bajra 14.05.06, 23:03 Witam, Czy czytaliście coś i wiecie gdzie znaleźć dzieła Capote ? NIe myślę tu o ostatnim filmowym hicie ( bo z Zimną krwią jest wszędzie).Czytałam opowiadania Psy szczekają" . Jestem zakochana w takim pisaniu..-) Bajra Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mała_ja Re: capote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 19:02 Polecam "Śniadanie u Tiffany'ego" - może nie zachwycające, ale dobrze się czyta. I do tego niezwykle barwna postać Holly;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gocha Re: capote IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.06, 20:07 postać Holly raczej mnie zasmuca niż uderza swoją barwnością, ale książka jedna z moich ulubionych, więc takze polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gamoń Re: capote IP: *.chello.pl 18.05.06, 22:09 Raczej nic nie polecam, szkoda czasu na ramoty, albo do bólu realistycze głupoty /"z zimną krwią"/, albo od-realnione bzdury /"Miriam"/. Naprawdę nie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
bajra Re: capote 19.05.06, 09:55 "Ramoty"??? Sięgnij po "Psy szczekają" ..w tym zbiorze fantastycznych opowiadań z na pewno zachwyci Cie nie jedno :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
bajra Re: capote 19.05.06, 09:56 Właśnie szukam..ale w księgarniach bez szans.Pozostaje biblioteka chyba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jarka63 Re: capote 19.05.06, 12:00 Spróbuj"Harfę traw" i "Inne głosy, inne sciany".Bardzo inne od "Śniadania" czy"Z zimną krwią", magiczne i przymglone. Odpowiedz Link Zgłoś