13.05.05, 12:07
Twoje usta, twoje oczy,
twoje ręce w moich dłoniach.
Twoje włosy z babim latem
co przysiadło ci na skroniach.
Moje myśli poplątane,
moje serce zagubione.
Ciche szepty tuż nad ranem
i marzenia niespełnione.
Cofnąć czasu już nie zdołasz.
Nie potrafisz zmienić losu.
Ciągle myślę, że mnie wołasz,
a nie słyszę twego głosu.
Już nie wierzę twoim oczom,
nie uwierzę żadnym ustom.
To co wczoraj było prawdą,
nieprawdziwe bywa jutro.
Świat bez ciebie i tak będzie
trwać, bo czas się nie zatrzyma,
ale jakby smutniej wszędzie.
W moim sercu ciągle zima.

Obserwuj wątek
    • czarnaba Re: ŚLAD 13.05.05, 18:27
      Gratuluje. Milo znalezc na amatorskim forum tak piekny i dojrzaly erotyk.
      Przeczytalam go kilkakrotnie, za kazdym razem z nie ustającą przyjemnością.
      :)))
      • sonia40 Re: ŚLAD 14.05.05, 00:20
        Witam. Bardzo dziekuję. Miło mi, że się podoba. Odwiedzam to forum, bo jest ono
        pierwszym, na które trafiłam gdy pewien sympatyczny pan podłączył mnie do
        zaczarowanej skrzynki pod tytułem internet. Przewędrowałam już sobie kawał
        drogi ale do tego miejsca mam wyjątkowy sentyment. Spotkałyśmy się już tu
        kiedyś. A amatorem jestem nadal, nikt mnie jeszcze nie "odamatorzył"(:)))), a
        sama nie mam odwagi.
        Pozdrawiam serdecznie.S.
    • ritakavka Re: ŚLAD 17.05.05, 23:24
      szalone rymy. szalone w sensie niekonsekwentne. proponuję to jakoś uporządkować
      albo zupełnie się ich pozbyć. tematyka mdła, ale to już tylko moje prywatne
      odczucie.
      • sonia40 Re: ŚLAD 18.05.05, 07:29
        Dziękuję za komentarz. Każdy może mieć swoje prywatne odczucia. Pewnie często
        bywasz na takich portalach poetyckich, gdzie walczy się z rymami w wierszach.
        Zastanawia mnie, że w wierszu białym można pisać o byle czym na końcu umieścić
        coś paskudnego a w komentarzach najwyżej będą się zastanawiać o czym autor
        chciał powiedzieć. Jak się już trafi jakaś krytyka to zawsze można zarzucić
        ogłupiałemu czytelnikowi, że nie rozumie nowoczesnej poezji. Żeby nie było
        wątpliwości nie jestem przeciwniczką białych wierszy.
        Może powiedz co to znaczy "niekonsekwentne rymy" i jak według Ciebie należy je
        uporządkować? A co do tematu, jest jaki jest, czyli o uczuciach. Czy uważasz,
        że to temat niegodny wierszy? Dla mnie jeden z najważniejszych.
        Pozdrawiam życząc samych udanych wierszy, jeśli je piszesz.
        S.
    • smerfetetka Re: ŚLAD 18.05.05, 09:33
      Podoba mi się twój wiersz, smutny, ale ładny. Rytm jest zachowany, a to według
      mnie najważniejsze. Rymy w większości się zgadzają, z wyjątkiem oczy-latem,
      oczom-prawdą i może to bym jakoś zmieniła. Ale niekoniecznie, sama mam problemy
      z rymami, uważam, że rymy nie są najważniejsze.
      • sonia40 Re: ŚLAD 18.05.05, 14:52
        Dziękuję za komentarz. Masz oczywiście rację, że w wierszach, jeśli ktoś się
        decyduje rymów używać, powinien dbać o to aby zachować tę konwencję.
        Z rymami mogło by być na przykład tak :))

“Twoje usta, twoje oczy,
        twoje ręce w moich dłoniach.
        babie lato tak urocze
        co przysiadło ci na skroniach...”

“....To co wczoraj prawdą było
        nigdy już się nie zdarzyło....”

Tylko czy byłoby lepiej. Taki rym, nie do końca doskonały Jacek Kleyff z Salonu
        Niezależnych nazwał kiedyś “rymem żółtym”. Nie wiem czy na pewno o to mu
        chodziło, ale dla mnie to taki rym, którego nie ma, a wydaje się jakby był, bo
        nie zakłóca ani rytmu, ani sensu wiersza. Wydaje mi się nawet fajny i czasem
        go wtrącę, chociażby po to, aby wiersz nie był zbyt monotonny. Miłośnicy
        białych wierszy, nie przejmują się ani rymem, ani rytmem, ani czasem nawet
        treścią . A przecież od wierszy białych, skoro brak w nich tego śpiewnego
        rymowania, powinno się wymagać o wiele więcej.
        Pozdrawiam serdecznie. S.

Ps.
        Istotnie smutaski same piszę. Ale czasem mi się zdarzy i coś bardziej
        zabawnego. Specjalnie dla Ciebie wklejam taki śmieszny romansik. Hihi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka