kokosanka1 30.05.05, 18:02 Czekam na Wasze typy nr 1 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ruiza Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 30.05.05, 18:40 niestety, nie podobaja mi się... Odpowiedz Link Zgłoś
eciepecie8 Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 30.05.05, 18:41 a co on, Rosjanin, że najpierw podajesz nazwisko a potem imię? Odpowiedz Link Zgłoś
bluestone Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 30.05.05, 18:49 żadna:( no, nie liczac jednego fragmentu (tak z pol strony) w Alchemiku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniak31 Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 30.05.05, 22:46 jedynie Alchemik ale czytałam kilka lat temu więc może teraz zmieniłabym zdanie pozostałymi książkami jestem rozczarowana, wczoraj skończyłam czytać "11 minut" i miałam wrażenie że czytam ciążką wersję Harlekina, a koleżanka która mi ją poleciła powiedziała że ją ta książka głęboko poruszyła ... no nie wiem co to było za poruszenie ale myśli mam kosmate Odpowiedz Link Zgłoś
estera_ja Jej,znow Coelho? 30.05.05, 23:03 Na szczescie Coelho mania ku koncowi sie zbliza i przyszlosci swietlanej owemu pseudo filozofowi nie wroze (jak rowniez nie zycze) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mika Re: Jej,znow Coelho? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 22:07 Autora nie lubie ale ksiażkę "Weronika postanawia umrzec" przeczytałam jednym tchem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cruel Re: Jej,znow Coelho? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 00:31 Zgadzam sie z przedmowcami. Na szczescie koniec tej chorej manii na jego punkcie. Szczerze mowiac jak czytalem "Pielgrzyma" to myslalem, ze sie za przeproszeniem porzygam! Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 01.06.05, 00:51 'Na brzegu rzeki Piedry usiadłam i płakałam' Odpowiedz Link Zgłoś
mgielka83 Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 01.06.05, 01:13 toż to grafomania (a ta opinia to moje osobiste zdanie po Alchemiku, rzece piedrze i kawałku Weroniki) aż nadto było Odpowiedz Link Zgłoś
biealka Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 01.06.05, 10:07 Już dosyć tej manii!!! Przeczytaj coś naprawdę mądrego. Nie rozumiem skąd ta fascynacja tym autorem w naszym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
en.door.fina Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 01.06.05, 12:08 mgielka83 napisała: > toż to grafomania (a ta opinia to moje osobiste zdanie po Alchemiku, rzece > piedrze i kawałku Weroniki) aż nadto było toć ja wiem, że grafomania - co z tego? trzeba i w tym mieć niejaką orientację, jak się chce krytykować; wzmiankowaną przeczytałam, bo mnie tytuł znęcił Odpowiedz Link Zgłoś
skrzacianka Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 01.06.05, 12:05 Przeczytałm wszystkie książki Coehlo z wyjątkeim tej najnowszej mnie najbardziej podobały się 2 "Weronika postanawia umrzeć" i "Piata Góra" Odpowiedz Link Zgłoś
basiek13 Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 01.06.05, 20:13 To człowiek (by nie powiedziec pisarz) biznesu,stąd ta coelhomania. Potrafi sie w naszym kraju dobrze sprzedać i tyle on wart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 22:41 serwisy.gazeta.pl/cjg/1,31937,2732546.html spotkanie z Coelho w częstochowiskim EMPIKU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buka Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.77.classcom.pl 02.06.05, 20:41 zadna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raggio.del.sole Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 21:01 "Demon i panna Prym" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.darnet.pl 26.07.05, 21:33 każda następna coraz mniej...niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raggio.del sole Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.05, 23:03 Demon i Panna Prym. Zaraz potem Weronika. Natomiast Pielgrzym to kompletne dno urodzone chyba w wielkich bólach. ktoś tu wspomniał ze swietnosc Coelho się kończy....no cóż,wystarczy się przejsc do Empiku,najnowsza ksiazka "Zahir" jest na miejscu pierwszym... Odpowiedz Link Zgłoś
gale Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 20.11.05, 10:53 Szczytem grafomanii jest bodajze "Pielgrzym", choc "Alchemik" tez nadaje sie na papier toaletowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_wieczorna Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 20.11.05, 13:40 moimi ulubionymi są "Alchemik" i "Piąta Góra" Odpowiedz Link Zgłoś
nektarniczka Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 20.11.05, 14:05 czytalam tylko alchemika i 11 minut i więcej nie mam zamiaru - zanudzić się można na śmierć. Już wolę Browna - może to nie szczyt artyzmu, no i zupełnie inna bajka, ale przynajmniej się dobrze czyta :) Odpowiedz Link Zgłoś
muza24 Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 20.11.05, 14:52 podręcznik wojownika światła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mateusz Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 17:18 Która? Żadna! To nie jest literatura, to jest pisanina na poziomie pamiętnika uduchowionej piętnastolatki (z całym szacunkiem dla dziewczyn w tym wieku:)). Banalne i w złym guście. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieska_m do mateusza 20.11.05, 19:57 Popieram. Mam 16 lat. Czytałam ,,Alchemika". Nie jestem uduchowiona... Myśle, że mój pamiętnik był by lepszą lekturą... Odpowiedz Link Zgłoś
anamag Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 20.11.05, 20:07 Widzę tu dużo nie pochlebynych opinii... Coż, czytam kolejną ("Zahir") wcale nie cierpiąc przy tym straszliwie ;-) Najbardziej czytelne było dla mnie przesłanie w "Weronice..." Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? 20.11.05, 21:32 Paulo Coelho - "Piąta góra". Motywy biblijne wynoszą tę powieść ponad inne tego pisarza. "Zahir" jest kolejnym powtórzeniem idei wcześniejszych i nudzi. Koleżanka polonistka zachwycała się "Alchemikiem" - ja wręcz przeciwnie. Ta magia w "A" i "Pielgrzymie" jest nachalna i denerwująca. Już lepiej mu "wychodzą" opowiastki o miłości, takie sobie romansiki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rysiek Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:40 "Tajemniczy stwór napastuje Laurę". Zdecydowanie arcydzieło. Ciężko dostać, bo edycja limitowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaaa Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 12:52 Żadna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n@t Re: Ktora ksiazka Coelho Paulo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 17:04 "Weronika postanawia umrzeć" bez dwóch zdań :] Odpowiedz Link Zgłoś