davidmors 05.05.05, 22:07 Nowy grafoman na firmamencie Gazety Wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Zigzaq Re: Gejowskie romansidło IP: 195.150.233.* 05.05.05, 22:31 Hmm..już pisałem w tym wątku, bez wulgaryzmów i forsowania skrajnych ideologii, może trochę mniej poprawnie politycznie, mniej zgodnie, jak się wydaje z linią tej gazety. Kij Ci w oko nędzny cenzorze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kanapa Re: Gejowskie romansidło IP: *.aster.pl 06.05.05, 09:43 porownanie do grocholi raczej zalosne. grochola ku pokrzepieniu serc, a tu smutek i deprecha sączą sie caly czas. a jak smiech, to cyniczny i przegrany. dobra ksiazka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Gejowskie romansidło IP: *.nll.se 06.05.05, 11:49 Bzdety nad bzdetami! Zapewne znajda spoczynek tam gdzie jest ich miejsce, czyli na makulaturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arcy-pompon Re: Gejowskie romansidło IP: *.core.lanet.net.pl 06.05.05, 13:41 romans, jak podtytuł wskazuje. ale czyta się dobrze. Wolę Żurawieckiego i jego pisanie romansowe, niż Witkowską i jej grzebanie w starych skarpetkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypederasta Re: Gejowskie romansidło IP: 195.150.233.* 06.05.05, 13:17 Nasza cywilizacja chyli się ku upadkowi skoro pederaści biorą się za kulturę i sztukę. To dopiero początek, stopniowo zniewolą nas i zakrzyczą w innych dziedzinach. Homoseksmisja ogarnia cały świat i stanowi coraz większe zagrożenie..już wkrótce macicę zastąpią probówką, inkubatorem, będą wychowywać własne dzieci-klony na swój obraz i podobieństwo, do własnych celów..koniec świata jest już blisko.. Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: Gejowskie romansidło 06.05.05, 15:40 Antypederasto, jeśli rzeczywiście kultura i sztuka cię interesuje, to powinieneś mieć świadomość, że wychowałeś się w dużej mierze właśnie na sztuce stworzonej przez gejów, bo geje w kulturze mieli nadreprezentację od zawsze. Myślę jednak, że cię przeceniam, więc nie będę wymieniał nazwisk ani dzieł, bo z litości nie chcę, żeby ci się twój zgrzebny świat zawalił na głowę - echo powstałe z pustki znajdującej się wewnątrz mogłoby ci zaszkodzić. A teraz idź wyspowiadać się z orgazmów (jeśli miałeś...) i może jeszcze zdążysz zjeść kremówkę, bo na to wygląda, że koniec TWOJEGO świata rzeczywiście już blisko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumny Gey Re: Gejowskie romansidło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 15:43 racja- zawsze najwybitniejsi artysci to byli geye- leonardo, michelangelo, giani versacce, elton john i wielu wielu innych, nawet wiekszosc w zawodach artystycznych- piosenkarze, malarze, aktorzy, projektanci mody, tancerze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypederasta Re: Gejowskie romansidło IP: 195.150.233.* 06.05.05, 16:49 Tak, oczywiście..o homoseksualizm posądza się jeszcze Szekspira, Goethego, Bethoveena, Czajkowskiego itd. Z wiadomych względów nie przyznawali się otwarcie, ślady w ich twórczości są nikłe i to właśnie o to chodzi! Obecny homoseksualizm jest natrętny, krzykliwy i cholernie tandetny. Patrząc na "Damę z łasiczką", czytając "Króla Olch" widzę kunszt twórcy, a nie to, że jest/był pederastą. Sztuka dla sztuki! Teraz to się zmienia. Homoseksualizm próbuje wykorzystać sztukę jako nośnik, wykrzyczenie swojego innego, chorego "ja", próbę zaistnienia i uczynienina z siebie normy. Jakże jaskrawym przykładem jest chęć posiadania i wychowywania przez pederastów dzieci, czego przecież sama natura im odmawia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumny Gey Re: Gejowskie romansidło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 16:50 jestes po prostu homofobem- na zachodzie jest to nielegalne i moznaby cie wsadzic do paki za sianie takiej nienawisci do geyi ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypederasta Re: Gejowskie romansidło IP: 195.150.233.* 06.05.05, 16:57 Nie jestem homofobem (co za chora nazwa, przeceież ani trochę się was nie boję). Żyjcie sobie i róbcie pomiedzy sobą co chcecie, ale są granice: wychowywanie dzieci i mój odbyt..na to nigdy się nie zgodzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumny Gey Re: Gejowskie romansidło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 17:10 pewnie jestes pasztetem zapuszczonym i masz krotkiego penisa- my lecimy tylko na zadbanycg wypielegnowanycg samcow co chodz na silke i maja sie czym pochwalic, nikt takiego heteryka oblesnego jak ty niehce, a dzieci zobacz ile jest w doamach dziecka - sami narobiliscie ich a nima kto sie opiekowac? lepiej zeby byly w homorodzinach gdzie bedzie milosc i dmay im wyksztalcenie i dobry gust Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypederasta Re: Gejowskie romansidło IP: 195.150.233.* 06.05.05, 17:31 Jestem dla Ciebie nieatrakcyjny? Uff..kamień wobec tego spadł mi z serca. Co do wychowywania dzieci: nie ja ustanowiłem reguły tego świata, a tak się składa, że natura do posiadania potomstwa wyznaczyła kobietę i mężczyznę. Tylko oni też są w stanie tak naprawdę obdarzyć prawdziwą miłością dziecko. Dziecko adoptowane, czy to przez parę heteroseksualną czy homoseksualną będzie tylko i wyłącznie substytutem tego czego adoptujący mieć nie mogą. Nie twierdzę, że takie dziecko nie będzie kochane, bo bedzie, ale czy tak jak matka kocha swoje rodzone dziecko? Czy Ty możesz wiedzieć co kobieta przeżywa w trakcie ciąży, porodu? Poza tym dyskusyne jest czy taki pederasta nie zakocha się i nie będzie prześladował później swojego wychowanka. Pół biedy jak wychowanek będzie już dorosły.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dumny Gey Re: Gejowskie romansidło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 14:18 skandal! apsolutnie homofobiczna i faszystoska recenzja i glosy w dyskuji na forumie! na zachodzie bybylo to niemozliwe! tam jest toleracja i gey culture od lat rzadzi i wszyscy ja wielbia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Durny gej Re: "Trzech panów w łódce, nie licząc psa" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.05, 18:11 Nawet tytuł ociera się o plagiat. Taki tytuł wymyślił kto inny i bez związku z niedolą pedałów. Odpowiedz Link Zgłoś
osu Re: "Trzech panów w łódce, nie licząc psa" 07.05.05, 02:58 Taaak...Antypederasto!!1.Czy Ty w ogóle wiesz co znaczy słowo "pederasta"??? .Homofobem jesteś, nie da się ukryć...Twój lęk przed czym kolwiek innym niż to co mieści się w Twoich granicach nirmy przybiera formę agresji...A Ty dumny geju... nie jesteś lepszy...czy zawze dyskutując z jakim kolwiek heterykiem (albo gejem), jeśli nie jesteś w stanie znaleźć innych argumentów zarzucasz mu posiadanie krótkiego penisa???Jeszcze jedno Antypederasto zakochałeś się moze(oczywiście mam na myśli miłość erotyczną) w swoim dziecku, siostrzenicy, bratanicy itd???Myślę ,że nie...wyobraź sobie że geje na zachodzie, wschodzie, północy, południu też tego nie robią i nie wypowiadaj się na temat miłości rodziców adopcyjnych do ich adoptowanych dzieci, bo zapewniam Cię że potrafi być dojrzalsza niż jakakolwiek inna...jesteś w swoich osądach niesprawiedliwy(zarówno w stosunku do gejów, jak i do ludzi adoptujących dzieci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypederasta Re: "Trzech panów w łódce, nie licząc psa" IP: 195.150.233.* 07.05.05, 12:28 Pederasta..mężczyzna uprawiający pederastię, czyli stosunki płciowe między mężczyznami. Zainteresowanego odsyłam do słownika wyrazów obcych PWN. Być może słowo pederastia w półświatku gejowskim znaczy coś innego, ale takie inne znaczenie nie jest mi znane. Homoseksualizm jest bardziej szerokim określeniem obejmującym obie płcie i niekoniecznie obcowanie płciowe. Przykładem może być kult męskiego ciała w starożytniej Grecji..coś jak różnica między podziwianiem, a pożądaniem, płciowym oczywiście. Nie rozwodząc się zbytnio..jeśli wkładasz swoje prącie w odbyt lub usta drugiego mężczyzny, lub on Tobie, to jesteście pederastami. Nie czuję strachu i nie żywię uprzedzeń oraz agresji