Gość: Bunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 11:47 Czytaliście, polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jot6 Re: Goldi - E. Kuryluk IP: *.chello.pl 17.06.05, 15:51 w nurcie literatury wspomnieniowej, mnie podobało się szalenie, np. spotkanie oko w oko Mołotow i chomik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bojący się Re: Goldi - E. Kuryluk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.06.05, 17:48 Chodzi o biografię Andreasa Goldbergera, słynnego skoczka narciarskiego o pseudonimie Goldi? (Pewnie nie, ale co, pożartować nie można, a zresztą jak się dobiera tytuł, to trzeba wiedzieć, co się dzieje dookoła, bo mnie się ten właśnie konkretny tytuł kojarzy tylko i wyłącznie z Goldbergerem i mam do tego prawo, i już). Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Goldi - E. Kuryluk 17.06.05, 18:12 Gość portalu: bojący się napisał(a): > bo mnie się ten > właśnie konkretny tytuł kojarzy tylko i wyłącznie z Goldbergerem i mam do tego > > prawo, i już). Jasne, że masz prawo :-) Mnie zresztą ten tytuł też by się tak kojarzył, gdybym nie przeczytała niedawno fragmentu tej ksiązki Ewy Kuryluk (całości nie znam :-)). Goldi to chomik, który mieszkał w skarpetce, i którego niemal smiertelnie wystraszył wybuch śmiechu Mołotowa, o czym wspomina wyżej jot6. Ten fragment, który czytałam bardzo zachęca do dalszej lektury. a. Odpowiedz Link Zgłoś