Gość: Kasia27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:29 Jakie polecilibyscie mi ksiazki, ktore maja niesamowity klimat, sa cieple w swoim przekazie, ale nie sa to jednoczesnie czytadla. Takie ksiazki z klimatem... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aGusia Re: Klimatyczne ksiazki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.05, 19:50 polecam "Bez mojej zgody" Jodi Picoult...:) Odpowiedz Link Zgłoś
lirael Re: Klimatyczne ksiazki 20.04.05, 19:53 Carlos Ruiz Zafon, "Cień wiatru" Zdecydowanie! W dodatku z klimatycznymi zdjęciami Francesca Catala-Roca(Barcelona w latach pięćdziesiątych). Mnie ta powieść zahipnotyzowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sambady Re: Klimatyczne ksiazki IP: *.echostar.pl 20.04.05, 20:03 Niepowtarzalny klimat, choć trudno poiwedziec że ciepły, jest w "Zimie w Lizbonie" Antonio Munoz Moliny. Książka o przyjazni, milosci i muzyce. Mnie na dwa tygodnie wyłączyła z normalnego życia. Po-le-cam !!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: Klimatyczne ksiazki 20.04.05, 20:21 "Pożegnanie z Afryką" K.Blixen-dla mnie klimat w każdym wymiarze, ......i oczywiście Bohumil Hrabal: "Taka piękna żałoba", "Postrzyżyny", "Skarby świata całego" ......czyli o sile wspomnień. Odpowiedz Link Zgłoś
hrabalek Re: Klimatyczne ksiazki 20.04.05, 20:29 .........i jeszcze "Mercedes-Benz" Pawła Huelle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Klimatyczne ksiazki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.05, 21:19 Smazone zielone pomidory. Podczas czytania czujesz się jakbys BYŁA wśród tamtych ludzi i żyjesz ich życiem... Fenomenalne. Tak się zżyłam z bohaterami że kiedy skończyłam to prawier płakałam z rozpaczy że juz się skończyło :( Odpowiedz Link Zgłoś