Dodaj do ulubionych

Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia?

IP: *.aster.pl 28.01.06, 00:58
Leze w domu i zjada mnie goraczka. I zazdrosc wobec tych co pojechali do
ksiegarni ;)
Macie ksiazke? Jak wrazenia? Jest cos ciekawego na pierwszych stronach??
Ja chce juz ja miec!! Argh!
Obserwuj wątek
    • Gość: Jaaa Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.csk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 01:29
      Cóż z Ciebie za fan, jeżeli nie wiesz, co jest na pierwszych i na ostatnich
      stronach tego HP?
      :)
      • Gość: Potterfan bez HP Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.aster.pl 28.01.06, 01:42
        Jakbym wiedzial to bym nie mial przyjemnosci z odkrywania.
        Cwiczylem to kiedys na Wladcy Pierscieni. Cierpliwosc poplaca.
        Tylko, ze mi sie wlasnie skonczyla :-(
        Pieprzona grypa!
        • Gość: eee Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: 212.122.214.* 28.01.06, 22:00
          "Pieprzona" ?? To ty chyba już z Poltera wyrosłeś lol
        • dccircle Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 29.01.06, 05:13
          Przeczytałem, jak tylko wyszło w USA, bo tu mieszkam. Cudo!
          • Gość: 8YHUH DUMBLEDORE!!! DUMBLEDORE ZGINIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 10:16
            pozdro!
    • Gość: Aga Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: 194.146.128.* 28.01.06, 09:24
      Pierwsze strony są bardzo nietypowe... ;) Jako potterfanka z przyzwoitym
      poziomem angielskiego HP6 przeczytałam w lipcu...
      • formaprzetrwalnikowa Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 09:52
        ja w sierpniu, bo jednak gruby jest a do pracy chodzic trzeba.
        pierwsze dwa rozdziały są nietypowe. jak się konczy - to już chyba wszyscy
        wiedza.
        sprezentowałam kumpeli polskiego Harrego z merlina i... liczę, ze jak
        przeczyta, to miz pozyczy, bo przez moje dziury w angielskim i długi czas
        czytania trochę mi szczegółów umknęło.
        Zdrówka zyczę :)
      • Gość: Potterfan bez HP Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.aster.pl 28.01.06, 10:23
        Po rosyjsku albo grecku nie znalazlem :((
        Nie smiej sie z pytania, pamietam, ze jak mialem
        ostatnia czesc to noc zakupu minela na czytaniu jej :D
        • Gość: Aga Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: 194.146.128.* 28.01.06, 10:52
          Nie smieję się. Powiem tyle HP6 jest zupełnie inny niż poprzednie tomy, z
          wolniejszą akcją (oprzócz ostatnich rozdziałów) i paroma mocnymi zwrotami
          akcji. I pozostawia człowieka w kompletnym rozbiciu i ciężkiej niepewności, co
          będzie w siódemce. Mniam.
          • Gość: anomander.rake ehm.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:50
            nie bede kupowac portiera, ostatnie czesci byly denne i sadze ze ta tez bedzie.
            Nie dede poprostu wyrzucac pieniedzy w bloto (bez obrazy dla fanow). Moze
            przeczytam sobie streszczenie, heh. Jak bedzie..
            • noida Re: ehm.. 28.01.06, 15:58
              A po co Ci streszczenie, jak Ci się nie podoba? Uwielbiam takie teksty...
              • zaba_pelagia Re: ehm.. 28.01.06, 16:59
                streszczenie to juz funkcjonuje od lata, od ukazania sie ksiazki na calym
                anglojezycznym swiecie

ja tez kocham takie teksty
                a teraz - zegnaj świecie
                wracam za 700 stron
        • Gość: carolinascotties Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: 87.207.49.* 28.01.06, 13:31
          moja noc tak właśnie wyglądała- o północy byłam w księgarni, kwadrans po
          leżałam już z Harrym w łóżku :) i odkrywałam go do 3.40 nad ranem :)
          Pozdrowienia
          • Gość: Lolek Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.icpnet.pl 28.01.06, 13:40
            I co fajnie się odkrywa Harrry'ego w łóżku do 3:40??
    • Gość: Krasowska Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.net.pl 28.01.06, 14:13
      Pierwsze wrażenie: gruby.
      • Gość: Sopel Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.crowley.pl 28.01.06, 16:06
        mam ten tom od dawna jako ebooka na dysku czytałem raz...jest naprawdę ciekawy,
        chociaż jak się czyta na kompie to nie ma tej magii...pierwsze IV tomy posiadam
        jako książki natomiast V i VI mam na dysku =o)
      • Gość: Hermiona Re: IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.06, 18:53
        Gość portalu: Krasowska napisał(a):
        > Pierwsze wrażenie: gruby.

Slowem - Harry rozleniwial (jakby nie patrzec podczas wakacji nie wolno
        uprawiac czarow) i sie roztyl? ;)
    • Gość: mikele1987 Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 16:50
      Ja wlasnie czytam polską wersję, ktorą kupiłem wczoraj w nocy. wczesniej
      przeczytałem piracka wersje na necie. Uwielbiam serie o HP ale czesc nr 6
      niestety mnie zawiodła...ksiązka jest ciekawa , swietna i fajna do pewnewgo
      momentu, pozniej bardziej czuje sie lekka pustke i niedosyt niz satysfakcje,
      mam nadzieje ze nr 7 zrekompensuje, "innośc" numeru 6, pozdrawiam
    • Gość: oczymnie bola Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:04
      mala przerwa na jedzenie i skombinowanie jakiegos sensownego zrodla swiatla.
      ;)

• Gość: mn Wojna cenowa IP: w3cache.* / *.2-0.pl 28.01.06, 17:17
        A dziś w supermarketach HP za 22,99 zł!!!
        • Gość: fafik na razie średnio IP: *.promax.media.pl 28.01.06, 18:31
          jestem na 78 stronie i na razie wciąga gorzej niż poprzednie.
          • mietowe_loczki Re: na razie średnio 28.01.06, 18:35
            pewnie dlatego taki tani
        • Gość: yonk Re: Wojna cenowa IP: *.it-net.pl 29.01.06, 09:39
          DOPIERO dziś ;)
        • Gość: mk Re: Wojna cenowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:05
          a w których taka cena jesli mozna wiedzieć?
    • nadinka_nadinka Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 19:06
      przeczytalam jakis czas temu. nie podobal mi sie zbytnio, ale ogolnie nie
      przepadam za potterem. moim zdaniem jest typowo dla dzieci. czytam, zeby
      znajomosc jezyka obcego doskonalic ;-)
    • danielrules Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 20:44
      Zaskakująca jak zwykle od pierwszych sekund przykuwa uwage i jak zwykle humor niespodzianki i łatwośc czytania to zalety tej książki:pWarto kończyć z nią ferie:]
    • danielrules Jezus Maria fajny jest<lol2>!!!!!!! 28.01.06, 20:54
      książka wciąga od pierwszych stron sporo niespodzianek obrony przed czarną magią bedzie uczyć o. dyrektor "lux mundi" Rydzyk a tak naprawde sami przeczytajcie to sie dowiecie
    • durmstrang_girl Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 21:02
      przeczytałam w 7h. pierwsze wrażenie, gdy go ujrzałam na półce w księgarni:
      cienki ;-)
      faktycznie, wciąga trochę mniej niż poprzednie, ale zauroczył mnie tak samo. i
      żal, że już skończyłam czytać. a ostatnie rozdziały to faktycznie totalny
      rozwój akcji. myślę, że fani Pottera zawiedzeni nie będą. to kiedy VII tom? :)

pees. szczerze wierzyłam, że Snape nie okaże się takim chamem. cholera! to moje
      zamiłowanie do czarnych charakterów mnie chyba kiedyś zgubi ;o)
      • aniahb Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 21:11
        A propos pees: ja też miałam wrażenie, że Snape jednak jest po stronie "tych
        dobrych".
        Poza tym - mam wrażenie, jakbym skończyła czytać w połowie - na końcu pojawiły
        się same zagadki. Ja wiem, że to celowe, ale czekać kolejne dwa lata na dalszy
        ciąg, to trochę za długo jak na moje nerwy...
        • Gość: jasnowidz Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: 212.160.185.* 28.01.06, 21:53
          a ja uwazalem na lekcjach jasnowidzenia i wam powiem, ze snape caly czas jest po stronie tych dobrych:)
          zobaczycie: w siodmym tomie okaze sie, ze to, co zrobil, bylo sfingowane i ukartowane przez dumbledora, a on nie zdradzil...
          • Gość: Kiciaczek Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:21
            Jasnowidz > a ja uwazalem na lekcjach jasnowidzenia i wam powiem, ze snape caly
            czas jest p
            > o stronie tych dobrych:)
            > zobaczycie: w siodmym tomie okaze sie, ze to, co zrobil, bylo sfingowane i
            ukar
            > towane przez dumbledora, a on nie zdradzil...

Jasne że tak ! Zgadzam się 100 % !
      • Gość: As Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.glowno.sdi.tpnet.pl 28.01.06, 21:11
        tych co tak pasjonuja sie ta szmira skierował bym na przymusowe
        badania psychiatryczne
        A tych co od północy stali w kolejkach pod ksiegarniami
        bez zbednych badan mozna odrazu skierowac na leczenie
        • 77qwerty leczyc ich 28.01.06, 21:19
          masz racje nalezy ich leczyc
          ale na własna prosbe
          Bo ich choroba nie zagraza innym
          A sami i tak maja wode z mozgu a wiec ogłupic ich juz nie mozna
      • Gość: mmm Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 14:47
        przeczytałam oryginał, gdy tylko się ukazał, a teraz mam zamiar przeczytać
        tłumaczenie. potteromaniaczka ze mnie żadna (chyba już ciut za stara jestem),
        ale muszę mieć o czym rozmawiać z 11-letnimi bliźniętami mojej koleżanki oraz
        córką mojej siostry ciotecznej (synek mojej "prawdziwej" siostry nie ma jeszcze
        trzech lat, więc póki co sprawa go nie dotyczy).

podobnie jak wszystkie poprzednie, ta część również mi się podobała, ale ja
        zawsze uwielbiałam baśnie i takie różne hokus pokus. do dziś przepadam
        za "misiem o bardzo małym rozumku" i "przygodami Mikołajka". myślę, że
        dzieciaki będą zadowolone i chyba o to chodzi, żeby chciały czytać cokolwiek,
        co rozbudzi ich wyobraźnię, a nie tylko ślęczały przed odmóżdżającym komputerem
        lub telewizorem. przecież muszą od czegoś zacząć, a nie mogą od razu czytać
        Umberta Eco. ważne jest by nasiąkły zamiłowaniem do tej masy zadrukowanych
        kartek papieru pomiędzy okładkami, a wtedy w przyszłości będą mogły się zmagać
        z poważniejszą i bardziej ambitną lekturą. Czasem jednak z pewnością powrócą
        do "szmatławego, beznadziejnego Pottera", czy jakiejś innej głupotki, którą
        obdarzą sentymentem, bo to zwyczajnie sprawia przyjemność.

a na marginesie... mnie także zaskoczyło zachowanie Snape'a, bo również jestem
        wielbicielką czarnych charakterów. faktycznie liczę na to, że wszystko w VII
        części się wyjaśni. o zgrozo lubię też Lucjusza Malfoy'a (szczególnie tego
        filmowego... piękny facet) i samego Voldemorta (a właściwie Toma Riddle).

pozdrowienia :-)
    • durmstrang_girl Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 21:43
      ale to kwestia gustu. jedni pasjonują się nową książką Rowling, a drudzy nową
      książką Coelho. czy to coś złego, że są ludzie, którzy czytają akurat to, a nie
      co innego i są gotowi stać o północy w kolejce? ja nie widzę w tym nic złego,
      osobiście nie stałam, ale to, że inni stali nie jest dla mnie problemem. i to,
      że są ludzie zaczytujący się Coelho, też nie powoduje u mnie takich emocji, jak
      Potter u Was. a jak ktoś spyta dlaczego Coelho, to tylko i wyłącznie dla
      przykładu. imo gościu nie umie pisać i jest mocno przereklamowany, ale to tylko
      moja opinia i szanuję ludzi o odmiennej.
      czego i Wam życzę.
      • 77qwerty Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 21:48
        to tylko jako przykład odmuzdzania ludzi
        przez media ,reklame ikomercje
        • formaprzetrwalnikowa Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 22:01
          Potter to nie tylko przykład odmóżdżania czytających go.
          Takze nie czytajacych. na szczescie nie czytający wyklęli ksiązki rowling.
          uff.
          ;)
        • Gość: marvolo Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:02
          a może coś napiszecie o ogarniającej wszystkich dysleksji? taki HP może być
          jakimś lekarstwem, bo czytanie podobno poprawia zdolność poprawnego pisania. a
          77qwerty chyba mało czyta, oj mało...
          • formaprzetrwalnikowa Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 28.01.06, 22:03
            marvolo: myslisz, ze nieczytanie ODMUŻDŻA?
            ;)
    • Gość: Gaga Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 22:11
      Przeczytałem angielskie wydanie HP VI w lipcu 2005. Całkiem, całkiem. W głównym
      konflikcie chyba oczekiwana, choć zaufana, osoba zdradzi Dumbledora.
      A poza tym dużo magicznego czadu!!! HP nie jest niestety geniuszem
      czarnoksięskiej wiedzy, raczej ma szczęście. To nie mój typ :(
    • mjerominek :) 28.01.06, 23:02
      mam już potera sesje na karku i odłożyłam sobie czytanie na niedzielny wieczór!!!
      Narzeczonego wyganiam jak najdalej, kupuje winko przykrywam się kocem i czytam
      do rana:) nie ma to jak relax po okrutnej sesji:)
      Wiem tylko z kim będzie HP:) z taką jedna NIE Hermionom

--------
      z poważaniem mjerominek
      koloroweoczy.pl/
    • Gość: Myszor Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 23:03
      Ja przeczytałam po ang. Dobry, trzeba przyznać :)
      • Gość: matizz Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.devs.futuro.pl 28.01.06, 23:22
        po 143 str. stwierdzam ze dobrze sie czyta ocena 9.3/10
        troche krotki 704s. ( tom5. 950, tom 4. 768)
        • Gość: rosii Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: 193.239.63.* 28.01.06, 23:50
          A ja juz dawno przeczytalam Pottera po angielsku ;) suuper ksiazka, duzo akcji.
          Juz nawet mam przecieki co sie bedzie dziac w 7 tomie....;>
    • Gość: kate Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? IP: *.sympatico.ca 29.01.06, 01:10
      Absolutnie nic nie tracisz.Zwlaszcza pierwsze strony, jak ktos to ladnie ujal
      to moznaby pominac pierwszy rozdzial.Poza tym ksiazka napisana bardzo
      miernie.No ale skipnac 6 tom i przejsc do 7 to raczej glupio.
    • mietowe_loczki Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 29.01.06, 13:24
      Przepraszam, czy to jest forum Harry Potter?
      • the_dzidka Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 29.01.06, 15:44
        Nie, to jest forum Książki, a ty mędzisz, jakbys cierpiała na korzonki.

Dzidka
        • mietowe_loczki Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 29.01.06, 16:42
          Nie denerwuj się tak, od tego robią się zmarszczki :) Z tego co wiem, Harry
          Potter ma już swoje forum, stąd moje pytanie.
          • the_dzidka Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 30.01.06, 09:56
            mietowe_loczki napisała:

> Nie denerwuj się tak, od tego robią się zmarszczki :) Z tego co wiem, Harry
            > Potter ma już swoje forum, stąd moje pytanie.

Nie denerwuje się :)) zabrzmiałaś nieco agresywnie, stąd moje podejrzenie o
            korzonki ;P
            • mietowe_loczki Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 30.01.06, 10:53
              the_dzidka napisała:

> zabrzmiałaś nieco agresywnie

Agresja w moim poście? Jak zatem nazwać Twoją reakcję? :)
      • eeela Re: Macie juz nowego Pottera? Jakie wrazenia? 29.01.06, 16:05
        mietowe_loczki napisała:

> Przepraszam, czy to jest forum Harry Potter?

To jest forum ksiazki. Harry Potter to taka seria ksiazek o mlodym czarodzieju.
        ;-P
        • Gość: Oskar [...] IP: *.icpnet.pl 29.01.06, 20:57
          Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • eeela Re: A ja wam wszystko powiem 30.01.06, 17:30
            > 2.Snape go zabije Avadą Kedavrą co wcale NIE było ukartowane przez dyrektora

Skad wiesz, ze nie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka