Gość: Hermit IP: *.chello.pl 22.03.06, 21:42 co sadzicie o tym pisarzu ? czego moge spodziewac sie po jego ksiazkach ? o czym pisze ? no i od jakiego tytulu zaczac przygode z jego literatura ? pozdro Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
venus22 Re: Bukowski 23.03.06, 03:56 ja go lubie. w zasadzie wszystko jest w tym samym stylu- intencjonalnie wulgarnym, ale na zycie patrzy trzezwo i byl w gruncie rzeczy wrazliwym czlowiekiem. Venus Odpowiedz Link Zgłoś
jazzfoxy Re: Bukowski 23.03.06, 10:03 markiz.de.sade napisał: > degenerat ;) degenerat i pijak:) Odpowiedz Link Zgłoś
venus22 Re: Bukowski 23.03.06, 10:27 a przypomnialo mi sie- ja zaczelabym od Z szynka raz- to prawie jego biografia. V. Odpowiedz Link Zgłoś
ben-oni Re: Bukowski 23.03.06, 14:56 "Pijak i złodziej. Bo każdy pijak to złodziej" ("Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" S.Bareja) Odpowiedz Link Zgłoś
mulka Re: Bukowski 23.03.06, 19:34 ben-oni napisał: > "Pijak i złodziej. Bo każdy pijak to złodziej" ("Co mi zrobisz jak mnie > złapiesz" S.Bareja) Gdzie tam Bukowskiemu do Barei! :-) Bukowskiego poczytać można, czemu nie, ale lepiej dziś w TV2 o 20-tej obejrzeć Bruneta wieczorową porą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blue.berry Re: Bukowski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 10:33 jazzfoxy napisała: > markiz.de.sade napisał: > > > degenerat ;) > degenerat i pijak:) degenerat, pijak i listonosz:) Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 Re: Bukowski 24.03.06, 11:26 Gość portalu: Hermit napisał(a): > od jakiego tytulu zaczac przygode z jego literatura ? Od któregokolwiek zaczniesz - będzie podobny do następnych, po które sięgniesz. a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umyslscisniety Re: Bukowski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.03.06, 15:30 no,tak,istotnie podoby,ale to sie potwierdza w przypadku wiekszosci pisarzy.A co do samej literatury, to jest w porzadku.Dla kogos, komu brak pewnosci siebie,bukowski bedzie krzepiacy-to pewne Odpowiedz Link Zgłoś
konrads3 Re: Bukowski 31.03.06, 11:42 Bardzo dobrze mi się go czyta,b.gościa lubię.Zacznij od "Z szynką raz!"Chyba najlepiej będzie :) Odpowiedz Link Zgłoś