Gość: anijm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:36 Czy ktoś może mi powiedzieć, czy książki Sarah Kane ukazały się po polsku? Czy są w sprzedaży? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
another_story Re: Sarah Kane 21.11.04, 17:36 Jakiś czas temu kupiłam "Zbombardowanych" w internetowej księgarni Liber (www.liber.com.pl). Innych dramatów Kane nie widziałam, choć też nie rozglądałam się za nimi specjalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Sarah Kane 21.11.04, 17:41 Przepraszam, źle podałam adres. Wersja prawidłowa: www.liber.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: Sarah Kane IP: *.avamex.krakow.pl 21.11.04, 17:41 Witam.Przed czterema-pięcioma laty była w sprzedaży książka "Zbombardowani" i -o ile się nie mylę-jakieś dramaty ukazały sie w "Dialogu".Mogę to sprawdzic w najbliższych dniach (siostrzeniec studiuje teatrologię i ma w swojej bibliotece sporo tych czasopism).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesniczyna dlaczego zaraz tak niegrzecznie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:09 choć czasami rozumiem tego rodzaju irytację.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pink panter Re: dlaczego zaraz tak niegrzecznie? IP: 195.187.51.* 21.11.04, 21:23 przepraszam, to tylko była taka mała stylizacja na język Kane, chciałem zapodac odpowiedni klimat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anijm do: kawka i another_story IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 07:55 Dziękuję za informacje! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kawka Re: do: kawka i another_story IP: 212.244.186.* 22.11.04, 10:25 Witam. Po sprawdzeniu- informuję: Sarah Kane "Miłość Fedry"-"Dialog" nr 9/1999 "Łaknąć" - "Dialog" nr1/2000 Poza tym w "Dialogach" są liczne artykuły (i wzmianki) dotyczące samej autorki i jej twórczości , np. : "Beznadzieja" i "Litwa : oswajanie" w nr 12/2001 "Wielość beznadziejności" 1-2/2002 "Co sie zdarzyło Sarah Kane" i "Golas" 4/2002 i in. W każdej bibliotece naukowej powinna być Czytelnia Czasopism i tam zapewne znajdziesz wymienione przeze mnie numery "Dialogów ".Jeżeli miałabyś z tym kłopoty (a zależałoby Ci na dotarciu do tych dramatów)- odezwij sie,może coś poradzimy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anijm Re: do: kawka i another_story IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:18 Wielkie dzięki raz jeszcze :-)))) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: t Upadła wielkość IP: *.gimsat.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:01 Kane to typowy meteor. Kiedyś głośno, teraz coraz ciszej, za lat kilka będą o niej wiedzieć tylko badacze literatury. Zero wyniesione na piedestał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monsignor martha Re: do: kawka i another_story IP: 195.205.189.* 27.11.04, 12:39 A może wiecz coś na temat "4.48 psychosis". Interesuje mnie sam dramat, bo informacji na temat jego powstania i boigrafii kane mam sporo. Może wiesz gdzie to zostało opublikowane. Odpowiedz Link Zgłoś