Dodaj do ulubionych

Sarah Kane

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:36
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy książki Sarah Kane ukazały się po polsku?
Czy są w sprzedaży?
Obserwuj wątek
    • another_story Re: Sarah Kane 21.11.04, 17:36
      Jakiś czas temu kupiłam "Zbombardowanych" w internetowej księgarni Liber
      (www.liber.com.pl). Innych dramatów Kane nie widziałam, choć też nie
      rozglądałam się za nimi specjalnie.
      • another_story Re: Sarah Kane 21.11.04, 17:41
        Przepraszam, źle podałam adres. Wersja prawidłowa: www.liber.pl
    • Gość: Kawka Re: Sarah Kane IP: *.avamex.krakow.pl 21.11.04, 17:41
      Witam.Przed czterema-pięcioma laty była w sprzedaży książka "Zbombardowani"
      i -o ile się nie mylę-jakieś dramaty ukazały sie w "Dialogu".Mogę to sprawdzic
      w najbliższych dniach (siostrzeniec studiuje teatrologię i ma w swojej
      bibliotece sporo tych czasopism).Pozdrawiam.
    • Gość: pink panter znajdź se dziwko na google IP: 195.187.51.* 21.11.04, 18:04
      • Gość: lesniczyna dlaczego zaraz tak niegrzecznie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:09
        choć czasami rozumiem tego rodzaju irytację....
        • Gość: pink panter Re: dlaczego zaraz tak niegrzecznie? IP: 195.187.51.* 21.11.04, 21:23
          przepraszam, to tylko była taka mała stylizacja na język Kane,
          chciałem zapodac odpowiedni klimat
    • Gość: anijm do: kawka i another_story IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 07:55
      Dziękuję za informacje! Pozdrawiam.
      • Gość: Kawka Re: do: kawka i another_story IP: 212.244.186.* 22.11.04, 10:25
        Witam. Po sprawdzeniu- informuję: Sarah Kane "Miłość Fedry"-"Dialog" nr 9/1999
        "Łaknąć" - "Dialog" nr1/2000
        Poza tym w "Dialogach" są liczne artykuły (i wzmianki) dotyczące samej autorki
        i jej twórczości , np. : "Beznadzieja" i "Litwa : oswajanie" w nr 12/2001
        "Wielość beznadziejności" 1-2/2002
        "Co sie zdarzyło Sarah Kane" i "Golas" 4/2002 i in.
        W każdej bibliotece naukowej powinna być Czytelnia Czasopism i tam zapewne
        znajdziesz wymienione przeze mnie numery "Dialogów ".Jeżeli miałabyś z tym
        kłopoty (a zależałoby Ci na dotarciu do tych dramatów)- odezwij sie,może coś
        poradzimy.Pozdrawiam.
        • Gość: anijm Re: do: kawka i another_story IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 16:18
          Wielkie dzięki raz jeszcze :-))))
          Pozdrawiam
          • Gość: t Upadła wielkość IP: *.gimsat.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.04, 20:01
            Kane to typowy meteor. Kiedyś głośno, teraz coraz ciszej, za lat kilka będą o
            niej wiedzieć tylko badacze literatury. Zero wyniesione na piedestał.
        • Gość: monsignor martha Re: do: kawka i another_story IP: 195.205.189.* 27.11.04, 12:39
          A może wiecz coś na temat "4.48 psychosis". Interesuje mnie sam dramat, bo
          informacji na temat jego powstania i boigrafii kane mam sporo. Może wiesz gdzie
          to zostało opublikowane.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka