Dodaj do ulubionych

"Franio" Radka Knappa

IP: *.cache.ed.ac.uk / *.cache.ed.ac.uk 12.10.04, 12:58
Najwyższej próby? Jeśli to jest na poziomie Lekcji Pana Kuki to to można
nazwać tylko literacką miernotą. Jeśli Radek Knapp to najwyższa literacka
próba to znaczy że zarówno Polska jak i niemiecka proza przeżywa głęboki
kryzys...
Obserwuj wątek
    • Gość: Zbyszek Re: "Franio" Radka Knappa IP: *.cache.ed.ac.uk / *.cache.ed.ac.uk 12.10.04, 13:00
      Zgadzam się. Prosty język, jakby wujęty z pamiętnika ucznia szkoły podstawowej.
      Po prostu nudny.
    • Gość: Czytelnik Re: "Franio" Radka Knappa IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.04, 13:34
      "Franio" dostępny był w Polsce już przed "Lekcjami", więc cóż to za nowość?
    • Gość: proradkowa Re: "Franio" Radka Knappa IP: *.adsl.hansenet.de 12.10.04, 15:23
      ludzie, znowu zaczynacie marudzic! jesli nie lubicie ksiazek radka, no to nie,
      macie prawo. ale sa tacy, ktorzy lubia, na przyklad ja :) i bardzo sie ciesze,
      ze mu w polsce wydaja ksiazki!
      a w ogole, czy nie lepiej skupic sie na tym, co nam sie podoba, niz wciaz
      krytykowac?
      pozdrawiam
      • Gość: agi Re: "Franio" Radka Knappa IP: *.icpnet.pl 12.10.04, 19:32
        czytałam Frania, uważam że wreszcie ktoś na rynku bez nadęcia (jak Pilch), bez
        marudzenia i przynudzania, zabawny, dowcipny, ja zakupiłam w taniej książce
        około 10 dla znajomych:)))książka pełna dystansu, jak autor, którego poznałam
        na targach, szkoda tylko, że u nas ciągle o nim tak cicho....
    • Gość: kwiecienka Re: "Franio" Radka Knappa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 16:49
      Mnie "Franio" też się podobał (czytałam ze 3 lata temu) i to na tyle, że
      przejadę się 22.10. do Krakowa na spotkanie z autorem. Czytałam też jego
      pierwszą (!) książkę o siłach specjalnych, a teraz czekam na tę najnowszą.
      Mam nadzieję, że WL nie będzie się oglądać na "krytyków" i szybko ją wyda.
      Może tę też on przełoży?
      Pozdr
    • Gość: Ivette Re: "Franio" Radka Knappa IP: *.aster.pl 12.10.04, 17:22
      Zgadzam się z wsteczną opinią, że nie jest to (="Franio") bynajmniej nowa
      książka, a po prostu wznowienie - uprasza się dziennikarzy o nieoszukiwanie...
      Podobnie z kwestią celu wyjazdu Waldiego (w "Lekcjach pana Kuki") - czy aby na
      pewno chodziło o "osiedlenie"??? Mnie się wydawało, że to był wyjazd wakacyjny,
      rodzaj osławionych "saksów", a możliwość osiedlenie była li i jedynie jedną z
      otwartych, acz nie pociągających bohatera, opcji.
      Tyle czepialstwa dot. rejonów "okołowydawniczych", natomiast treściowo - obydwie
      pozycje warte są uwagi i stanowią przykład dobrej, lekkiej (w znaczeniu -
      relaksującej, co nie umniejsza jej jakości) literatury. Zabawne koncepty, gładki
      styl. Osobiście - polecam.
      • Gość: Agata Re: "Franio" Radka Knappa IP: *.espol.com.pl 12.10.04, 20:08
        Viva la Ivette!!
        Pewnie, że nie chodziło o "osiedlenie" !
        I też polecam "Lekcje...", zaś za "Franiem" porozglądam się.
        Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka