Gość: kamjutka Re: do fanów Jeżycjady [wazne] IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 21:07 halo halo zglaszam sie ;> jestem fanka Jezycjady pare lat, przeczytalam wszystkie ksiazki juz dawno dawno, ale jakies 3, 4 lata temu bylam fanka serwisu borejko.koti.com.pl (w tej chwili nie istniejacego, przeniesionego (republika.pl/m_musierowicz) i regularnie korzystalam z quizu, jaki sie tam wytworzyl no i wczesniej tez, od pierwszej ksiegi (byly kasowania - pamietacie?) ginny - czy to Ty? pamietacie mnie borejkowicze? to ja kajutka, kaja, kajusia itd, ta co sie dawno przyznala ze ma 9 lat :D Odpowiedz Link Zgłoś
martaa2 Re: do fanów Jeżycjady [wazne] 10.10.02, 19:05 Gość portalu: kamjutka napisał(a): > halo halo zglaszam sie ;> jestem fanka Jezycjady pare lat, przeczytalam > wszystkie ksiazki juz dawno dawno, ale jakies 3, 4 lata temu bylam fanka > serwisu <a href="http://borejko.koti.com.pl"target="_blank">borejko.koti.com.pl > </a> (w tej chwili nie istniejacego, > przeniesionego (<a href="http://republika.pl/m_musierowicz)"target="_blank">rep > ublika.pl/m_musierowicz)</a> i regularnie korzystalam z > quizu, jaki sie tam wytworzyl no i wczesniej tez, od pierwszej ksiegi (byly > kasowania - pamietacie?) ginny - czy to Ty? pamietacie mnie borejkowicze? to ja > > kajutka, kaja, kajusia itd, ta co sie dawno przyznala ze ma 9 lat :D --------------- Ale ani jedna ani druga strona nie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: do fanów Jeżycjady [wazne] IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 11.10.02, 19:35 Jeśli pytasz, czy ja to Ginnusia-to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Akapit Press - wyd Bardzo dobra wiadomość! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 11:16 Uwaga miłośnicy książek Musierowicz! Już w przyszłym roku ukaże się następny tom "Jeżycjady" zatytułowany "Język Trolli" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia Re: Bardzo dobra wiadomość! IP: *.pszczyna.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 16:12 Czy można sprecyzować bardziej termin? Okładkę na stronie internetowej widziałam, czy ktoś zna wiecej szczegółów? Pozdrawiam ciepło Jeżycjadowiczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: Bardzo dobra wiadomość! IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 08.11.02, 10:57 Chodzą słuchy, że bohaterką może być Kasia Ogorzałka( ale to tylko domysły). Odpowiedz Link Zgłoś
martaa2 Re: do fanów Jeżycjady 08.11.02, 12:15 Kasia Ogorzałka? Ona chyba za młoda jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
kordonia Re: do fanów Jeżycjady 08.11.02, 18:38 martaa2 napisała: > Kasia Ogorzałka? Ona chyba za młoda jeszcze? ponoć ma 18 lat... Odpowiedz Link Zgłoś
martaa2 Re: do fanów Jeżycjady 08.11.02, 20:26 Kasia Ogorzałka ma 18 lat? Jakim cudem? W "Noelce" ,której akcja rozgrywała się w 1991 roku w Wigilię była malutką dziewczynką.To teraz ma gdzieś 12-13 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dzidka Re: do fanów Jeżycjady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.02, 13:59 martaa2 napisała: > Kasia Ogorzałka ma 18 lat? Jakim cudem? W "Noelce" ,której akcja rozgrywała się > > w 1991 roku w Wigilię była malutką dziewczynką.To teraz ma gdzieś 12-13 lat. Fakt, w 1991 roku Kasia mogła mieć maksymalnie 2 latka. Czyli ma 13... hm, całkiem przyzwoity wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sanna Re: do fanów Jeżycjady IP: *.maxlab.lu.se 14.11.02, 23:23 Pozdrawiam wszystkich fanow "Jezycjady"! Najprawdopodobniej jestem najstarsza uczestniczka tego watku. Do ksiazek p. Musierowicz wracalam niezliczona ilosc razy, aby sie " ogrzac psychicznie ", usmiac do lez i powzruszac. Abstrahujac od innych ( jakze licznych! ) wartosci plynacych z tej lektury, czyz to tylko nie jest wystarczajacym powodem, aby czuc wdziecznosc do pisarki za ten cykl ( a rowniez inne jej ksiazki )? Nawet kiedy juz zdajemy sobie sprawe z tego, ze " zycie to nie bajka" , a moze wlasnie szczegolnie wtedy, potrzebujemy takich ksiazek ! Naleza one do wiekszego zbioru lektur pisanych "ku pokrzepieniu serc". Dodam tylko jeszcze, ze kiedy cztery lata temu wyjezdzalam z cala rodzina do Szwecji "Jezycjada" powedrowala z nami ( chociaz tych przyjaciol mozna bylo zabrac ze soba! ). Teraz czyta ja ( wciaz od nowa ) moja 14-letnia corka. I o to mi chodzilo! Odpowiedz Link Zgłoś