pobratymcw z Berlina (Love Parade). Jak by nie patrzeć - bohaterowie
      książek Musierewicz nie paradują w czerwonych skarpetkach***.
      Nic więc dziwnego, że miliony młodych Polek chcą być takie jak Bebe B., jak
      Nutria i Nerwus. Dzis jednak bruliony, skrzętnie chowane w ciemnych szubladach
      peerelu przed rodzicami, koleżankami i konfidentami UB w dobie jawności i
      globalnej wiochy zastępują czaty, blogi i internetowe fora. Dzis polska
      nastolatka swój pamiętnik niesie dumnie jak sztandar, jak odkryty pępek - na
      pohybel reakcji, na powitanie nowych czasów. Nie jest więc przesadą
      twierdzenie, że wyzwolonym emancypantkom przełomu XX i XXI wieku droge pokazały
      także - a może przede wszytkim - książki Małgorzay Musierowicz.

-------------
      * tajna kartoteka obywateli PRL przy Centralnym Archiwum MSW, data archiwizacji
      9.08.1984, sygn. teczki MSW/T/81792Ż.
      ** Przedstawienie Chamleta we wsi Głucha Dolna, spektakl na licencji
      Socjalistycznej Federacyjnej Republiki JUgosławii, 1988. Akta Teatru Telewizji,
      Archiwum KRRiTV.
      *** "Idee Anity Błochowiak a współczesna literatura polska", [w:] "My a
      kultura". Wydawnictwo Polskiej Odnowy Lewicy, Pabianice 2004, s. 78-79.
      • stella25b Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 04.10.04, 17:59
        Zawsze beda: Bertram Wooster ze sluzacym Jeevesen autorstwa Woodehouse'a, seria
        o Mateuszku Elviry Lindo.

• stella25b Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 04.10.04, 18:00
        nowy_porzadek napisała:

> Jakby nie patrzeć to nikt nie przebił i nie przeije Małhorzaty Macierewicz,
        > siostry posła ANtoniego /Antanasa?/ Maciereviciusa (znana także pod nom de
        > guerre <<Musierewicz>>, nazwisko rodowe obojga jest zupełnie in
        > ne, co jednak
        > nie należy do rozważać*). Od czasu Gierkowskiej Dekady płodzi ona
        niesamowicie
        > zajeśmieszne powieścidełka dla młodych panienek, które uczą się z nich wielu
        > pożyczecznych rzeczy np. makowania jajków na WIelkanoc , przyjmowania na
        > Wigilię Romów rumuńskich (lub Białorusinków), jazdy pożyczanymi samochodami,
        > recempcji Chamleta**, śpiewu pieśni masowych. Każdy, nawet półsierota
        > wychwywana przez ojca pijaka nadużywającego etanolu może wiedzież, że w
        > socjalistycznej Polsce może dojść do czegoś wspólną pracą społeczną, na
        rzeecz
        > szkoły, miasta i terenowego aktywu ZSMP.
        > M. Masierowicz użyła wielu chwytów, któe wyprowadzałny w pole mentorów od
        > literayury spod znaku Ministerstwa Kultury i KC PZPR. Jak można się
        przpatrzeć,
        >
        > samo nazwisko Borejsza znane w historii literatury polskiej jest często
        > wskzywane w Jerzycjadzie. Sam zaś Ignac Borejsza przypomina z lekka Lwa
        Rywina,
        >
        > choć był internowany w stanie wojennym za nasłuch syjonistycznych rozgłośni
        > radiowych z pod znaku Pentagonu, Watykanu, Tel Awiwu i posądzany przez
        > bolszewickie jaczejki o powiazania z rewizjonistami bońskimi.
        > Borejszowie z Jerzycjady strzegą tradycynnych cnót obywatelskich, stąd też
        > powieści są dziś atakowane przez rozłamowców, którzy przejęli dużą część
        > majątku narodowego i partii rządzącej, wzbudzając w Polsce niepokoje wzorem
        > swych pobratymcw z Berlina (Love Parade). Jak by nie patrzeć - bohaterowie
        > książek Musierewicz nie paradują w czerwonych skarpetkach***.
        > Nic więc dziwnego, że miliony młodych Polek chcą być takie jak Bebe B., jak
        > Nutria i Nerwus. Dzis jednak bruliony, skrzętnie chowane w ciemnych
        szubladach
        > peerelu przed rodzicami, koleżankami i konfidentami UB w dobie jawności i
        > globalnej wiochy zastępują czaty, blogi i internetowe fora. Dzis polska
        > nastolatka swój pamiętnik niesie dumnie jak sztandar, jak odkryty pępek - na
        > pohybel reakcji, na powitanie nowych czasów. Nie jest więc przesadą
        > twierdzenie, że wyzwolonym emancypantkom przełomu XX i XXI wieku droge
        pokazały
        >
        > także - a może przede wszytkim - książki Małgorzay Musierowicz.
        >
        >
        > -------------
        > * tajna kartoteka obywateli PRL przy Centralnym Archiwum MSW, data
        archiwizacji
        >
        > 9.08.1984, sygn. teczki MSW/T/81792Ż.
        > ** Przedstawienie Chamleta we wsi Głucha Dolna, spektakl na licencji
        > Socjalistycznej Federacyjnej Republiki JUgosławii, 1988. Akta Teatru
        Telewizji,
        >
        > Archiwum KRRiTV.
        > *** "Idee Anity Błochowiak a współczesna literatura polska", [w:] "My a
        > kultura". Wydawnictwo Polskiej Odnowy Lewicy, Pabianice 2004, s. 78-79.

To juz bylo cytowane. Nudny sie robisz
        • nowy_porzadek Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 05.10.04, 00:44
          stella25b napisała:

> nowy_porzadek napisała:
          >
          > > *** "Idee Anity Błochowiak a współczesna literatura polska", [w:] "My a
          > > kultura". Wydawnictwo Polskiej Odnowy Lewicy, Pabianice 2004, s. 78-79.
          >
          >
          >
          > To juz bylo cytowane. Nudny sie robisz

Co yło twoim zdaniem cytowane? Powyżej przytoczona książka ukazała się kilka
          tygodni temu, a jej kolprtaż napotyka na ciągłe trudmości ze strony
          szermierzy "politycznej poprawności", dla których nie do pomyślenia jest
          rosnąca popularność grupy skupionej wokół Anity Błochowiak, zresztą jedynej w
          łonie wpółczesnej lewicy polskiej mogącej wykrzesać z siebie jakiekolwiek siły
          w porównaniu do impotencji zarówno Millera, jak Janika. Były już przypadki
          zastraszania, część nakładu zniknęła :jak zawsze "Nieznani sprawcy":
          • stella25b Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 05.10.04, 11:33
            nowy_porzadek napisała:

> stella25b napisała:
            >
            > > nowy_porzadek napisała:
            > >
            > > > *** "Idee Anity Błochowiak a współczesna literatura polska", [w:] "
            > My a
            > > > kultura". Wydawnictwo Polskiej Odnowy Lewicy, Pabianice 2004, s. 78
            > -79.
            > >
            > >
            > >
            > > To juz bylo cytowane. Nudny sie robisz
            >
            > Co yło twoim zdaniem cytowane? Powyżej przytoczona książka ukazała się kilka
            > tygodni temu, a jej kolprtaż napotyka na ciągłe trudmości ze strony
            > szermierzy "politycznej poprawności", dla których nie do pomyślenia jest
            > rosnąca popularność grupy skupionej wokół Anity Błochowiak, zresztą jedynej w
            > łonie wpółczesnej lewicy polskiej mogącej wykrzesać z siebie jakiekolwiek
            siły
            > w porównaniu do impotencji zarówno Millera, jak Janika. Były już przypadki
            > zastraszania, część nakładu zniknęła :jak zawsze "Nieznani sprawcy":

W temacie o Jezycjadzie. Nie pamietam dokladnie w ktorym. Mozesz sam sprawdzic.
      • owera Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe 06.10.04, 16:54
        już pierwsze zdanie jest kretyńskie. Małgosia musierowicz nie ma nic wspólnego
        z Maciarewiczem. Jes siostrą Stanisława Barańczaka znakomitego poety i
        fantastycznego tłumacza literatury.
    • Gość: Xara Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.res.pl / 82.160.26.* 04.10.04, 18:20
      Saga o zbójcy Twarokęsku Anny Brzezińskiej
      "Mroczna Wieża" Stephena Kinga
      Adrian Mole
      Jeżycjada
      powieści Chmielewskiej o Janeczce i Pawełku
    • Gość: Prot Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.04, 21:30
      Miminki i Opowiesci z Narnii
      i jeszcze dziki zachód w wydaniu W.Wernica.. ech, mlodosci.
    • Gość: klaju Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.klc.vectranet.pl 05.10.04, 10:17
      przygody Tomka A. Szklarskiego i Pan Samochodzik (ale tylko Z. Nienackiego) -
      czytalem je wilokrotnie i wciaz czasem do nich wracam :)
      • Gość: bozena Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 195.153.161.* 05.10.04, 13:10
        Tez kiedys uwielbialam Tomka Wilmowskiego - pare lat temu wrocilam, zeby
        zachecic dziecko - i zalamalam sie. Moze nie koszmarek, ale dosc glupie i
        raczej nudne. Moj syn, czyta po polsku choc mieszka zagranica, nie mogl sie
        przedrzec nawet przez pierwszych kilka stron - mowie tu o "Tomek na Czarnym
        Ladzie". Kraina kangurow lepsza, chyba.... A Pan Samochodzik wytrzymal probe
        czasu dla mnie!
    • Gość: psychol Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:19
      - Terry Pratchett - Świat Dysku
      - Elizabeth Haydon - seria Rapsodii (niestety nie znana dobrze w Polsce - na 5
      tom czekam od ponad roku)
      - Ursula Le Giun - Ziemiomorze

• Gość: lilu Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 10:51
      nr 1. Wiedźmin ! Wiedźmin ! Wiedźmin !
      I jeszcze : Ziemiomorze, Dragonlance, Pan Samochodzik.
    • Gość: Kornelia Bryant Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 12:37
      1. Ania (jak cudownie, ze ktos jeszcze je czyta): ulubiony tom: "Wymarzony
      Domek"
      2. Mikolajki
      3. Pan samochodzik (ale tylko Nienackiego)
      • Gość: Malgorzata Linde Re: Wasze ulubione seriale ksiazkowe IP: 193.14.171.* 05.10.04, 13:54
        Pani Kornelio, prosze cytowac jak trzeba "Wymarzony dom Ani".
        Cykle Ania i Polyanna to moje ukochane ksiazki dziecinstwa.
        • Gość: Kornelia Bryant Oczywiście Pani Małgorzato IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:46
          "Wymarzony Dom Ani", cudowny prawda?? Ale ostatnio zaczęłam czytac Anie w
          oryginale i zupełnie nie mogę pzryzwyczaic się do oryginalnych imion niektórych
          bohaterów: Philipa nie Iza Gordon, Dora y Davy zamiast Tola i Tadzio itd.
          • Gość: Malgorzata Linde Re: Oczywiście Pani Małgorzato IP: 193.14.171.* 07.10.04, 10:51
            Moja czesc (teraz) ukochana to Dolina teczy(ciekawe bo ja kiedys najmniej
            lubilam)i Rilla ze Zlotego Brzegu.Najpierw probowalam je czytac moim corkom po
            szwedzku i to byla katastrofa- Zupelnie bez tego uczucia(ta seria wogole tutaj
            nie jest popularna)- A po polsku wszystkie je kochamy11
            Wiec przeklad jest super!!
            Moja corka ma nawet na imie ANNA- a obie ubostwiaja moment walniecia Gilberta w
            glowe(tabliczka Ani) za wolanie do niej Marchewka.To sa te momenty!!!
            Ja lubie jak Rilla nie chce pocalowac syna pastora ktory rusza na wojne bo
            obiecala to Krzysiowi.
            A ktory moment TY lubisz najbardziej
            • Gość: Kornelia Bryant Re: Oczywiście Pani Małgorzato IP: 62.72.110.* 11.10.04, 16:44
              Jak dla mnie, najwspanialsze sa te fragmenty, w ktorych zamezna juz Ania
              rozmawia z Gilbertem, zwlaszcza te w ktorych zartuja lub (ten jeden raz) sie
              kloca.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka