Dodaj do ulubionych

Bret Ellis- Księżycowy Park

IP: 212.126.17.* 18.04.06, 12:22
Ostatnie kilka dni spedziłam nad lekturą tejże powieści. Od razu przyznam że
nie czytałam nic wczesniej Ellisa co było może troche utrudneniem w odbiorze
tej ksiązki bo sporo nawiązuje do wcześniejszych swych powieści, ale mimo tego
drobnego mankamentu jestem pod wrażeniem. I z tego co się zorienbtowałam to
jest to zupełnie inna książka niż American psycho. Czy ktoś z was już przeczytał?
Obserwuj wątek
    • braineater Re: Bret Ellis- Księżycowy Park 18.04.06, 12:45
      Czekamy na paperbacka:)
      a tak serio jeszce nie minęła mi trauma po Rules of attraction tegoz pana (co
      nie dziwne, bo American Psycho tez krzywde robi na dłuższa chwilę).

P:)
      • Gość: monika_kot Re: Bret Ellis- Księżycowy Park IP: 212.126.17.* 19.04.06, 07:26
        I mnie zaskoczyło to duże wydanie w sztywnej oprawie Rebisu. Nie wiem czy to
        konieczne bo cena książki odrazu skacze do góry.Sama chętnie przeczytałabym ją
        jako paperbacka bo do łózka nie specjalne się nadaje. A wracając do treści to
        mogę tylko tutaj dodać (osobiście nie czytałam American Psycho i innych powieści
        pana Ellisa, tej pierwszej zwłaszcza z własnego wyboru wiedząc co nieco o bardzo
        obrazowych opisach itp.) ale jako czytelniczka już po Księzycowym parku jestem
        zaskoczona że autor TEN autor stworzył całkiem dobrą powieść bez faszerowania
        swej opoweści przemocą, seksem itp. Troszkę jakby to był nie ten sam Ellis a
        jednak... lata mijają, psiarze rozwijają się a co ważne w tej wwłasnie ksiązce
        pada wiele ciekawych słów na temat American Psycho i dlaczego jest takie a nie
        inne.Jeśli ktos ma ochotę czytać jeszcze tego pisarza i da mu kolejna szansę to
        polecam.Nieskażona jego innymi dokonaniami miałam o tyle inna su=ytuacjeże dla
        mnie to był nowy autor i prawie nic o nim i jego twórczości nie
        wiedziałam.Zakoczył BARDZO pozytywnie. To tyle na razie... Pozdrawiam Braineater!
        • sutekh1 Re: Bret Ellis- Księżycowy Park 20.04.06, 14:23
          i chyba troszke szkoda że nie jest to makabra ociekająca seksowna przemocą i
          siekierą w relacjach międzyludzkich

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka