Gość: miłostka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 09:54 Polećcie mi coś na lato z tego rodzaju... Powiem tylko, że nie cierpię Grocholi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bizon.bizonowicz A może dla kobiet o mężczyznach? ;) 29.07.05, 15:30 "Przyjęcie u Larry'ego" Carol Shields albo "Pestkę" Anki Kowalskiej (powoli robię się nudna... ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: A może dla kobiet o mężczyznach? ;) 29.07.05, 15:33 ta piersza pozycja moze mało polska ;-) PS Portofino Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon.bizonowicz Re: A może dla kobiet o mężczyznach? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 15:44 ach ten pośpiech ;) Odpowiedz Link Zgłoś
nonstop Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET 29.07.05, 18:13 a może są też księgarnie dla kobiet? samochody? tramwaje? napoje? (to że pralki i żelazka rozumie się samo przez się, tak) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bizon.bizonowicz Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 18:21 myślę, że autorka wątku nie zamierzała propagować feministycznych poglądów, tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 08.08.05, 19:44 > a może są też księgarnie dla kobiet? Łał, no pewnie! - Feministyczne... > samochody? - Różowe... > tramwaje? - W Arabii... > napoje? - Piwo z soczkiem... > (to że pralki i żelazka rozumie się samo przez się, tak) - Rozumie się. Odpowiedz Link Zgłoś
bdx65 Chyba Ci chodzi o kobiety-autorki, 29.07.05, 19:30 bo nie rozumiem takiego kryterium - proza dla kobiet, czy proza dla mężczyzn. Odpowiedz Link Zgłoś
asieka Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET 01.08.05, 16:20 Szukałabym w pozycjach wydanych w serii Literatura w spódnicy/ na obcasach/ na szpilkach, posiłkując się opinią np Biblionetki. Na pewno do czytania nadaje się Szwaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liu Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 17:16 ja też nie lubię Grocholi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anula_a Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.05, 21:17 Maria Nurowska Manuela Gretkowska (nie tylko dla kobiet) Izabela Sowa - seria owocowa Irena Matuszkiewicz o! i Krystyna Kofta - Gdyby zamilkły kobiety :) i jeszcze wiele wiele innych ... ale dlaczego współczesna proza? pięknie dla kobiet pisała Gabriela Zopolska, Zofia Nałkowska, Włodzimierz Perzyński... (ale czemu sami polscy pisarze mi przyszli na myśl ??? ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.05, 08:00 Boże, nie, tylko nie Nurowska, lukrowany kicz coś na pograniczu Harlekina, tyle tylko że z ambicjami. Jesli już koniecznie kobieca - głupawe kryterium zresztą, to lepiej Barbara Kosmowska i jej Niebieski Autobus albo Gobelin, opowiadania Tomasza Jastruna, Esther Chwina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magd_a Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.fonet.pl / 195.117.234.* 09.08.05, 12:25 Polecam "Kurę salonową" Aliny Białowąs. Lekki styl, ciekawe dialogi,zabawnie opisane nawet trudne sytuacje, jakie się zdarzają w prawie każdym małżeństwie. Pośmiałam się i wzruszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET 09.08.05, 12:42 tylko nie Gretkowska.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.chello.pl 19.08.05, 17:57 Katarzyna Korpolewska "Tamten poranek"- polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:00 Również polecam "Tamten poranek". I to nie tylko dla kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
kromeczka1981 Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET 19.08.05, 18:46 Polecam Heleny Mniszkówny "Trędowata". -- www.czytelnia.studioit.pl-forum dobrej książki Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: WSPÓŁCZESNA PROZA POLSKA DLA KOBIET 19.08.05, 21:36 o matko jedyna, nie, bo są zwykłe, normalne książki. Kobieta to nie dziwoląg, ze specjalna ofertą. Odpowiedz Link Zgłoś