Dodaj do ulubionych

do fanów Jeżycjady

• Gość: kamjutka Re: do fanów Jeżycjady [wazne] IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 21:07
      halo halo zglaszam sie ;> jestem fanka Jezycjady pare lat, przeczytalam
      wszystkie ksiazki juz dawno dawno, ale jakies 3, 4 lata temu bylam fanka
      serwisu borejko.koti.com.pl (w tej chwili nie istniejacego,
      przeniesionego (republika.pl/m_musierowicz) i regularnie korzystalam z
      quizu, jaki sie tam wytworzyl no i wczesniej tez, od pierwszej ksiegi (byly
      kasowania - pamietacie?) ginny - czy to Ty? pamietacie mnie borejkowicze? to ja
      kajutka, kaja, kajusia itd, ta co sie dawno przyznala ze ma 9 lat :D
      • martaa2 Re: do fanów Jeżycjady [wazne] 10.10.02, 19:05
        Gość portalu: kamjutka napisał(a):

> halo halo zglaszam sie ;> jestem fanka Jezycjady pare lat, przeczytalam
        > wszystkie ksiazki juz dawno dawno, ale jakies 3, 4 lata temu bylam fanka
        > serwisu <a
        href="http://borejko.koti.com.pl"target="_blank">borejko.koti.com.pl
        > </a> (w tej chwili nie istniejacego,
        > przeniesionego (<a
        href="http://republika.pl/m_musierowicz)"target="_blank">rep
        > ublika.pl/m_musierowicz)</a> i regularnie korzystalam z
        > quizu, jaki sie tam wytworzyl no i wczesniej tez, od pierwszej ksiegi (byly
        > kasowania - pamietacie?) ginny - czy to Ty? pamietacie mnie borejkowicze? to
        ja
        >
        > kajutka, kaja, kajusia itd, ta co sie dawno przyznala ze ma 9 lat :D
        ---------------
        Ale ani jedna ani druga strona nie działa.
      • Gość: Ginny Re: do fanów Jeżycjady [wazne] IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 11.10.02, 19:35
        Jeśli pytasz, czy ja to Ginnusia-to tak.
    • Gość: Akapit Press - wyd Bardzo dobra wiadomość! IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 04.11.02, 11:16
      Uwaga miłośnicy książek Musierowicz! Już w przyszłym roku ukaże się następny
      tom "Jeżycjady" zatytułowany "Język Trolli"
      • Gość: madzia Re: Bardzo dobra wiadomość! IP: *.pszczyna.sdi.tpnet.pl 04.11.02, 16:12
        Czy można sprecyzować bardziej termin? Okładkę na stronie internetowej
        widziałam, czy ktoś zna wiecej szczegółów? Pozdrawiam ciepło Jeżycjadowiczki
        • Gość: Ginny Re: Bardzo dobra wiadomość! IP: *.net.bialystok.pl / *.net.bialystok.pl 08.11.02, 10:57
          Chodzą słuchy, że bohaterką może być Kasia Ogorzałka( ale to tylko domysły).
    • martaa2 Re: do fanów Jeżycjady 08.11.02, 12:15
      Kasia Ogorzałka? Ona chyba za młoda jeszcze?
      • kordonia Re: do fanów Jeżycjady 08.11.02, 18:38
        martaa2 napisała:

> Kasia Ogorzałka? Ona chyba za młoda jeszcze?

ponoć ma 18 lat...
    • martaa2 Re: do fanów Jeżycjady 08.11.02, 20:26
      Kasia Ogorzałka ma 18 lat? Jakim cudem? W "Noelce" ,której akcja rozgrywała się
      w 1991 roku w Wigilię była malutką dziewczynką.To teraz ma gdzieś 12-13 lat.
      • Gość: Dzidka Re: do fanów Jeżycjady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.02, 13:59
        martaa2 napisała:

> Kasia Ogorzałka ma 18 lat? Jakim cudem? W "Noelce" ,której akcja rozgrywała
        się
        >
        > w 1991 roku w Wigilię była malutką dziewczynką.To teraz ma gdzieś 12-13 lat.

Fakt, w 1991 roku Kasia mogła mieć maksymalnie 2 latka. Czyli ma 13... hm,
        całkiem przyzwoity wiek.
        • Gość: sanna Re: do fanów Jeżycjady IP: *.maxlab.lu.se 14.11.02, 23:23
          Pozdrawiam wszystkich fanow "Jezycjady"! Najprawdopodobniej jestem najstarsza
          uczestniczka tego watku. Do ksiazek p. Musierowicz wracalam niezliczona ilosc
          razy, aby sie " ogrzac psychicznie ", usmiac do lez i powzruszac. Abstrahujac
          od innych ( jakze licznych! ) wartosci plynacych z tej lektury, czyz to tylko
          nie jest wystarczajacym powodem, aby czuc wdziecznosc do pisarki za ten cykl (
          a rowniez inne jej ksiazki )? Nawet kiedy juz zdajemy sobie sprawe z tego, ze "
          zycie to nie bajka" , a moze wlasnie szczegolnie wtedy, potrzebujemy takich
          ksiazek ! Naleza one do wiekszego zbioru lektur pisanych "ku pokrzepieniu
          serc". Dodam tylko jeszcze, ze kiedy cztery lata temu wyjezdzalam z cala
          rodzina do Szwecji "Jezycjada" powedrowala z nami ( chociaz tych przyjaciol
          mozna bylo zabrac ze soba! ). Teraz czyta ja ( wciaz od nowa ) moja 14-letnia
          corka. I o to mi chodzilo!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka