Gość: Linka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:04 Czy moglibyście polecić mi jakieś książki o duchach? Byle nie za bardzo straszne(czyli nie z "szufladki" horrory), bo jestem strachliwa, więc wolę przeczytać coś umiarkowanie strasznego ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zaba_pelagia Re: O duchach!!! 15.08.05, 14:05 Wakacje z duchami! przebacz mi, Bruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuunhildoooooooooooooooooooooo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka Re: O duchach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:07 Chyba czytałam kiedyś tę książkę, ale może rzeczywiście sobie odświerzę, dzięki:) yy, ale o co chodzi z tą Brunhildą, to nie wiem... Czy to nawiązanie do "wakacji z duchami"? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: O duchach!!! 15.08.05, 14:11 oj, to sobie odświeżaj, odświeżaj nie ma to jak dobra podstawowa literatura ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka Re: O duchach!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 14:16 I nie ma to jak zawsze i wszędzie dobra ortografia... Ależ się wstydzę... Pojawił mi się na policzkach rumieniec bardzo... nieświeŻy... :( Odpowiedz Link Zgłoś
yanga Re: O duchach!!! 15.08.05, 18:42 "Londyn, w którym straszy" Mileny Dabić. Rewelacyjny przewodnik po nawiedzonych miejscach w Londynie. Włos się jeży na głowie... Książka wydana dawno temu przez "Alfę" przeszła - jak to w "Alfie" - kompletnie bez echa, ale kupić jej chyba nie sposób - może w biblioitekach albo w antykwariatach, albo na Allegro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nickname No. 2619 Re: O duchach!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 19:37 "Duch z Canterville" pana Oscara Wilde'a (jest nawet wersja komiksowa, jak się postarasz to ją gdzieś dorwiesz, chyba że jesteś uprzedzona do komiksów, bo uważasz, że są np. tylko dla dzieci, wtedy pewnie nawet nie będziesz próbować jej znaleźć). Tu masz oryginał (darmowy, z projektu Gutenberg): www.gutenberg.org/files/14522/14522-h/14522-h.htm Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: O duchach!!! 15.08.05, 19:41 i jeszcze "Upiorny narzeczony" oraz "Opowieści z dreszczykiem" - cudowne ramotki, bywają na allegro ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
braineater Re: O duchach!!! 15.08.05, 19:48 Opowieści niesamowite - Fiodor Dostojewski, z genialnym Bobokiem na czele Czarny pająk - opowieści niesamowite z prozy niemieckiej Stefan Grabiński - Nowele zebrane Opowieści niesamowite w białej serii Wydawnictwa Dolnosląskiego albo Literackiego (zawsze mi się miesza) Wehikuł czasu - opowieści niesamowite z prozy niemieckiej i austriackiej - inny wybór niż w czarnym pająku Oczywiście zawsze Edgar Allan Poe, H.P. Lovecraft, Montague Rhode James, William Hope Hodghson, a jak władasz angielskim, to tu masz kanon do czytania na lata: www.blackmask.com/cgi-bin/newlinks/page.cgi?d=1 a potem wejdź w działy Ghotic Stories i Mystery Pozdrowienia:) -- This is what I have instead of a life. A naprawdę to jest tak... Plan natomiast jest taki...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zaba_pelagia Re: O duchach!!! 15.08.05, 20:01 Lovecraft????? nie strasz mnie! przy nim taka Zagłada rodu Usherów to bajeczka z serii "Poczytaj mi mamo" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: O duchach!!! IP: *.elblag.dialog.net.pl 16.08.05, 00:24 Dodam Straszną wróżbę, bywa na allegro, to przepięknie wydany zbiór opowiadań grozy rosyjskich pisarzy XIX wieku. Ilustracje, obwoluta, na czarnej okładce wytłoczony złoty nietoperz, mniam :) Odpowiedz Link Zgłoś