eeela 03.07.05, 00:19 Przeczytałam w którymś ze starych wątków, że Ursula Le Guin ma książki bardzo dobre i bardzo niedobre, ale nie wymieniono które to zacz. Nie chciałabym trafić na niedobrą na początku :-) Od czego zacząć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
graz.ka Re: od czego zacząć Le Guin 03.07.05, 11:09 Czarnoksiężnik z Archipelagu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: od czego zacząć Le Guin IP: *.gorzow.mm.pl 03.07.05, 17:05 Zdecydowanie od Czarnoksiężnika i trzech następnych. Moim zdaniem Le Guin nie ma niedobrych książek, ale to może zasłonięte oczy fanki pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: od czego zacząć Le Guin 03.07.05, 21:10 Co to są trzy następne książki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gardiner Re: od czego zacząć Le Guin IP: *.pomorzany.v.pl 03.07.05, 22:20 Grobowce Antuanu Najdalszy brzeg Tehanu Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: od czego zacząć Le Guin 03.07.05, 22:31 Bardzo dziękuję tobie i wszystkim :-) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: od czego zacząć Le Guin 04.07.05, 08:22 A fcale, że nie:) Lewa Ręka Ciemności i seria Świat Rocannona - też trzy tomy to ma i na tym można skończyć czytanie Le Guin (no chyba, że jeszce opowiadania z Dziewczyny Buffalo) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: od czego zacząć Le Guin 04.07.05, 08:26 A mnie się np. Świat Rocannona nie podobał :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tanczacy.z.myslami Re: od czego zacząć Le Guin 05.07.05, 14:43 braineater napisał: > i na tym można skończyć czytanie Le Guin Mistrzu, upał Ci zaszkodził?! :) A "Lewa ręka ciemności"?! Najlepsza książka ULG! Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: od czego zacząć Le Guin 05.07.05, 14:49 braineater napisał: > A fcale, że nie:) > Lewa Ręka Ciemności > i seria Świat Rocannona - też trzy tomy to ma > > i na tym można skończyć czytanie Le Guin (no chyba, że jeszce opowiadania z > Dziewczyny Buffalo) > > Pozdrowienia:) Masz rację, coś tym upałem i potem oczy zalewającym musi być na rzeczy:) Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
iselin Re: od czego zacząć Le Guin 05.07.05, 16:48 Miesce początku. wracać wciąż do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
eeela Re: od czego zacząć Le Guin 05.07.05, 17:00 Wzięłam "Lewą rękę ciemności", bo tylko to spośród waszych porad było w bibliotece, reszta wypożyczona... Dzięki :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cloe Re: od czego zacząć Le Guin IP: *.catv.net.pl 05.07.05, 21:36 zacznij od opowiadań np"Kwiecien w Paryzu" bardzo polecam "Las jest Zyciem" Odpowiedz Link Zgłoś