względem homoseksualizmu, swoje rozważania opieram w głównej mierze na prawie naturalnym. W naszej populacji jest około 5% homoseksualistów, skoro natura daje wam prawo istnienia jesteście widocznie potrzebni lub produktem ubocznym, ale niekoniecznie do wychowywania dzieci. Może homoseksualiści są stworzeni do bycia artystami, jak to ktoś już wcześniej napisał (to inna forma wychowywania społeczeństwa, oczywiście nie mówię o takich gniotach, jak twórczość opisywana w artykule). Próbujecie walczyć o swoje miejsce w działkach, które są z oczywistych względów zarezerwowane dla par heteroseksualnych. Stosunek płciowy heteroseksualny z homoseksualnym (poza sprawami technicznymi) różni się finałem, którym jest owoc, dziecko. Skoro jesteś inny i za takiego się uważasz, po prostu zaakceptuj się takiego jakim jesteś, a później oczekuj akceptacji od innych! Jeżeli uważasz, że prawdziwa, podkreślam prawdziwa miłość rodzicielska do potomka jest niżej, jest mniej dojrzała od miłości, którą mogą obdarzyć adoptujący obce dziecko (zwłaszcza gdy brak w tym związku pierwiastka żeńskiego), to wykazujesz się straszną ignorancją, która w dwójnasób dyskwalifikuje Cię z wychowywania dzieci. Nic i nikt nie zastąpi dziecku kochającej matki. Udowodniono, że jednym z podłoż homoseksualizmu jest zaburzona relacja pomiędzy matką a synem. Być może nie doświadczyłeś właściwych uczuć i jesteś teraz kim jesteś? Pomijając te wszystkie moje wywody sądzę, że chęć wychowywania dzieci przez związki homoseksualne, zwłaszcza pederastów bierze się nie z miłości do dzieci, co tylko i wyłącznie z chęci "bycia normalnym" lub innych przesłanek celem stawienia swojego "ego" na piedestale. Gdybyś naprawdę chciał mieć dziecko znalazłbyś sobie przyzwoitą kobietę, związał się z nią i zrobił to tak, jak natura przykazała..wierz mi, wówczas nikt by się Ciebie nie czepiał.. Odpowiedz Link Zgłoś
baba67 Re: "Trzech panów w łódce, nie licząc psa" 07.05.05, 16:21 Nie zgadzam sie z Toba jesli chodzi o rodzicow adopcyjnych hetero. Naprawde potrafia stworzyc dziecku dobra rodzine.Inna sprawa, ze w 80 % jestesmy sterowani przez nasze geny (czy to prawda, to temat na inna dyskusje) a dziecko znajduje sie w DD najczesciej obciazone genetycznie, stad wiekszy procent porazek wychowawczych anielsko cierpliwych rodzicow adopcyjnych. A co do pederastow- coz, cisze sie, ze moj maznim nie jest, a ksiazki przeciez kupowac ani czytac nie musze. Odpowiedz Link Zgłoś
osu Re: "Trzech panów w łódce, nie licząc psa" 07.05.05, 23:46 Pederasta to inaczej pedofil uprawiający seks z chłopcami, a nie dorosły meżczyzna odbywający stosunki seksualne z innym dorosłym mężczyzną za obopulną zgodą.Nie wiem jakie są pobudki par homoseksualnych chcących adoptować dzieci oprócz chęci obdarzenia ich miłoscią(może nie do końca taką samą jak miłość rodzicielska, której w żadnym wypadku nie deprecjonuję, uważam ,że pełna heteroseksualna rodzina jest najlepszym środowiskiem dla rozwoju, lepsza niż nawet najbardziej oddana dziecku para gejów czy lesbijek, ale uważam że lepsza taka rodzina niż żadna, wyrównuje szanse startu w życiu, daje miłość, oparcie, stara sie zapewnić jak najlepsze wzorce,podkreślam hetroseksualne, nikt nie chce wychowywać sobie kochanka czy kochanki ani zrobić z dziecka homoseksualisty) Mam wspaniałą kobietę, najwspanialszą jaką mogłam sobie wymarzyć,ale w społeczeństwie pełnym nietolerancyjnych jednostek przywiązanych do starego porządku nie chciałabym wychowywać dziecka, bo właśnie dzięki takim ludziom i ich potomkom potencjalne dzieci par homoseksualnych nie mogłyby żyć normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kraciak Re: ANTYPEDERASTO, 08.05.05, 00:33 napisałeś, że: "Homoseksualizm jest bardziej szerokim określeniem obejmującym obie płcie i niekoniecznie obcowanie płciowe. Przykładem może być kult męskiego ciała w starożytniej Grecji..coś jak różnica między podziwianiem, a pożądaniem, płciowym oczywiście." Tyle cytat, a jaki nietrafiony. W starożytnej Grecji stosunki płciowe dzielono na konieczne - te z pogardzanymi zresztą kobietami, by przedłuzyć gatunek. Natomiast "dla przyjemności" mężczyźni uprawiali efebię, czyli pederastię, wychowując młodego chłopca kulturalnie i przygotowując go do dorosłego życia, przy okazji czerpiąc przyjemność z cielesnego obcowania z nimi. Dziś dla nas jest to szokujące, ale tak właśnie sprawy wyglądały. Nie by to zatem li tylko "podziw" dla ciała. Naprawdę, mnóstwo gejów przysłużyło się do rozwoju kulturalnego świata. Nie czytałam książki, więc na jej temat się nie wypowiem, ale nie ma co potępiać gejów w czambuł, tak jak sami geje niech się nie wywyższają, bo i taką tendencję, również w tym temacie, zauważyłam w postach Dumnego Geya (który to opisuje, jak typowy dresiarz, niestety, jakie mu się ciała podobają i z góry zakłada, że taki Antypederasta jest zaniedbany i ohydny). Prawda jest taka, że nikt nie jest lepszy i gorszy i na nikogo nie powinno się patrzeć wyłącznie przez pryzmat jego cielesności i seksualności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypederasta Re: ANTYPEDERASTO, IP: 195.150.233.* 08.05.05, 13:52 Przesadzasz! Pederastia w starożytnej Grecji była rozpowszechniona i uznawana, ale nie obejmowała wcale wszyskich mężczyzn. Przedstawiony przez Ciebie to tylko jeden z modeli życia, który funkcjonował, ale przez niektórych współczesnych był opisywany niejednokrotnie z oburzeniem i niesmakiem (.. zgwałcił swojego wychowanka!). Kult męskiego ciała nie opierał się wyłącznie na pożądaniu cielesnym, wielbiono wojowników, sportowców i nimi się opiekowano. Na posiadanie utrzymanka stać było też tylko węższą grupę mężczyzn, wokół której gromadzili się także pisarze, artyści (stąd przsadna ilość danych na ten temat). Rola kobiety, ściślej żony była faktycznie taka jak ją przedstawiłaś, a słyszałaś może określenie "córy Koryntu"? Odpowiedz Link Zgłoś
wirusx Re: ANTYPEDERASTO, 08.05.05, 23:59 ANTYPEDERASTO, ciesz się, że życie nie postawiło cię przed alternatywą: samotność sieroty albo dom i dwóch kochających cię ojców i nie kazało wybierać... Normalny człowiek (a więc , niestety, nie ty) wybrałby to drugie. Jeśli twierdzisz, że chciałbyś być sierotą , to albo jesteś umysłowo chory, albo kłamca - a więc w obu wypadkach dyskusja z tobą prowadzi donikąd nieszczęąliwcze, dla którego stosunek płciowy kończy się zapłodnieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antypederasta Re: ANTYPEDERASTO, IP: 195.150.233.* 09.05.05, 09:34 To straszna tragedia, jeżeli dziecko pozostaje samo sobie. Nie należy go bardziej traumatyzować oddając w opiekę pederastów. W tak trudnej sytuacji najlepszym rozwiązaniem jest próba adopcji, oczywiście tylko i wyłącznie przez parę heteroseksualną! Oba pierwiastki męski i żeński są szalenie ważne w prawidłowym rozwoju psychoseksualnym młodego człowieka. Zakładam, że pojęcie fazy fallicznej, kompleksu Edypa i Elektry oraz rozwoju superego jest Ci obce. Wychowanie dziecka to nie tylko "obdarzenie go miłością" i danie "papu". Szereg ważnych rzeczy odbywa się poza naszą wiedzą i wynika z "podglądania" relacji obu płci. Dodam iż należy skrupulatnie sprawdzić czy potencjalni rodzice adopcyjni rzeczywiście się do tego nadają. Nigdzie nie napisałem też, że każdy stosunek seksualny pomiędzy kobietą i mężczyzną kończy się i powinien kończyć się posiadaniem dziecka, jest to potencjalna możliwość z którą należy się liczyć (nawet w przypadku stosowania wszelkiego rodzaju antykoncepcji, która jak wiemy poza sterylizacją nie jest skuteczna w 100%). Wystarczy zwrócić uwagę na cykl rozrodczy kobiety.. tylko parę dni jest płodnych w skali mniej więcej miesiąca. Reszta jest wspaniałym bonusem umacniającym związek kobiety i mężczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
kraciak Re: ANTYPEDERASTO, 09.05.05, 00:37 Pewnie, że słyszałam o córach Koryntu, czyli heterach, to smutne, że tylko one były wykształcone i nawet szanowane, ale ogólnie można mówić o nastawieniu społecznym na homo, nie na hetero, jak to ma miejsce w dzisiejszej kulturze. Ponoć jeszcze dziś atrakcyjni chłopcy na wakacjach w Grecji mogą liczyć na zaczepki ;-) Opisałeś, jak ktoś zgwałcił swego wychowanka, co wzbudziło niesmak. Bo pewnie zgwałcił go analnie, natomiast miłość grecka między 2 mężczyznami polegała ponoć na wkładaniu penisa między złączone uda chłopca. Mało atrakcyjnie brzmi ;-), dobrze, że teraz i kobiety, i mężczyźni mogą (przynajmniej w teorii) żyć zgodnie ze swoją orientacją, a pedofilia jest potępiana. Co do kwestii wychowania przez pary homoseksualne, która się tu już pojawiła: chyba wolałabym, żeby sieroty trafiły na dwóch tatusiów lub mamusie, niż gdyby miały trafić do Domu Dziecka lub wychowywać się w rodzinie, w której kolejni wujkowie molestowaliby dzieciaka. Ostatecznie ojciec z matką też nie migdolą się przy dzieciach, załatwiając swoje sprawy w sypialni lub pod nieobecność potomstwa, więc 2 tatusiów też nie robiłoby tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wredota_ze_mnie Intelektualna kastracja w Wybiórczej...? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 23:52 Jaka szkoda, że autor recenzji nie wspomniał o tym, że w powieści "Gazetę Wyborczą" określa się mianem organu "liberalnego w stanie spoczynku, konserwatywnego w stanie erekcji" :-P Tak naprawdę "Trzech panów w łóżku" to nie tylko gejowskie romansidło. To też III RP w krzywym zwierciadle, ale tego już autor recenzji nie zauważył albo nie chciał zachęcać czytelników do lektury... Mdła recenzja w "Wyborczej" świadczy tylko o tym, że rację ma Żurawiecki, pisząc o "intelektualnej kastracji" czy "konserwatywnym zatorze mózgu" ludzi związanych z "Wyborczą"... Czyżbyście się bali, że zbyt wiele osób zapozna się z taką antyreklamą "Wybiórczej"...? A może faktycznie "intelektualna kastracja" szerzy się w redakcji...? ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zieleniak Pan Krytyk mało profesjonalny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:11 O ile pamietam ten sam Pan recezent i na tych samych łamach zrobił podobną "reklamę" "Lubiewu" Witkowskiego... Ksiazka moze sie krytykowi podobac lub nie. Może ją schlastać, zniszcyć i obśmiać. Moze ją także wynieśc na wyżyny. To prawo krytyka. Tylko niech to zrobi w sposob profesjonalny.. Mam wrazenie ,ze Pan z Gazety wogole tej ksiazki nie pojął.Tutaj nie chodzi o treść, która jest wazna, ale drugorzędna. Tutaj najwazniejszy jest obłędnie inteligentny i cięty język, a potem cynizm i ostra krytyka współczesnych układów: rodzinnych, gejowskich, heteryckich, społecznych etc... Streszczanie ksiązki przez krytyka i jego niemoc intelektualna wobec nowego zjawiska jest naprawde w tej recenzji porażająca..... Pan Krytyk ma prawo do krytyki, tylko niech to robi w sposob profesjonalny. Ksiązce i tak to nie zaszkodzi. W mysl zasady dobrze, czy żle byle po nazwisku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kot Stanowczo protestuję przeciw mieszaniu tego kota IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 22:19 Koty, jako zdrowe, rozumne zwierzęta nie wpadają w tego typu problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
en.de Re: Gejowskie romansidło 10.05.05, 13:34 Witkowskiego proza żywi się przynajmniej językiem, to ją broni. Pana Ż. juz za sam tytuł bym nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: Gejowskie romansidło 10.05.05, 13:47 wlasnie- witkowski ma _w miare_ dobry warsztat- moze nie pisarza, ale przynajmniej reportazysty- ma sluch jezykowy, potrafi cos ciekawego zapisac- witkowski to po prostu grochola- nieudolnie napisane badziewie- tyle, ze nikt tgo nie napisze bo wszyscy sie boja byc posadzeni o homnofobie i zacofanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
bimbalimba Re: Gejowskie romansidło 10.05.05, 13:48 Zurawiecki to po prostu grochola- sory za przejezyczenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: en.de Re: Gejowskie romansidło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 18:01 czyli wychodzi na to, ze literatura nie jest wolna od poprawnosci politycznej. smutne. Odpowiedz Link Zgłoś